Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nastase desfiinteaza o lege sustinuta de PSD: Sunt dispusi sa sacrifice interesele pe termen lung

Publicat

in

Fostul premier Adrian Nastase desfiinteaza o lege depusa in Parlament de 10 membri PSD si sustinuta nu doar de PSD, ci de mai multe partide politice sau cel putin de membri ai acestora.

Este vorba de initiativa care propune modificarea legii partidelor in asa fel incat partidele sa poata fi infiintate de doar trei membrii.

Nastase considera ca adoptarea unei astfel de legi ar fi „un experiment”, un pas inapoi in politica romaneasca care in loc sa aiba partide nationale puternice, deschide calea unei divizari si fragmentari puternice atat a clasei politice, cat si a societatii.

„Partide cu trei membri?

Raspunsul meu la intrebarea din titlu ar fi negativ. Cred că o astfel de solutie ne-ar duce inapoi la experientele politice de la inceputul anilor ’90, când existau peste 200 de partide. Pragul electoral de 5% si apoi de 3% au avut rolul de a selecta partidele reprezentative. Votul uninominal a afectat deja rolul partidelor, avem nevoie de incă un experiment? Am urmărit argumentele celor care, de pe marginea politicii, fac diverse propuneri si care, apoi, se repliază in spatele bunelor intentii. Urmăresc si pozitiile celor care, in interiorul politicii, adoptă pozitii mimetice, populiste, fiind dispusi să sacrifice interesele pe termen lung pentru a le face pe plac, momentan, celor din anumite ONG-uri.

Chiar avem nevoie de partide regionale, municipale, de cartier, sătesti? Interese locale nu pot fi promovate prin asociatii, fundatii? In conjuncturile actuale, nu este clar că avem nevoie de partide nationale puternice, capabile să mentină unitatea statului?”, scrie Nastase pe blogul personal.

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/nastase-desfiinteaza-o-lege-sustinuta-de-psd-sunt-dispusi-sa-sacrifice-interesele-pe-termen-lung_948148.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Orban, despre eliminarea pensiilor speciale: Mai bine se adoptă proiectul și îl corectăm în Guvern

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat marți că ”mai bine se adoptă proiectul” privind abrogarea pensiilor speciale și este corectat de Guvern ”prin OUG sau angajarea răspunderii”, subliniind că ”toate pensiile nesimțite vor fi tăiate”. El a mai spus că PNL nu vrea eliminarea indemnizațiilor sportivilor și ale oamenilor de cultură, propunere făcută de social-democratul Adrian Solomon și aprobată în comisia de muncă.

Orban a subliniat că ”proiectul este depus de parlamentari ai PNL și nu este asumat de Guvern”, iar în funcție de ”dezbaterile care vor fi în Cameră grupul parlamentar din Cameră va lua decizia”.

”Mai bine se adoptă proiectul ăsta de lege și îl corectăm în Guvern prin angajare de răspundere sau OUG”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

”Președintele comisiei de muncă, Solomon, a introdus și eliminarea unor categorii de venituri asimilate pensiilor speciale pe care noi am vrea să le păstrăm, pentru sportivii care au avut rezultate foarte bune, indemnizații de merit, noi nu am avut intenția de a sista aceste drepturi”, a declarat Orban.

„Suntem gata să corectăm orice decizie a CCR și anumite prevederi care nu au făcut parte din proiectul inițial și au fost introduse de PSD. Aproape toate pensiile speciale au fost introduse prin legi de majoritățile PSD, printre inițiatori sunt unii campioni, cum e Florin Iordache, care a semnat patru propuneri legislative privitoare la pensii calculate altfel decât pe principiul contributivităţii. Sigur, ce vă spun limpede, clar: toate pensiile nesimțite vor fi tăiate și obiectivul nostru e să rezolvăm această problemă. Portițele create de lege au fost folosite abuziv și au dat naștere la niște pensii sfidătoare care creează indignare în rândul populației”, a mai spus Ludovic Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Novak Djokovic, copleșit de emoții când a fost întrebat despre moartea lui Kobe Bryant – Cum a venit îmbrăcat sârbul la interviu

Publicat

in

De

Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele de la Australian Open, iar la interviul de după victoria cu Milos Raonic nu și-a mai putut stăpâni emoțiile atunci când a venit vorba despre moartea lui Kobe Bryant. Sârbul a venit și echipat special pentru a-i aduce un omagiu celui dispărut prematur.

John McEnroe l-a întrebat pe Novak Djokovic despre moartea lui Kobe Bryant, iar sârbul a avut numai cuvinte de laudă despre fosta vedetă a celor de la Los Angeles Lakers.

Nole a precizat că era un prieten apropiat cu Kobe, că discutau destul de des și că Bryant a fost precum un mentor pentru el (i-a oferit tot felul de sfaturi).

Într-un final, sârbul nu a mai putut continua discuția despre Kobe și a și lăcrimat.

La interviul de la finalul meciului, Djoker-ul a venit îmbrăcat într-o bluză a sponsorului tehnic (n.r. Lacoste) care era inscripționată cu KB (n.r. Kobe Bryant), 8 și 24 (numerele purtate de Kobe la Lakers) și cu o inimă roșie.

Australian Open: ​Novak Djokovic, în semifinale – Urmează duelul de cinci stele cu Roger Federer

Reacția lui Novak Djokovic:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend