Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ne mobilizăm şi acordăm O ŞANSĂ PENTRU EDUARD … !

Publicat

in

În August 2018 Eduard lucra într-un parc de aventură pe postul de intructor pe traseele de la înălțime. După o operațiune de salvare a unor copii, echipamentul lui de siguranță s-a desprins și a căzut în gol de la o înălțime de 12 metri. A fost transportat de urgență la Spitalul Elias unde a primit diagnosticul crunt de tetraplegie spastică. Primele investigații medicale au scos la iveală faptul că vertebrele C1 și C5 de la nivelul gâtului erau grav fracturate, măduva spinării fiind obturată cu peste 50% de fragmentele osoase. Avea fracturi la nivelul craniului, la maxilar și un traumatism toraco-abdominal care-l împiedica să respire normal. Oasele din încheietura mâinii drepte au fost de-a dreptul zdrobite, rezultând o fractură deschisă și o ruptură a nervilor palmari.

Fiind în stare critică, Eduard a fost transferat la Spitalul Bagdasar unde a suferit mai multe intervenții chirurgicale și unde a stat săptămâni întregi la terapie intensivă. Deoarece nu putea să respire normal și plămânii i se umpleau cu secreții, i s-a făcut o traheostomie – procedură prin care se montează un tub prin gât pentru aspirație și ventilație. Timp de 4 luni a îndurat chinuri inimaginabile, dureri și infecții recurente provocate de răni, escare și de sonda urinară de care depinde până în prezent. În Decembrie 2018 a fost externat însă, în baza evaluărilor medicale și a diagnosticului primit, niciun alt spital de recuperare din București nu i-a dat vreo șansă.

Șansa lui Eduard a venit în Ianuarie 2019 de la Spitalul Polaris din Cluj, unde un întreg colectiv de medici, antrenori și asistenți îl ajută zilnic să recupereze ce a pierdut. În prezent, urmează un program compus din ședințe de kinetoterapie individuală, terapie ocupațională, terapie robotizată, laserterapie, masaj, tratament medicamentos și consiliere psihologică. Starea lui a progresat de la paralizie aproape completă la stadiul unei recuperări lente dar promițătoare. Luni de zile a fost incapabil de a-și folosi brațele. Acum și-a redobândit parțial mobilitatea acestora, dar încă nu își poate mișca degetele, încheieturile mâinilor și nici picioarele.

Pentru o recuperare adecvată și cu rezultatele dorite, Eduard are nevoie atât de timp cât și de resurse financiare. Costurile lunare pentru toate aceste proceduri, și nu numai, ajung la suma de 15.000 RON. Scopul campaniei este de a strânge sumele necesare pentru a-i asigura mai departe, pe o perioada de câteva luni, tratamentele și îngrijirile de care are nevoie.

POTI DONA  ŞI/SAU  AFLA MAI MULTE AICI…

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Spălare de bani în sistemul bancar din România:16 – 17 bănci implicate

Publicat

in

De

Miercuri,șeful Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, a anunțat că în acest moment se fac verificări „la 16 – 17 bănci implicate într-o tranzacţie destul de ciudată” legată de o operațiune de spălare de bani în România.

„Îngrijorează un risc despre care v-am spus şi ultima oară şi pe acesta îl văd foarte periculos, şi când spun că este periculos mă bazez pe ceea ce primim din plan extern legat de tranzacţii făcute în România pentru diverşi clienţi externi sau tranzacţii făcute în România cu sume provenite din străinătate. În ciuda avertismentelor pe care le-am făcut în toată perioada asta şi continuăm să le facem, ultima scrisoare a plecat sub semnătura prim-viceguvernatorului pe 20 februarie, capătă amploare riscul de fraudă făcută pe teritoriul României. Frauda este externă, dar prin felul în care s-au aplicat aici normele de cunoaştere a clientelei, s-a favorizat, s-a continuat, un mecanism de spălare de bani iniţiat undeva în străinătate şi continuat pe teritoriul ţării noastre. În momentul de faţă la Asociaţia Română a Băncilor am comunicat deja la ultima întâlnire. Serviciul nostru care are sarcină verificări în domeniul prevenirii spălării banilor face verificări la 16 – 17 bănci implicate într-o tranzacţie destul de ciudată şi pe care o descriem în scrisoarea de care vă vorbeam emisă pe 20 februarie”, a spus Nicolae Cinteză, citat de Agerpres.

El a menţionat că a fost deschisă o acţiune penală de către DIICOT şi că cel puţin una dintre bănci pare „a fi foarte implicată în a favoriza spălarea de bani, operaţiunile derulându-se printr-o singură unitate şi existând indicii suficiente ca aceste costuri să fie închise”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Ponta, la consultările de la Palatul Cotroceni: Un candidat capabil sunt eu, să fac un guvern pentru a 5 -a oară

Publicat

in

De

Liderul PRO România, Victor Ponta, s-a autopropus pentru funcția de premier, miercuri, la consultările de la Palatul Cotroceni.

„Am propus un guvern de profesionisti care să se ocupe de problemele României. Ultima dată l-am propus pe Remus Pricopie, care avea susținerea a două partide. În condițiile în care cei de la PSD s-au răzgândit puțin și după deciziile CCR, i-am spus dl. președinte  că un candidat capabil să facă un guvern, o majoritate, sunt eu, să fac un guvern pentru a 5 -a oară. Nu cred că ne va face supriza asta.”, a spus Victor Ponta, după consultările de la Palatul Cotroceni..

„M-au propus colegii mei. Am văzut că a propus PLUS, care nu are niciun parlamentar, noi suntem de 25 de ori mai mari decât PLUS. Eu am făcut de 4 ori majoritate în Parlament, nu sunt genul care să mă dau înapoi. Nu înseamnă că mă duc acasă și aștept să mă sune domnul Iohannis”, a mai spus Ponta.

Vezi și:Ăsta da oficial! Un ministru spune adevărul: ‘Nu e loc de panică. Mai mulți oameni mor de gripă, decât de coronavirus’

‘Gheișele’ din Poliție, unse în funcții în timpul mandatului lui Marcel Vela! Ministrul e neputincios

Un doctor a răbufnit pe tema coronavirusului: Mă ofer voluntar să mă infectez. Astfel de virusuri nu prezintă pericol decât pentru categoriile cu risc maxim

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend