spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Monument unic în România lăsat în paragină la Curtea de Arges

Facebook Twitter Google+
Monument unic în România lăsat  în paragină la Curtea de Arges

Singurul monument mai „acătări” din Curtea de Arges, adică unul mai bine întreţinut am fi putut spune până astăzi, era cel al Veteranilor de război, situat în faţa Centrului de Cultură si Arte „George Topârceanu”. Azi dimineaţă însă, bucăţi de marmură desprinse de pe acesta, împânzeau atât spaţiul verde cât si trotuarul din faţa instituţiei, pe semne că ceva oameni de bine, sau copii, au măruntit bucăţile de marmură si le-au aruncat în stradă.
Nu e prima dată când apar astfel de probleme
Această problemă nu aparare însă pentru prima dată. La numai doi, trei ani de la dezvelirea lui, câiva argeseni semnalau faptul că au inceput să cadă bucătile de marmură, pe site-ul primăriei si pe pagina de internet unde primarul ar fi trebuit să dea răspunsuri si explicatii. La acea vreme s-a rezolvat câte ceva, având în vedere că erau căzute mai putine plăci. Acum, nici măcar nu se stie cine ar trebui să se ocupe cu reparaţiile si asta înainte ca vreun copil care trece prin zonă sau se joacă în parc să se aleagă cu capul spart de la vreo placă desprinsă de pe monument.
Monument unic în România
Monumentul Veteranilor de Război, este singurul din ţară, ridicat la Curtea de Argeş la iniţiativa preşedintelui asociaţiei de resort, Romică Dumitrescu. Acesta s-a bucurat la vremea respectivă de sprijinul municipalităţii, al arhitectului Florin Scărlătescu, cel care a oferit gratis proiectul, şi al unor forţe politice locale.
Nici acest aspect si anume unicitatea monumentului nu pare să îi pună la muncă pe cei care se ocupă cu intreţinerea lui.
Ce măsuri se vor lua dar mai ales ce cred artistii si arhitectii din Curtea de Arges că ar trebui făcut pentru rezolvarea acestei probleme care apare periodic, cum a fost placat monumentul noaptea, la luminat becului numai pentru ca dezvelirea să fie făcută în termenul anuţat, cine a muncit dar mai ales cine a luat banii, aflati într-un reportaj în ediţia de print a ziarului PROFIT.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....