spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

MIOVENI – Pregatiri de Boboteaza – S-a sfintit aghiasma

Facebook Twitter Google+
MIOVENI – Pregatiri de Boboteaza – S-a sfintit aghiasma

Mâine, pe 6 ianuarie, creştinii ortodocşi sărbătoresc Botezul Domnului în apele Iordanului, sărbătoare cunoscută sub numele de Bobotează, motiv pentru care, la Mioveni se fac pregătiri în toate bisericile şi parohiile.
Zeci de vase cu apă au fost sfinţite de către preoţi, iar agheasma va ajunge la miile de credincioşi din oraş.
Astfel, începand cu ora 9.00, la Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” Mioveni se va săvârşi slujba Aghezmei Mari, care va fi urmată de Sfânta Liturghie. Pentru a nu crea cozi, credincioşii vor putea lua acasă apa sfinţiţă din mai multe recipiente pregătite de reprezentanţii bisericii.
boboteaza-mioveni-1De asemenea, pentru asigurarea ordinii publice lucrători din cadrul Jandarmeriei, ai Poliţiei Naționale şi cei ai Poliţie Locale vor fi prezenți în preajma fiecărui lăcaș de cult pe toată perioada desfășurării precesiunilor religioase de Bobotează.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: [email protected]

Facebook Comments

Mai poti citi si....