Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministerul Agriculturii va lansa un proiect de creştere a consumului de peşte

Publicat

in

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Gheorghe Ştefan a anunţat marţi, la Cluj, că ministerul pe care îl reprezintă va lansa un proiect privind creşterea consumului de peşte proaspăt în ţară, potrivit Agerpres.

„Ministerul Agriculturii va lansa, în premieră, de la 1 ianuarie 2021, un proiect care vizează creşterea consumului de peşte proaspăt în România şi sperăm ca să-i convingem, cu această ocazie, şi pe ardeleni, că cel mai bun porc e, totuşi, peştele. Va fi o prioritate a ministerului, pentru că dorim să ne implicăm şi în organizarea pieţei de peşte din România, deoarece grija fermierului este să producă, nu să sune la diverşi clienţi pentru a-şi vinde produsele. Consumul de peşte pe cap de locuitor este în România de circa 6 kg, suntem la coada UE”, a spus Gheorghe Ştefan.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Accident cu cinci mașini lângă Ambasada Chinei din București

El a adăugat că vor fi realizate centre de gros pe lângă marile oraşe consumatoare de peşte, precum Bucureşti, Iaşi, Craiova, iar fermierii din zonele respective să încheie contracte cu centrele de gros, care, la rândul lor, să fie singurele care să poată încheia contracte cu marile lanţuri de supermarketuri.

„Măsura ar avea ca avantaj scoaterea la suprafaţă a pieţei negre din zonă, creşterea producţiei de peşte, asigurarea trasabilităţii peştelui, dar şi un control pe ferme şi pe specii”, a mai spus Gheorghe Ştefan.

El a participat, marţi, la o conferinţă despre Programul Operaţional de Pescuit şi Acvacultură, organizată la Cluj-Napoca, la care au participat peste 80 de fermieri din domeniu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Asistent medical de la Spitalul Universitar descrie un tablou de COȘMAR: am lucrat 12 ore cu aceeași mască

Publicat

in

De

Un asistent medical de la Spitalul Universitar din București, Daniel Simion, susține că nu există echipamente pentru cadrele medicale care tratează pacienții suspecți de coronavirus. El arată faptul că șefii din spitale îi amenință pe cei care îndrăznesc să ceară echipamente că vor fi băgați în comisia de disciplină.

Citește și: Viorica Dăncilă, apel către ministrul Educației: Nu se mai poate întârzia în inerție și apatie!

”În situația dată, dumneavoastră ați mai merge liniștit la serviciu? Eu sâmbătă am lucrat 12 ore cu aceeași mască.

Am avut un caz cu un pacient presupus a fi infectat cu coronavirus. I-am explicat directorului medical situația și i-am cerut echipament. Mi-a zis: nu știi care este situația. Ia o mască, un halat și treci la treabă, dacă nu ne vedem în comisia de disciplină.

Nu știu ce ajunge în presă sau care considerați că este situația, dar eu vă spun că aceasta este realitatea”, spune Daniel Simion.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Prețul la înmormântări A EXPLODAT, în Spania: Guvernul a intervenit și le-a plafonat

Publicat

in

De

Guvernul spaniol a blocat miercuri preţurile serviciilor funerare la nivelul celor din 14 martie, după ce a descoperit că în urma miilor de decese provocate de coronavirus firmele din acest sector au crescut preţurile în mod ”nejustificat”, transmite agenţia EFE, potrivit AGERPRES.

Aceste firme vor trebui astfel să revină la tarifele practicate înaintea declarării stării de urgenţă, unele dintre ele crescând în acest timp preţurile chiar şi cu 2.000 de euro.

Citește și: Tăriceanu îi dă sfaturi premierului: În acest complex expozițional se poate organiza cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă

Sunt de asemenea investigate posibile ”procese speculative” în urma creşterii preţurilor la produse sanitare, precum măşti sau geluri dezinfectante.

Spania a raportat în ultimele 24 de ore încă 864 de decese provocate de COVID-19, totalul acestora ajungând la 9.053, dintre care 3.865 în regiunea capitalei Madrid, în timp ce numărul îmbolnăvirilor a trecut pragul de 100.000 şi a ajuns la 102.136.

Citește și: Victor Ponta a răbufnit: Este 1 Aprilie – și mincinoșii de la PNL iar prostesc oamenii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend