Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministrul Justiției anunță că se vor plăti salarii de 390 de milioane de euro magistraților, în perioada 2020-2024

Publicat

in

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat că în perioada 2020-2024, Ministerul va avea de plătit salarii de 390,2 milioane de euro pentru magistraţi. Predoiu a subliniat că drepturile salariale sunt stabilite prin hotărâri judecătoreşti.

Estimarea lui Predoiu este pentru perioada 2020 – 2024 și are la bază drepturile stabilite prin hotărâri judecătorești, porivit Mediafax.ro.

Citește și: Pedepse mai dure pentru agresorii sexuali! Senatorii au majorat anii de închisoare pentru orice faptă ce implică contact sexual cu un minor

„Estimările noastre, pe baza datelor pe care le aveam din instituţiile pentru care Ministerul Justiţiei este ordonator principal de credite sunt în sensul că pentru perioada 2020-2024 se vor plăti aproximativ 390,2 milioane de euro pentru drepturi stabilite prin hotărâri judecătoreşti”, a anunţat ministrul interimar al Justiţiei, Cătălin Predoiu, în cadrul audierii sale din Parlament.

Ministrul desemnat pentru portofoliul Justiție, Cătălin Predoiu, a primit aviz negativ, marți, în comisiile reunite juridice ale Parlamentului, după o audiere care a durat peste două ore. Au fost 37 de voturi „împotrivă”, 26 de voturi „pentru” și 10 abțineri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

CIOCNIRE dură intre liderii PNL și PSD: Se urcă cu picioarele pe necazul oamenilor/Se încearcă acoperirea a ceea ce se întâmplă de fapt în județe PNL

Publicat

in

De

Florin Roman, liderul deputaților PNL, a acuzat președinții de consilii județene din PSD că își administrează defectuos regiunile în lupta cu pandemia de COVID-19. În replică, Marcel Ciolacu, șeful interimar al social-democraților, i-a acuzat pe liberali de același lucru. Totul s-a petrecut în direct la B1 TV, liderul PSD răspunzând acuzațiilor aduse de reprezentantul PNL.

„Eu nu am acuzat pe nimeni. Am prezentat o situație reală pur și simplu, pentru că m-am săturat de ipocrizia acestui personaj numit Marcel Ciolacu, care se urcă cu picioarele pe necazul oamenilor, împreună cu partidul lui, pe care îl conduce. Eu am spus următorul lucru. I-am cerut lui Marcel Ciolacu să lase politica, campania electorală, să lase locuința lui luxoasă din București și să meargă la Buzău, pentru că acolo e nevoie de el, de toți colegii care pot da o mână de ajutor și am semnalat următorul lucru. La Buzău, de unde este domnul Ciolacu, am sesizat că cei de la consiliul județean și de la primărie nu au alocat bani pentru achiziția unui aparat de testare, de diagnosticare, cum sunt aceste PCR.

Citește și: Klaus Iohannis spulberă visurile românilor: Nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm

În aceste condiții, acel PCR a fost adus de către Guvern. Am prezentat o situație domnului Ciolacu, care acuză Guvernul că nu face testare, că PSD și baronii roșii ai PSD, în mod intenționat, nu investesc în această aparatură de achiziționare, de la nivelul consiliilor județene, pentru că ei au 28 de baroni roșii în România. Le-am spus că la Brăila, de exemplu, acolo se încearcă punerea în funcțiune a unui PCR de la Direcția sanitar-veterinară, adică de la Guvern. La Buzău v-am explicat situația. La Gorj se încearcă pornirea unui aparat pe TBC. Haideți să vă spun ce a făcut domnul Arsene la Neamț. L-a adus în data de 3 aprilie, s-a pus în poze domnul Arsene cu aparatul și el, în ziua de astăzi, nu testează. La Vrancea, la Marian Oprișan, este aceeași situație. PCR a ajuns trimis de Ministerul Sănătății. La Teleorman se încearcă punerea în funcțiune a acelui PCR de la Direcția sanitar-veterinară. La Olt, Tulcea șamd”, a afirmat Florin Roman.

În replică, Marcel Ciolacu a adus o acuzație similară președinților de consilii județene din PNL. În ceea ce privește Buzăul, șeful interimar al PSD a explicat că aparatul PCR există, fiind cumpărat de minister, și că autoritățile centrale au ajuns la un consens cu Direcția de Sănătate Publică, astfel încât autoritățile locale să asigure testele și „ce mai este nevoie”.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

„La Buzău există acest aparat. El a fost cumpărat de minister. Au picat de acord, cu DSP, ca Consilul Județean și Primăria Municipiului (n.r. – Buzău) să vină cu testele și cu ce mai este nevoie. Sunt lucruri care se fac local. Unii oameni pot înțelege. În schimb, eu am altă problemă. Ieri a fost o ședință la PNL și s-a hotărât acest atac. Nu am nicio problemă. Nu m-ați văzut în aceste zile. Am respectat problemele adevărate ale românilor. Se încearcă acoperirea a ceea ce se întâmplă de fapt în județe conduse de PNL, și cred că ceea ce se întâmplă la Suceava e evident, ceea ce se întâmplă la Arad e evident, ceea ce se întâmplă la Brașov e evident, ceea ce se întâmplă la Deva este evident.

Niciun astfel de județ sau UAT nu este condus de cineva de la PSD. (…) Este o mizerie de atac. A fost normal să reacționez și să îmi apăr colegii. În schimb, mă așteptam ca la televiziuni să se discute de județul Neamț, Iași și Bacău, care s-au unit să cumpere un spital tampon în toată Moldova, cumva să aibă un tampon de județul Suceava, unde s-au scăpat frâiele”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dictatorul Kim Jong Un se laudă cu descoperirea măştii anti-coronavirus. Coreea de Nord nu a raportat cazuri de îmbolnăvire

Publicat

in

De

Coreea de Nord, cea mai închisă ţară a lumii, declară că are zero îmbolnăviri cauzate de noul coronavirus. Asupra regimului comunist de la Pyongyang planează, însă, mari suspiciuni Acum, nord-coreenii, susţin că au inventat un nou tip de măsţi, transmite Mediafax.

Agenţia nord-coreeană de ştiri (KCNA) a afirmat miercuri că cercetătorii din această ţară au reuşit să creeze un nou tip de măşti. Acestea sunt numite „măşti nano-antibiotice”.

„Pe timpul stării de urgenţă provocate pandemia de COVID-19 răsp’ndită în celelalte ţări, Institutul de Medicină condus de Ministerul Sănătăţii a dezvoltat măştile nano-antibiotice cu materiale proprii”, au notat nord-coreenii.

„Noile măşti au fost dezvoltate cu specificaţii tehnologice recunoscute şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, a spus Ri Jae Dok, un reprezentant nord-coreean, potrivit KCNA.

CNN scrie că nord coreenii mai susţin că măştile sunt tratate cu o soluţie bazată pe un antibiotic, care ajută la sterilizarea lor şi filtrează particulele.

Totuşi, asupra regimului de la Pyongyang, cel mai închis din lume, planează mari suspiciuni. La începutul lunii, aceeaşi KCNA a publicat o serie de fotografii dorind să arate că nord-coreenii poartă măşti de protecţie, însă acestea erau modificate într-un mod amator.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend