Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ministrul Culturii: ‘Există o entitate privată dispusă să cumpere Cumințenia Pământului’

Publicat

in

Ministrul interimar al Culturii, Bogdan Gheorghiu, propus acum pentru a treia oară pentru această funcţie, a oferit într-un interviu acordat News.ro detalii noi despre „Cuminţenia Pământului” şi soluţionarea problemei pe care o presupune achiziţia sculpturii create de Constantin Brâncuşi, despre Muzeul Naţional de Istorie a României, pentru care este aşteptat un împrumut de 200 de milioane de dolari de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, despre marcarea a 150 de ani de la Serbarea naţională a studenţilor organizată de Eminescu, Porumbescu şi Slavici, despre Timişoara – Capitală Europeană a Culturii 2021 şi despre viitoarea filială ICR Tokyo. El a făcut şi un bilanţ al celor 4 luni petrecute la conducerea instituţiei şi este de părere că, indiferent cum se va numi următorul ministru al Culturii, acesta trebuie să aibă un mandat întreg.

Gheorghiu va fi audiat miercuri în comisiile de specialitate din Parlament, care îşi vor da avizul consultativ pentru a treia oară în cazul lui.

Al 28-lea nume în 30 de ani care ocupă fotoliul de ministru al Culturii, Gheorghiu a declarat: „Dacă îşi dau din nou palma PSD şi USR, din nou voi primi aviz negativ”.

El susţine, la fel ca alţi deţinători ai portofoliului, de-a lungul anilor, că pentru rezultate este nevoie de continuitate.

„Cred că putem număra pe degetele de la o mână miniştrii care au avut mandat întreg. Au fost foarte puţini. Aici se ridică problema de continuitate şi de a putea aplica politici pe termen mediu şi lung. Când încerci să implementezi un anumit tip de management, o anumită viziune şi nici măcar nu apuci să se vadă primele efecte, cu siguranţă şi rezultatele sunt nesatisfăcătoare. Plus că opinia publică poate rămâne cu o idee defavorabilă. Sunt convins că foşti miniştri ai Culturii de care azi cu mare greutate îşi mai aminteşte cineva au încercat să facă anumite lucruri la vremea respectivă. Continuitatea este necesară şi consider că următorul ministru al Culturii de după aceste alegeri, indiferent de cum se va numi el, trebuie să aibă mandat întreg”.

Tocmai discontinuitatea, a spus el, a creat deja un rezultat. „Este vorba despre dictatura eşalonului doi. S-au împământenit nişte oameni care abordează o politică de tipul «oricum, tu vii şi pleci, noi tot aici rămânem». Trebuie să ştii să abordezi problemele aplicat. Dacă nu ai timp să te familiarizezi ca apoi să poţi conduce, organizat, ministerul pentru a-ţi putea implementa viziunea, rezultatele nu pot să apară. Rămâne, astfel, abordarea birocratică. Ea nu aduce progrese”.

„Managementul de promovare a fenomenului cultural în România este acelaşi de 30 de ani. Nu am văzut o abordare nouă. A apărut sectorul independent, care îşi face treaba, e adevărat. Lucrurile s-au modernizat forţate de împrejurări, nu pentru că a fost vreo viziune. Ministerul finanţează proiecte independente, dar ele sunt insuficient promovate”.

El a făcut o comparaţie cu Franţa. „Autorităţile locale din Franţa, la fiecare euro investit în evenimente culturale, câştigă un euro. Industriile creative sunt concepute din start pentru a face profit, la sectoarele creative lucrurile sunt mai nuanţate. Trebuie să vedem diferenţa de abordare dintre Europa de Est, în general, şi cea de Vest. Noi suntem undeva unde francezii erau prin anii 1960 din punctul ăsta de vedere. Putem avansa mai rapid – ei au făcut-o natural -, dar noi suntem şi duşi de valul integrării în Uniunea Europeană”.

Principiile care se aplică în Vest pot fi aplicate în câteva mari oraşe de la noi, a mai spus el. „Europa a constatat prin practică, nu doar teoretic, că investiţia în sectorul cultural aduce profit şi ridică întreaga economie”.

„Paralel cu frământările politice, noi trebuie să ne facem treaba. Noi suntem miniştri în exerciţiu, faptul că suntem interimari limitează la nivel de Guvern anumite lucruri. La nivel de ministru sunt prea puţine limitări ca să spui că nu poţi să îţi faci treaba. Eu nu am simţit vreo diferenţă din momentul în care am devenit interimar, nemaifiind ministru plin în urma căderii Guvernului. Dacă mergem spre alegeri anticipate sau nu, este o problemă politică. Administrativ, noi trebuie să ne facem treaba în ministere pentru că este datoria noastră”, a mai spus el, conform news.ro

Vezi și:

Generalul care revine în forță și va conduce România de la Bruxelles. Macron îl sprijină

EXCLUSIV BUGETUL.RO Tatăl lui Vlad Voiculescu, colaborator al Securității! (Documente)

EXCLUSIV Semnal de ruptură între USR și PLUS! Moise Guran rupe rândurile!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

ULTIMA ORĂ! Primul caz de Coronavirus la Câmpulung – Angajată a unei firme

Publicat

in

De

Surse bine informate au confirmat, azi, ca o angajată a fabricii Lear Corporation, sucursala din Câmpulung, a fost testata pozitiv cu noul virus COVID-19. Femeia, în vârstă de 52 de ani, din Godeni, s-ar afla în stare gravă, iar astăzi ar fi fost transportată cu izoleta la Institutul Matei Balș din Capitală, după ce ieri a ajuns cu simptome specifice virusului la spitalul din Câmpulung, secția de Boli Infecțioase. Rezultatul testului în cazul acesteia ar fi ieșit pozitiv. Cel mai probabil, colegii femeii care prezintă simptomele coronavirusului vor fi și ei supuși testării.

Reprezentanții Lear Corporation nu au putut fi contactați.

Revenim cu detalii..

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Directorul de marketing în cadrul Dacia sare în ajutor: Da, am fi dispuşi să ajutăm statul cu orice ar fi nevoie!

Publicat

in

De

Companiile antreprenoriale sunt dispuse să furnizeze spitalelor ce este nevoie pentru a lupta împotriva coronavirusului, dar şi să fabrice alte produse şi spun că statul ar trebui să comunice din timp dacă este nevoie de materiale, echipa­mente sau medicamente.

Antreprenorii către guvern: Nu aşteptaţi să ajungem în situaţia Italiei. Suntem dispuşi să fabricăm orice produse consideră guvernul că este nevoie. „Statul ar trebui să comunice acum nevoile pe care le are şi nu are nicio scuză dacă nu face asta. Dacă Italia nu ştia ce să facă, noi ar trebui să ştim.“

„Acest moment este unul ce marchează întreaga ţară şi noi ne dorim să susţinem valorile româneşti, iar sănătatea oamenilor este cea mai importantă dintre toate, deci, da, am fi dispuşi să ajutăm statul cu orice ar fi nevoie, pornind de la produsele noastre până la fabricarea altor produse necesare“, a spus Claudia Burghelea, director de marketing în cadrul Dacia Plant din Braşov, unul dintre cei mai mari producători de suplimente alimentare.

Deja sunt producători care au început să realizeze şi alte produse faţă de cele din portofoliu. De exemplu, producătorul de canapele şi saltele Taparo a achiziţionat o linie de producţie a măştilor la solicitarea Ministerului Economiei, iar producătorul de lenjerie Uniconf şi cel de cămăşi Braiconf au început la rândul lor să producă măşti, conform zf.ro.

Vezi și:Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend