Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Miuţescu şi Mitrofan susţin afirmaţia lui Sofianu: „PNL nu are cum sa progreseze dacă este condus de slugi ale PSD”

Publicat

in

Declaratiile fara precedent de astazi ale lui Narcis Sofianu arata adevaratul dezastru  ce pandeste PNL Arges daca nu se iau masuri radicale,  dar mai ales arata motivul clar al esecului partidului la alegerile din 2016. „PNL Argeş NU are cum să progreseze dacă este condus de slugi ale PSD-ului şi domnul Ion Popa este sluga PSD-ului, este principala slugă a acestui partid. Eu nu vreau să stau în pat cu duşmanul, cu diverşi căţelandrii racolaţi de PSD. Vreau un partid condus de liberali, de oameni care au principii liberale”, declarat Sofianu, fost candidat la primaria Pitesti. Declaratia sa a enervat la culme buna parte a liberalilor, in special pe cei proveniti din randurile PDL, dar a si dat satisfactie altora.

Chestionati pe aceasta tema, fostul deputat si presedinte al PNL Arges, Adrian Miutescu si  Cristian Mitrofan, liderul organizatiei de la Curtea de Arges, nu au parut prea surprinsi de acuzele lui Sofianu. Ba mai mult, in ceea ce priveste afirmatia ca PNL nu poate progresa condus fiind de slugi ale PSD, dar mai ales cea privitoare la necesitatea ca partidul sa fie  condus de liberali adevarati, cei doi au fost total de acord, aratand astfel ca sunt alaturi de Narcis Sofianu in demersurile sale.

” Nu cred ca se poate vorbi de un razboi in PNL. Sunt, intr-adevar, mici lupte declansate de esecul de la alegeri si de orgoliul unora de a se crampona fara merite prea mari in frunta PNL. Sincer, nu am cunostinta de slugi ale PSD in partid, dar… este posibil acest lucru iar eu sa nu stiu. Ca partidul nu trebuie condus de oameni asupra carora planeaza astfel de suspiciuni, ii dau perfecta dreptate lui Narcis Sofianu asa cum sunt de acord si cu necesitatea ca in fruntea PNL Arges sa vina liberali adevarati care au avut rezultate bne in ultima perioada, inclusiv la alegeri. Adica, daca la Bucuresti liderul a fost ales dintre cei care au avut cele mai bune rezultate, asa ar trebui sa fie si in teritoriu”, a spus Cristian Mitrofan.

Nici Adrian Miutescu, fostul deputat si lider al orgamizatiei judetene nu a parut surprins de pozitia colegului Narcis Sofianu. ” Domnul Sofianu are curaj dar si un alt mod de a spune lucrurilor pe nume. E un lucru bun, dar nu comentez mai mult cele declarate de el pentru ca … ce poti comenta cand le cam spune pe bune”, a declarat Miutescu. Acesta a spus ca va organiza zilele acestea o conferinta de presa in care va face si el cateva dezvaluiri, un fel de continuare a celor spuse astazi de Sofianu.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Noi numiri în Guvernul Orban! Cine este secretarul de stat la Cercetare

Publicat

in

De

Profesorul Dragoș Ciuparu a fost învestit, miercuri, în funcția de secretar de stat la Cercetare, domeniu lăsat fără conducere pentru mai bine de două luni de premierul Orban

La ceremonie a fost prezent și premierul Ludovic Orban.

„Am ca prioritate deblocarea finanțării programelor de cercetare, lansarea de competiții. Mi-am propus să fac competiții pe cel puțin patru instrumente anul acesta, din care sper și să contractăm ceva undeva în toamnă”, a spus Ciuparu, la ceremonia de învestire, conform Mediafax.

La eveniment a luat și parte și Ludovic Orban care a subliniat că este o premieră participarea sa la instalarea unui secretar de stat.

„Am ținut în mod deosebit să fiu prezent la preluarea oficială a funcției de către domnul profesor Dragăș Ciuparu în funcția de secretar de stat în domeniul cecetării pentru a da un semnal puternic legat de faptul că Guvernul nostru consideră că cercetarea este pilonul fundamental pe care se poate construi evoluția în bine a societății românești, dezvoltarea economică, performanța și competitivitatea economiei românești și, mai ales, șansa de a putea tranforma România într-un actor extrem de important la nivel european și la nivel global. (…) Laserul de la Măgurele poartă într-o mare măsură amprenta domniei sale (Dragoș Ciuparu – n.red.), chiar dacă alții au cules laurii”, a spus Orban, în discurs.

Conform sursei citate, Uniunea Europeană va acordam în exercițiul financiar viitor, „extrem de multe resurse pentru specializare inteligentă, adică cercetare, inovare, digitalizare, soluții inteligente pentru rezolvarea diferitelor probleme cu care se confruntă societatea”.

„Concentrarea tematică pe specializarea inteligentă este de 35%. Imaginați-vă că, la bugetul propus de Comisia Europeană, 35% înseamnă aproape șase miliarde de euro. Acești bani nu pot fi accesați ușor. Întregul dispozitiv financiar și toate mecanismele de funcționare vor trebui să evolueze, să fie concentrate spre realizarea de proiecte eligibile care să produca rezultatul scontat”, a menționat premierul.

Dragoș Ciuparu este profesor universitar, cercetăror și, între 2010 și 2012, a fost președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Ştiinţifică.

Conform CV-ului său, din 2012 până în prezent a fost profesor la Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti, iar între 2001 și 2005 a fost cercetător ştiinţific și lector la Universitatea Yale.

Vezi și:Atenție, șoferi! Metoda prin care polița RCA scade

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Se șterg urmele? Înalta Curte de Justiție decide : Gheorghe Ursu a murit în urmă unor acțiuni `excesive, particulare, conjugate`!

Publicat

in

De

Judecătorul, Mihaela Niță de la Curtea de Apel București, a hotarat ca Gheorghe Ursu nu a fost un disident politic, acesta nefiind un opozant pe față al regimului comunist și al conducătorului partidului comunist. Gheorghe Ursu, inginerul și poetul căruia prietenii îi spuneau Babu, a fost arestat în septembrie 1985 și a murit două luni mai târziu în beciurile Securității.

Această este concluzia judecătorului Mihaela Niță de la Curtea de Apel București, în motivarea sentinței de achitare în cazul foștilor ofițeri de Securitate Marin Pârvulescu și Vasile Hodis, acuzați de infracțiuni contra umanității, acuzații legate de anchetă care a dus la decesul în arest al disidentului Gheorghe Ursu.

E vorba de un caz în care procurorii ceruseră pedepse de 25 de ani de închisoare în cazul celor doi foști ofițeri.

Însă Mihaela Niță a hotărât schimbarea încadrării în acest caz în infracțiunea de tratamente neomenoase și achitarea lui Marin Pârvulescu și Vasile Hodis.

Achitare a primit și fostul ministru comunist de Interne, Tudor Postelnicu, decedat în august 2017, pentru infracțiunea de complicitate la tratamente neomenoase. Ultimul cuvânt în acest caz îl va avea Înalta Curte de Justiție.

Este o sentința care a stârnit numeroase reacții în societatea civilă, dar și din partea copiilor lui Gheorghe Ursu, care au anunțat că vor contesta sentința.

Principalele concluzii:

– Securitatea nu ar fi intenționat să-l ucidă pe Gheorghe Ursu.
– Poliția politică a lui Nicolae Ceaușescu era interesată de informațiile deținute de inginer.
– Nu sunt probe din care să reiasă că Pîrvulescu și Hodis au exercitat violente asupra lui Ursu.
– Autoritățile comuniste au încercat să tainuiasca împrejurările și cauzele reale care au condus la decesul inginerului.

– Între organele de Securitate și Miliție, care l-au anchetat pe Gheorghe Ursu, a existat o colaborare, iar torturarea inginerului în celulă ar fi fost făcută în interesul organelor de Securitate.
– De-a lungul timpului, organele de urmărire penală nu au efectuat o anchetă efectivă menită să stabilească toate persoanele, din toate instituțiile și structurile statului, responsabile de uciderea lui Ursu.
– Autoritățile responsabile pentru anchetă nu au adoptat toate măsurile care ar fi permis în mod rezonabil identificarea și sancționarea tuturor persoanelor responsabile în timp util, cu atât mai mult cu cât au fost sesizate încă de la începutul anului 1990, după circa 4 ani de la săvârșirea faptei.

– În opinia Curții, Gheorghe Ursu nu a fost un disident politic, acesta nefiind un opozant pe față al regimului comunist și al conducătorului partidului comunist,informează ziare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend