Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Militari din batalionul 33 Vânători de munte “Posada” participa la un exerciţiu multinaţional, în Germania.

Publicat

in

Peste 250 de militari din Forțele Terestre Române aparținând Batalionul 33 Vânători de Munte ‘Posada’, participă în perioada 26 august — 16 septembrie 2016, la exercițiul multinațional Combined Resolve VII în Germania.

Aproximativ 3500 de militari din Armenia, Bosnia-Herțegovina, Belgia, Franța, Ungaria, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Serbia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Ucraina și România vor folosi facilitățile de instruire din Hohenfels și Grafenwohr, în vederea asigurării nivelului de interoperabilitate necesar operațiilor întrunite.

Militarii Forțelor Terestre participă la Combined Resolve din anul 2014, vânătorii de munte argeșeni fiind a cincea structură românească instruită în Germania în cadrul acestui exercițiu.

Principalele obiective de instruire sunt exersarea procedurilor de conducere a trupelor, repetarea procedurilor de operare standard, creșterea coeziunii trupelor, precum și perfecționarea deprinderilor în ducerea operațiilor în mediul internațional.

Prezența Forțelor Terestre Române la acest exercițiu reprezintă un bun prilej de a demonstra experiența acumulată, atât în poligoanele de instrucție cât și în teatrele de operații, dovedind, încă o dată, capacitatea Armatei României de a contribui la efortul militar al NATO.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Anchetă epidemiologică în desfășurare la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, după un caz de coronavirus

Publicat

in

De

Mai multe cadre medicale de la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) din Iași vor fi testate, după ce un pacient al unității medicale a fost confirmat cu noul COVID-19. Ancheta epidemiologică este în curs.

Pacientul de la Institutul de Boli Cardiovasculare a fost confirmat cu COVID-19 în cursul zilei de vineri.

„Acesta se afla în spital de pe data de 20 martie 2020 cu diagnosticul de endocardită, fără a prezenta un context epidemiologic. Medicii din cadrul IBCV Iași au afirmat că pacientul a prezentat ulterior o simptomatologie netipică manifestată în principal prin subfebrilitate. După ce au fost excluse alte posibile cauze, medicul curant a efectuat bolnavului un test rapid pentru coronavirus din dotarea spitalului, iar acesta a fost depistat pozitiv”, se arată în informarea DSP Iași.

Testarea rapidă a fost urmată de una realizată de DSP Iași, testare, care la rândul său a fost pozitivă.

Pacientul a fost, ulterior, transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

„În momentul de față este declanșată o anchetă epidemiologică în cadrul căreia au fost identificați și testați contacții de salon. De asemenea, epidemiologul din cadrul IBCV Iasi stabilește și contacții spitalului, iar cei care sunt identificați în momentul de față sunt izolați”, au anunțat reprezentanții DSP Iași.

Personalul medical care a lucrat în zilele în care pacientul a fost internat la IBCV au fost trimise la domiciliu.

„Am dispus ca personalul de la Clinica de Cardiologie să nu circule în alte departamente ale Institutului de Boli Cardiovasculare. Toate persoanele care au fost în ture am considerat să le consemnăm la domiciliu, să fie izolate cu familia. (…) Cei care se vor dovedi contacți direcți vor fi trecuți pe listă și vor fi testați conform protocoalelor în vigoare. (…) Am dispus restricționarea personalului din alte secții la nivelul etajului patru, iar la schimbarea turelor personalul va intra etapizat la vestiare evitând contactul între ei cu păstrarea distanței recomandate de 2 metri”, a declarat, sâmbătă, presei, Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iași, conform Mediafax.ro

Vezi și

Se vor lua noi măsuri în România! Ce presupune scenariul 4

Schemele de tratament pentru coronavirus. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Atenție! Persoanele care-și plimbă câinele sau care fac sport nu trebuie să completeze declarația pe propria răspundere! Precizări făcute de Marcel Vela

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Muncii: Am făcut un scenariu conform căruia un milion de persoane ar urma să fie trimise în șomaj tehnic

Publicat

in

De

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă că autorităţile au făcut un scenariu conform căruia un milion de persoane ar urma să fie trimise în șomaj tehnic, în perioada stării de urgenţă decretate de autorităţi, situaţie în care efortul bugetar pentru acoperirea indemnizaţiilor acestora va fi de patru miliarde de lei.

„Noi am pregătit un scenariu care merge până la un milion de contracte şi impactul bugetar comunicat de Finanţe este de patru miliarde de lei, dar vom avea în vedere evaluări periodice, în funcţie de numărul de solicitări pe care le primim”, a afirmat ministrul Muncii sâmbătă după amiază, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Aceasta a precizat că scenariul are în vedere perioada stării de urgenţă care a fost decretată luna aceasta. Banii vor fi asiguraţi de Ministerul Finanţelor, iar guvernul ia în calcul să facă demersuri, prin Ministerul Fondurilor Europene, pentru recuperarea unei părţi din această sumă din bani europeni.

Violeta Alexandru a precizat că angajatorii vor putea înainta cererile pentru şomaj tehnic începând cu luna aprilie.

„Ne aşteptăm ca de la începutul lunii aprilie angajatorii care deja au înscris persoanele cărora le vor acorda şomaj tehnic prin procedura pusă la punct de guvern să înainteze cererile însoţite de declaraţia pe propria răspundere şi să putem începe efectuarea plăţilor imediat”, a mai spus ministrul Muncii.

Aceasta declară că nu se pune problema ca angajatorii să plătească sumele pentru cei trimişi în şomaj şi să aştepte recuperarea banilor de la Guvern.

„Eu îmi doresc să nu se întâmple acest lucru şi nu văd de ce s-ar întâmpla din moment ce noi a subliniat foarte clar că nu este o procedură de rambursare de bani, adică dânşii înaintează fondurile şi Guvernul le plăteşte ulterior, ci Guvernul va plăti sumele din care dânşii vor face, în termen de trei zile, plăţile către angajaţi” a afirmat Alexandru.

În ceea ce priveşte pensiile, în contextul în care legea prevede creşterea punctului de pensie cu 40% din luna septembrie a acestui an, ministrul spune că nu are, în prezent motive să „îngrijoreze populaţia”.

„Prioritatea guvernului şi  a românilor este în acest moment să trecem de această perioadă. Acestea sunt lucrurile la care ne gândim în acest moment. (…) Prioritatea noastră este să asigurăm fondurile pentru a trece cu bine de această perioadă. (…) consider, personal că trebuie să continue eforturile pentru a reuşi să ne continuăm activitatea şi implicit să existe resurse la buget.

Dar nu am niciun motiv pentru a îngrijora populaţia în acest sens, nu există niciun element care pe fondul acestei crize să mă îndreptăţească să alertez populaţia cum că nu vor mai fi bani de pensii”, a subliniat Violeta Alexandru, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend