Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Negocieri fierbinți în plină criză politică: Pe cine vrea Dăncilă să aducă la guvernare din tabăra ALDE / SURSE

Publicat

in

PSD ia în calcul o nouă variantă pentru a rezista la Palatul Victoria! Premierul Viorica Dăncilă dorește să rupă ALDE, aducând la guvernare un senator și doi deputați din partidul lui Tăriceanu. Este vorba despre senatorul Ionuț Sibinescu și deputații Ion Cupă și Ștefan Alexandru Băișanu, conform surselor Antena3. Ei ar urma să ocupe locurile lăsate vacante de miniștrii ALDE.

Amintim că Teodor Meleşcanu s-a aflat, astăzi, la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, acesta lipsind la prima şedinţă de Senat după alegerea în funcţia de preşedinte al acestui for.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Gabriela Scutea a rămas fără ‘onoarea de profesionist’: Noul procuror general credea săptămâna trecută că are probleme de legitimitate (VIDEO)

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea noilor procurori-șefi: Gabriela Scutea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Crin-Nicu Bologa la DNA și Elena-Giorgiana Hosu la DIICOT. Scutea şi Hosu au fost avizate negativ săptămâna trecută de Secţia pentru procurori a CSM. În cadrul interviului susţinut în faţa procurorilor CSM, Gabriela Scutea susţinea că respectarea avizelor CSM este obligatorie, pentru că aşa spune Comisia Europeană în cadrul MCV. Ulterior, aceasta a „uitat” de propriile principii.

Dialog Ban-Scutea la interviul de la CSM:

Cristian Ban: „Sunteţi expertă în materie de MCV, de aceea îmi permit să pun această întrebare. Care ar fi soluţia pe care o propuneţi dvs. dacă sunteţi procurori general în legătură cu implementarea recomandărilor MCV nr. 1 din 2017 şi nr. 6 din 2018? Recomandarea 1 sună aşa: ‘Punerea în practică a unui sistem robust şi independent de numire a procurorilor de rang înalt, pe baza unor criterii clare şi transparente.’ Recomandarea nr. 6 din 2018 spune aşa: ‘Respectarea avizelor negative ale CSM cu privire la numirea în posturile de conducere a procurorilor sau revocarea procurorilor din funcţiile de conducere, până la instituirea unui nou cadru legislativ în conformitate cu recomandarea 1 din 2017.’

Gabriela Scutea: „Referitor la recomandarea 6, în eventualitatea unui aviz negativ cred că aş fi prima care să transmit domnului ministru regretul că performanţa mea nu a fost convingătoare şi probabil domnul ministru sau orice ministru nu va da curs mai departe unei astfel de proceduri cu un aviz negativ. Eu mă refer la mine. Aceasta este onoarea mea de profesionist şi deja multor cunoştinţe care… aşa, percepând din spaţiul public, ca neprofesionişti, spuneau că avizul este doar consultativ, le-am spus: ‘Atenţie, MCV recomandă unui ministru, oricare ar fi el, ca în cazul unui aviz negativ să nu continue cu o procedură pentru că de fapt avizul poate însemna o discuţie, un semn de întrebare asupra legitimităţii candidatului.

Cristian Ban: „Care este caracterul recomandărilor MCV?”

Gabriela Scutea: „Eu îl consider obligatoriu.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ludovic Orban: USR se comportă ca PSD / VIDEO

Publicat

in

De

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat joi ca este „mâhnit” de criticile USR la adresa liberalilor și la adresa șefului statului și că USR a ajuns ca PSD, afirmatiile lui Orban fiind un atac fără precedent la USR.

„Ma mahneste atitudinea pe care o au in ultima perioada. Nu am raspuns, nu voi raspunde in niciun fel acestor atitudini pe care nu le consider normale, cu atat mai mult cu cat partenerii de la USR stiu ca vrem un proiect comun de guvernare si nu face bine pentru coeziunea fortelor democratice aceasta atitudine care practic ii plaseaza umar la umar fata de PSD. Eu le-am solicitat colegilor mei sa nu raspunda la niciun fel de atac”, a declarat Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend