spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Mircea Drăghici pus sub învinuire în dosarul Nicolescu

Facebook Twitter Google+

Deputatul PSD de Argeş, Mircea Drăghici, a spus marţi, într-o declaraţie politică pe care a susţinut-o în plenul Camerei, că este acuzat de complicitate cu Constantin Nicolescu şi că nu i se permite să vadă probele, fiind în imposibilitatea de a se apăra, şi a cerut mutarea DNA în coordonarea CSM.

În aceste zile asist la punerea mea sub învinuirea de complicitate la acuzaţia pusă în cârca dlui Nicolescu, trafic de influenţă asupra primarilor din Argeş! De parcă, preşedintele unui Consiliu Judeţean ar avea nevoie de complici pentru a-şi îndeplini aşa cum se cuvine datoria faţă de administraţia judeţeană! Precizez că la data înregistrărilor invocate nu deţineam nici o funcţie de demnitate publică! Modul foarte grăbit în audierea pe bandă rulantă a primarilor din judeţ, comportamentul abuziv al procurorilor care nu lasă martorii să fie asistaţi de avocaţi, faptul că nu mi se prezintă nici un element material sau probă din care să reiasă calitatea mea de învinuit, punându-mă în imposibilitatea de a mă apăra prin dovedirea probelor ca fiind netemeinice, articolele din presa locală – despre faptul că se doreşte să fiu un nou caz Ridzi/Păsat, dar de această dată de la opoziţie cu orice preţ, toate acestea mă îndreptăţesc să ies astăzi public la tribuna Parlamentului ?i să vă prezint aceste lucruri foarte grave”, a declarat deputatul PSD Mircea Drăghici, informează NewsIn.

El susţine că cercetarea sa de către procurorii argeşeni are legătură cu faptul că l-a susţinut pe Constantin Nicolescu când acesta era reţinut şi a „apărat dreptul oricărui cetăţean de a fi judecat în stare de libertate”. „Am primit avertizări încă de la acele momente că dacă nu mă astâmpăr voi face parte din dosarul Nicolescu. Le-am interpretat atunci ca simple amenin?ări fără fond”, adaugă Mircea Drăghici.

Social-democratul a denunţat modul de lucru al DNA şi a cerut ca această instituţie să nu mai fie controlată de Ministerul Public, ci de CSM.  „Doamnelor şi domnilor deputaţi, vă anunţ că cei care folosesc astăzi ma?inăria DNA au dat naştere la un mecanism cu iz de cătuşe, care mâine poate să lucreze împotriva dumneavoastră sau a oricărui român ce incomodează Puterea! De aceea, eu cred cu tărie că va trebui făcută o reală reformă a justiţiei şi a instituţiilor, precum DNA, care trebuie scoasă de sub control guvernamental prin Ministerul Public şi mutată sub coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii. Vă invit, stimaţi colegi, să facem acest lucru până nu este prea târziu, până când victimele DNA nu vor fi într-un număr foarte mare şi până când nu se vor crea nemeritat şi iremediabil de cele mai multe ori, traume fizice şi psihice asupra celor hăituiţi de DNA şi a familiilor lor!”, a conchis Mircea Drăghici.

Mircea Drăghici a fost audiat la sediul Serviciului Teritorial DNA Piteşti luna aceasta de mai multe ori, iar pe 4 martie, el a declarat după audieri că este învinuit în dosarul în care preşedintele PSD Argeş şi al Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, este inculpat pentru fapte de corupţie. De altfel, pe plan local Drăghici este considerat unul din apropiaţii lui Nicolescu.

Ca o coincidenţă, după declaraţia politică a lui Drăghici, ANI a anunţat printr-un comunicat că a sesizat DNA după ce, în urma verificării declaraţiilor de avere şi de interese a preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, au rezultat indicii că acesta este susceptibil de săvârşirea unor fapte de corupţie, deoarece ar fi atribuit contracte cu bani publici mai multor firme unde sunt acţionari el şi membri ai familiei în valoare de 1.567.305 lei. De asemenea, ANI susţine că există indicii temeinice că şeful CJ este vinovat de infrac?iunea de fals în declara?ii, deoarece, nu a trecut în declaraţiile de interese că este acţionar la unele firme, aceleaşi pe care le-a favorizat dându-le contracte.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....