Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministrul Marcel Boloș se pregătește temeinic pentru atragerea fondurilor europene: Două mari obiective, în prim plan

Publicat

in

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că pregăteşte temeinic atragerea fondurilor europene în viitoarea perioadă de programare, iar cele două mari obiective sunt stimularea absorbţiei în actuala perioadă de programare şi pregătirea proiectelor pentru a atrage fondurile alocate încă de la începutul implementării viitorului cadru financiar.

Oficialul a coordonat zilele acestea o serie de reuniuni în scopul pregătirii proiectelor pentru perioada de programare 2021-2027 în vederea eficientizării folosirii fondurilor europene alocate României.

”Avem două mari obiective: stimularea absorbţiei în actuala perioadă de programare şi pregătirea proiectelor pentru a atrage fondurile alocate încă de la începutul implementării viitorului cadru financiar. Buna pregătire a proiectelor este esenţială şi va fi sprijinită inclusiv de Acordul semnat cu Banca Europeană de Investiţii”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, conform news.ro.

Nebunie pe piața valutară! Euro, în creștere. Dolarul și aurul ating noi niveluri record

În zilele de miercuri şi joi au avut loc reuniuni cu autorităţile locale pentru pregătirea proiectelor de infrastructură care vizează dezvoltarea şi regenerarea urbană, infrastructura rutieră locală şi specializarea inteligentă, urmate de întâlnirea cu vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, Andrew McDowell, pentru semnarea acordului de servicii de asistenţă tehnică în valoare de 20 milioane de euro, precum şi de întâlnirea de lucru pentru gestionarea deşeurilor până la finalul anului 2020, prioritate strategică având în vedere investiţiile în sprijinul cetăţenilor şi comunităţilor locale.

ALERTĂ – IPS Teodosie, achitat definitiv

Cea de-a treia întâlnire de lucru a avut loc în contextul în care România are de recuperat decalajele pentru îndeplinirea ţintelor din directiva-cadru privind deşeurile, fiind discutată metodologia de realizare a planurilor şi stadiul de elaborare a documentaţiei la nivelul fiecărui judeţ şi al municipiului Bucureşti.

Semnarea Acordului de servicii de asistenţă tehnică (Project Advisory Support Service Agreement – PASSA) în valoare de 20 milioane euro va susţine implementarea Programului Operaţional Infrastructură Mare, prin asigurarea unui ritm de implementare a proiectelor care să conducă la utilizarea tuturor fondurilor disponibile; sprijinirea beneficiarilor în fazarea proiectelor majore; pregătirea portofoliilor de proiecte pentru noua perioadă de programare (2021-2027); îndeplinirea condiţiilor necesare pentru rambursarea investiţiilor care vor fi realizate în sectoarele finanţate din POIM în timpul viitoarei perioade de programare (2021 – 2027); promovarea măsurilor strategice (legislative, administrative etc.) pentru a stimula investiţiile în infrastructură etc.

Vor beneficia de serviciile de asistenţă tehnică Ministerul Fondurilor Europene, Organismul Intermediar Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi beneficiari POIM.

Acordul este finanţat din Programul Operaţional Asistenţă Tehnică. Documentul a fost semnat în data de 30 decembrie 2019, iar Banca Europeană de Investiţii va furniza servicii de asistenţă tehnică până în decembrie 2023.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

S-a decis! CARANTINĂ în România timp de 14 zile, pentru persoane din 12 localități italiene. Decizia oficială s-a transmis la granițe

Publicat

in

De

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a declarat duminică seară la Antena 3 că persoanele care vin din localităţile din Italia aflate în carantină vor intra automat în carantină în spaţii special amenajate, timp de două săptămâni, în România. Localităţile respective sunt: Maleo, Terranova dei Passerini, Codogno, San Fiorano, Somaglia, Fombio, Casalpusterlengo, Castiglione d’Adda, Betonico şi Castelgerundo. „Această listă a fost agreată de conducerea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului de Interne şi va fi difuzată la punctele de frontieră”, a spus Moldovan. El a spus că cei care vin din Lombardia şi Veneto vor fi izolaţi la domiciliu.

De asemenea, Raed Arafat, întrebat tot la Antena 3, care crede că e probabilitatea să nu avem coronavirus în România, a răspuns: „Trebuie să fim foarte sinceri, probabilitatea este foarte scăzută. Adică nu putem să spunem că nu va fi. Eu cred că încet, încet, în toate ţările din Uniunea Europeană vor apărea cazuri, nu numai în România, adică este vorba de timp când o să apără într-o ţară şi când apare într-alta”.

FOARTE IMPORTANT – Cum te aperi de Coronavirus: SFATURILE Ministerului Sănătății / Cum se transmite, care sunt simptomele .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Universitatea din Arad își suspendă cursurile din cauza numărului mare de studenți italieni

Publicat

in

De

Accesul vizitatorilor la Spitalul Județean va fi restricționat începând de luni, iar cursurile Universității Vasile Goldiș vor fi suspendate, pentru că acolo învață mulți studenți italieni. Decizia a fost luată duminică seară, potrivit Mediafax.

„S-a luat măsura suspendării cursurillor la Facultatea de Medicină și la Universitatea Vasile Goldiș pentru că sunt mulți studenți italieni, care încep semestrul, ghinionul nostru, chiar de mâine ( n.r. luni ). Fiind studenți la medicină, studenți și rezidenți, dânșii fac practică în Spitalul Județean, venind din Italia încercăm să limităm la maximum orice risc din exterior.”, a declarat pentru Mediafax Constantin Catană, directorul DSP Arad.

„Conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad va solicita aprobarea Ministerului Educației și Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităților didactice și modificarea structurii anului universitar. Pentru orice situație de urgență a studenților, universitatea pune la dispoziție un număr de telefon Help Desk UVVG 0748988884.”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Arad.

Decizia a fost luată duminică seară, la o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din cadrul Prefecturii Arad.

Citește și: Suntem în alertă! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor a depistat carne de pui cu gripă aviară

„La Spitalul Județean Arad va fi restricționat accesul vizitatorilor, preventiv pentru limitarea oricăror riscuri referitoare la gripa sezonieră. Și fiind oraș de graniță avem mari probleme la intrarea în țară în contextul suspiciunilor din Italia. Va fi restricționat accesul aparținătorilor, săptămâna viitoare vor fi ore de vizită clar stabilite, dar foarte reduse”, a declarat pentru Mediafax Constantin Catană, directorul DSP Arad.

La ședință au participat și primarii localităților de frontieră din Județul Arad și s-a stabilit ca cetățenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontieriei de pe raza Județului Arad din zonele afectate, să compleze un chestionar pus la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, în care declară, pe propria lor răspundere, locația de îmbarcare precum și pe cea de destinației. În fiecare punct de trecere al frontierei va un medic al DSP Arad și au fost identificate anumite spații pentru amenajarea eventualelor centre de carantină.

Deciziile au fost luate, potrivit unui comunicat al Prefecturii Arad, „‘ținând cont de specificul Aradului ca județ de frontieră, de numărul însemnat de cetățeni italieni care desfășoară diferite activități în județul Arad”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend