Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Muzica, dans, comert si voie buna la Biserica Bolnita

Publicat

in

 Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Cultural și Comunicații Media a organizat la parohia Sfinții Voievozi – Curtea de Argeș, o manifestare cu tema: Flori în suflete și pe veșminte, ediția a IV-a.

Părintele slujitor Nicolae Arsene a prezentat evenimentul cultural, iar părintele Ovidiu Vlăsceanu – consilier cultural și comunicații media, a transmis Arhiereasca Binecuvântare, mulțumind tuturor celor care au răspuns pozitiv la chemarea de a arăta că românii își respectă istoria și o transmit din generație în generație.

Creștinii prezenți au admirat o expoziție de icoane pictate de copiii de la Grădinița O lume minunată din cartierul Posada, coordonați de doamna educatoare Nisip Irina, ouă încondeiate, dar și lucrări realizate de elevi de la Seminarul Teologic din Curtea de Argeș. Artistul popular Dan Gherasimescu a prezentat o expoziție de piese populare din lemn, răspunzând întrebărilor credincioșilor, care doreau să afle mai multe lucruri interesante de la cel care modelează atât de frumos lemnul.

A avut loc și o degustare de brânzeturi prin dragostea domnului Dan Petrescu, producător tradițional, de miere oferită de Stupul lui Hera, dar și de vin, oferit de Cramele Murfatlar din Curtea de Argeș.

Programul cultural-artistic a adus bucurie în sufletele celor prezenți, pentru că peste 40 de copii, membri ai Ansamblului Doina Cârcinovului din comuna Priboieni, coordonați de neobositul instructor Cristi Duinea, au arătat că portul popular, jocul și cântul sunt comori inepuizabile ale poporului nostru și că sunt mândri că pot duce mai departe această moștenire neprețuită, care se află în lada de zestre a moșilor și strămoșilor noștri.

În finalul evenimentului, toți participanții s-au prins în Hora prieteniei și a comuniunii frățești.

Activitatea își propune să promoveze și să păstreze tradițiile, obiceiurile, portul popular, în rândul credincioșilor, trezirea spiritului național în sufletul tinerei generații, încurajarea meseriilor românești: cusături pe muște, olărit, cioplitul în lemn, pictura pe sticlă.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Anunț important! Peste 100 de români au revenit în țară, în plină epidemie de coronavirus

Publicat

in

De

Anunț important făcut de Grupul de Comunicare Strategică!  În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate cu titlu temporar, nerezidenți, și care au fost afectați de măsurile adoptate de alte state în contextul gestionării epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de ieri a facilitat revenirea cu bine în țară a 52 de cetățeni români, angajați pe durată determinată ai unor companii care desfășurau activități în regiunea Kurdistan, Republica Irak. Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană, tip charter, operată de o companie privată. Demersurile MAE au permis revenirea în statele de domiciliu, respectiv reședință, și pentru 65 cetățeni străini (olandezi, germani, portughezi, danezi, belgieni, americani, sirieni și irakieni), care și-au continuat călătoria de la București către destinațiile finale.

De asemenea, în cursul zilei de astăzi, MAE a facilitat revenirea în țară a 56 de cetățeni români care se aflau cu titlu temporar în Dubai, Emiratele Arabe Unite, cu o cursă aeriană, tip charter, operată de o companie privată, pe ruta Dubai – Chișinău – București. Cu aceeași cursă au fost repatriați și 64 de cetățeni din Republica Moldova.

MAE precizează că facilitarea repatrierii cetățenilor din Republica Moldova vine în completarea eforturilor mai ample depuse de România în contextul pandemiei de COVID-19 de a permite tranzitul și repatrierea în deplină siguranță a cetățenilor Republicii Moldova. Astfel, în ultimele zile, în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova la București, MAE a facilitat tranzitul pe teritoriul național a altor 60 de cetățeni ai Republicii Moldova, cu respectarea condițiilor stabilite de autoritățile române.

MAE reînnoiește apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă.

Vezi și

EXCLUSIV Sunt vizați toți românii care stau la bloc! Singura condiție cu care administratorul vă poate face public numele la avizier

Ne mai putem proteja cadrele medicale de noul coronavirus sau totul este pierdut?

Medicii români au interzis! Motivul pentru care nu se poate prescrie tratamentul pentru COVID-19

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor, după conferința de prsă organizată azi

Publicat

in

De

După ce a făcut publică adoptarea Ordonanței Militare nr. 7, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a mers în control.

Șeful de la Interne a efectuat, sâmbătă, un control de rutină în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, pentru verificarea, la fața locului, a modului în care sunt respectate noile măsuri dispuse prin Ordonanța Militară nr. 7.

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela a efectuat, în această după-amiază, un control de rutină în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat pentru verificarea, la fața locului, a modului în care sunt respectate noile măsuri dispuse prin Ordonanța Militară nr.7 din 4 aprilie a.c.

Cu această ocazie, ministrul a constatat că traficul se desfășoară în limite normale, neînregistrându-se timpi mari de așteptare la intrarea în țară pentru traficul de mărfuri dinspre Bulgaria.

Ministrul Marcel Vela, a mulțumit tuturor cadrelor din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Sănătății și din Ministerul Finanțelor Publice, care īși fac datoria cu responsabilitate la frontiera de stat a României”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Vezi și

EXCLUSIV Sunt vizați toți românii care stau la bloc! Singura condiție cu care administratorul vă poate face public numele la avizier

Ne mai putem proteja cadrele medicale de noul coronavirus sau totul este pierdut?

Medicii români au interzis! Motivul pentru care nu se poate prescrie tratamentul pentru COVID-19

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend