Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Mircea Drăghici pus sub învinuire în dosarul Nicolescu

Publicat

in

Deputatul PSD de Argeş, Mircea Drăghici, a spus marţi, într-o declaraţie politică pe care a susţinut-o în plenul Camerei, că este acuzat de complicitate cu Constantin Nicolescu şi că nu i se permite să vadă probele, fiind în imposibilitatea de a se apăra, şi a cerut mutarea DNA în coordonarea CSM.

În aceste zile asist la punerea mea sub învinuirea de complicitate la acuzaţia pusă în cârca dlui Nicolescu, trafic de influenţă asupra primarilor din Argeş! De parcă, preşedintele unui Consiliu Judeţean ar avea nevoie de complici pentru a-şi îndeplini aşa cum se cuvine datoria faţă de administraţia judeţeană! Precizez că la data înregistrărilor invocate nu deţineam nici o funcţie de demnitate publică! Modul foarte grăbit în audierea pe bandă rulantă a primarilor din judeţ, comportamentul abuziv al procurorilor care nu lasă martorii să fie asistaţi de avocaţi, faptul că nu mi se prezintă nici un element material sau probă din care să reiasă calitatea mea de învinuit, punându-mă în imposibilitatea de a mă apăra prin dovedirea probelor ca fiind netemeinice, articolele din presa locală – despre faptul că se doreşte să fiu un nou caz Ridzi/Păsat, dar de această dată de la opoziţie cu orice preţ, toate acestea mă îndreptăţesc să ies astăzi public la tribuna Parlamentului ?i să vă prezint aceste lucruri foarte grave”, a declarat deputatul PSD Mircea Drăghici, informează NewsIn.

El susţine că cercetarea sa de către procurorii argeşeni are legătură cu faptul că l-a susţinut pe Constantin Nicolescu când acesta era reţinut şi a „apărat dreptul oricărui cetăţean de a fi judecat în stare de libertate”. „Am primit avertizări încă de la acele momente că dacă nu mă astâmpăr voi face parte din dosarul Nicolescu. Le-am interpretat atunci ca simple amenin?ări fără fond”, adaugă Mircea Drăghici.

Social-democratul a denunţat modul de lucru al DNA şi a cerut ca această instituţie să nu mai fie controlată de Ministerul Public, ci de CSM.  „Doamnelor şi domnilor deputaţi, vă anunţ că cei care folosesc astăzi ma?inăria DNA au dat naştere la un mecanism cu iz de cătuşe, care mâine poate să lucreze împotriva dumneavoastră sau a oricărui român ce incomodează Puterea! De aceea, eu cred cu tărie că va trebui făcută o reală reformă a justiţiei şi a instituţiilor, precum DNA, care trebuie scoasă de sub control guvernamental prin Ministerul Public şi mutată sub coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii. Vă invit, stimaţi colegi, să facem acest lucru până nu este prea târziu, până când victimele DNA nu vor fi într-un număr foarte mare şi până când nu se vor crea nemeritat şi iremediabil de cele mai multe ori, traume fizice şi psihice asupra celor hăituiţi de DNA şi a familiilor lor!”, a conchis Mircea Drăghici.

Mircea Drăghici a fost audiat la sediul Serviciului Teritorial DNA Piteşti luna aceasta de mai multe ori, iar pe 4 martie, el a declarat după audieri că este învinuit în dosarul în care preşedintele PSD Argeş şi al Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, este inculpat pentru fapte de corupţie. De altfel, pe plan local Drăghici este considerat unul din apropiaţii lui Nicolescu.

Ca o coincidenţă, după declaraţia politică a lui Drăghici, ANI a anunţat printr-un comunicat că a sesizat DNA după ce, în urma verificării declaraţiilor de avere şi de interese a preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, au rezultat indicii că acesta este susceptibil de săvârşirea unor fapte de corupţie, deoarece ar fi atribuit contracte cu bani publici mai multor firme unde sunt acţionari el şi membri ai familiei în valoare de 1.567.305 lei. De asemenea, ANI susţine că există indicii temeinice că şeful CJ este vinovat de infrac?iunea de fals în declara?ii, deoarece, nu a trecut în declaraţiile de interese că este acţionar la unele firme, aceleaşi pe care le-a favorizat dându-le contracte.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cristian Tudor Popescu s-a făcut foc și pară: Există un virus, mai puternic decât coronavirusul!

Publicat

in

De

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24, că există un virus, mai puternic decât coronavirusul, mai puternic decât toate bacteriile și toate virusurile din sistemul medical, „coruptovirusul”, referindu-se la acuzațiile, încă neprobate, care i se aduc fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea.

Cristian Tudor Popescu anunță că până la pronunțarea unei hotărâri definitive, nu se poate discuta despre vinovăție dar că dacă flagrantul este real, sistemul medical este atacat de un virus mai puternic decât coronavirusul: coruptovirusul.

„Există un virus, mai puternic decât coronavirusul, mai puternic decât toate bacteriile și toate virusurile din sistemul medical. Acela este nu coronavirusul, ci CORUPTOVIRUSUL. Ăsta ucide mai eficient și decât cancerul. L-am văzut acum acționând.

Sigur, până când se pronunță o hotărâre definitivă nu putem să discutăm despre vinovăție, dar faptul că este vorba despre un flagrant, din câte informații am, este vorba despre un flagrant de vreo 100.000 de euro (120.000 de euro potrivit primelor informații, 120.000 de lei conform unor alte surse – n.red.) în povestea asta.

Așa ceva, făcut de un fost ministru al Sănătății până acum 3 luni… La ce te duce gândul imediat? Păi dacă asta face acum, în cazul în care se va demonstra, ce o fi făcut cât a fost ministru?

Dacă acum ia șpagă, la spital acolo, unde este director, și ia o șpagă de dimensiunea asta, cât a fost ministru cam cu ce cifre s-a jucat? Nu poți să nu te gândești la asta.

În situația de acum oamenii sunt omorâți de astfel de contracte. Pentru că astfel de contracte nu sunt făcute repede, acum, ca să salveze oameni. Sunt făcute ca să se umple de bani niște inși. Ca să jecmănească banii statului, de aia sunt făcute repede. Și consecințele urmau să se vadă, așa cum a fost cazul Hexipharma, al diluanților care nu dezinfectau pe nimeni și nici acum nu știm câți oameni au murit din pricina contractelor făcute cu acele firme și cu șpăgile corespunzătoare. Așa și aici.

Aici se pregătea acum un asasinat. Asta se pregătea prin acest contract cu unii… De ce să pună acolo pe masă atâția bani? Ca să câștigi de cel puțin o sută de ori mai mult. Altfel nu are sens. Cum să cțștigi contractul? Livrând niște echipamente eficiente performante, în bună stare de funcționare care să ajute oamenii? Nu! Livrezi niște echipamente care nu corespund, care sunt supraevaluate, care multe dintre ele nici nu merg… pentru că nu mai așa poți să câștigi…

Că dacă livrezi de câți bani atâta pește… n-am făcut nimic. Nu?

Dacă se va confirma, asistăm la un asasinat: coruptovirusul”, a spus Cristian Tudor Popescu conform digi24.ro.

Vezi și

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Covid-19: pentru unii o afacere, pentru alții chin!

Publicat

in

De

De curând au ieșit la iveală informații potrivit cărora virusul COVID-19 a devenit o afacere profitabilă. Detaliile sunt revoltătoare. 

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila,  a spus la Realitatea Tv, cum sunt înșelați unii angajați de persoane care profită de panica creată de coronavirus:

”Măștile sunt de două feluri: alea simple, cu trei pliuri, pe care cei bolnavi le pun pe față și nu răspândesc infecția, și măștile de protecția personală, a mea, cum ar veni, acelea care seamană cu o botniță și se cheamă FFP2 sau 3. Sunt măști cu care respiri mai greu, pentru că tragi aerul printr-un filtru. Lumea nu știe lucrul acesta și cumpără măști din tramvai etc.”, a spus Alexandru Rafila.

”Astăzi s-a întâmplat o chestie incredibilă. Mi-a scris un prieten că, la o benzinărie s-a prezentat o echipă de domni, care au spus că sunt de la Institutul Matei Balș și au spus că există un decret semnat de Guvernul României prin care toți cei care sunt vânzători la stațiile de benzină, magazine alimentare sau alte magazine trebuie testați împotriva infecției cu coronavirus. Este o chestie care arată că unii scot și un ban din treaba asta! Nu știu dacă le-au cerut bani sau au furat ceva din magazinul benzinărei în timp ce le luau ”testele”! Ăsta este un gen de informație care generează panică, pentru că lumea o să creadă că e gravă treaba că uite ce a hotărât Guvernul României, să-i testeze pe toți cei care lucrează în serviciile publice de coronavirus. Ori, asta este o tâmpenie, pentru că ei nu aveau de unde să ia infecția cu coronavirus, pentru că acesta o iei dacă intri în contact cu cineva bolnav. Ori noi avem un singur caz în România, iar ceilalți sunt izolați”, a spus medicul Rafila, la Realitatea Plus.

Vezi și:

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend