spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Ministrul de Externe al Marii Britanii consideră ‘revoltătoare’ atacurile din Arabia Saudită; nu este clar cine este responsabil

Facebook Twitter Google+

Dominic Raab, ministrul de Externe al Marii Britanii, a condamnat luni atacurile ce au vizat instalații petroliere din Arabia Saudită, însă este necesară o investigație pentru a stabili cine este responsabil înainte de a răspunde la această acțiune, informează publicația The Guardian, potrivit Mediafax.

Atacul „a fost o încălcare voită a legislației internaționale”, a afirmat Raab, adăugând că Marea Britanie susține cu fermitate Arabia Saudită.

„În ceea ce privește cine este responsabil, imaginea nu este în totalitate clară”, a afirmat ministrul britanic.

„A fost un atac foarte grav asupra Arabiei Saudite și instalațiilor petroliere și are implicații pentru piața petrolieră globală”, a mai declarat Rabb.

Citește și: Cinci bărbaţi au fost asasinaţi într-un bar din statul mexican Tabasco

Șeful diplomației britanice a mai spus că „este o acțiune revoltătoare, foarte gravă, și trebuie să avem o reacție internațională clară și cât se poate de unită”.

Două instalaţii petroliere din Arabia Saudită au fost afectate de incendii în urma unor atacuri cu drone produse sâmbătă dimineaţă.

Un purtător de cuvânt al rebelilor huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, a declarat că gruparea revendică atacurile.

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a acuzat Iranul că s-ar afla în spatele atacurilor cu drone de sâmbătă dimineață din Arabia Saudită.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments