Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Milioanele de euro în conturile partidelor – Gabriela Zoană a cotizat la PSD cu 25.300 lei, anul trecut

Publicat

in

Partide politice din românia și-au publicat în Monitorul Oficial, potrivit legii, situația veniturilor încasate anul trecut din cotizații, donații și alte surse. Surpriza vine de la faptul că principalii cotizanţi ai partidelor sunt actuali parlamentari si candidati actuali păe listele de partid. Dacp principalul sponsor al PNL a fost Cristian Bușoi, la PSD printre europarlamentarii cotizanti semnificativi o regăsim şi pe argeşeanca Gabriela Zoana care a cotizat anul trecut cu suma de 25.300 lei.  De precizat că acești bani sunt extra față de subvențiile de milioane primite lunar de partidele parlamentare la bugetul de stat.

Partidul Social Democrat

Pe lista membrilor de partid care au platit cotizatii a caror valoare insumata depaseste baremul de 10 salarii de baza minime brute pe tara se afla mai multi europarlamentari: Razvan Popa (27.600 lei), Claudiu Tanasescu (24.200 lei), Claudia Tapardel (32.195 lei), Gabriela Zoana (25.300 lei). Au mai platit cotizatii consistente liderul PSD Brasov Marius Dunca (30.300 lei) si vicepresedintele PSD Roxana Minzatu (25.300 lei).

De asemenea, două firme din Constanța au făcut donații la PSD în valoare totală de 69.000 de lei.

În ceea ce priveste veniturile proprii, PSD a obtinut alti 916.331 de lei, dintre care 446.737 de lei din inchirierea spatiilor aflate in patrimoniul propriu pentru organizarea birourilor parlamentare, alti 150.673 de lei din subinchirierea acelorasi spatii.

PSD a obtinut si 1.052 de lei din emiterea carnetelor de membru al partidului, social-democratii fiind singuri care au declarat venituri din această sursă.

PSD a mai declarat „alte venituri” in valoare de 258.285 de lei.

Partidul Național Liberal

PNL a încasat cotizatii de 6.770.056 de lei de la membrii de partid.

Membrii de partid au platit cotizatii a caror valoare insumata depaseste baremul de 10 salarii de baza minime brute pe tara, in valoare totală de 226.343 de lei. Cei mai darnici: Cristian Busoi cu peste 71.000 de lei si Marian Jean Marinescu cu peste 41.000 de lei, ambii europarlamentari.De asemenea, două firme din Constanța au făcut donații la PSD în valoare totală de 69.000 de lei.

Liberalii au primit si donatii de peste 93.000 de lei, principalii donatori fiind Marian Jean-Marinescu cu peste 25.000 de lei si Theodor Stolojan – 46.523 de lei.

Din donatii de la 5 firme, PNL a primit alti 110.200 de lei.

Liberalii s-au imprumutat 49.500 de lei.

În ceea ce priveste veniturile proprii, PNL a obtinut alti 1.129.930 de lei, majoritatea din inchirierea si subinchirierea spatiilor pentru birourile parlamentare (aproape 530.000 de lei).

PNL a mai declarat 537.265 ca „alte venituri”.

ALDE

  • cotizații de 2.648.862 de lei. Sume mai consistente au depus la sediul central Elena Petrescu (21.300 lei) și Ciprian Blejan (20.200 lei). Blejan a făcut și o donație de 23.500 de lei.
  • donații confidențiale: 36.500 de lei.
  • ALDE a făcut și venituri proprii de 38.903 lei, majoritatea din inchirierea si subinchirierea spatiilor pentru organizarea birourilor parlamentare.

PMP a primit din cotizatii suma de 656.180 de lei. Vasile Cristian Lungu a donat PMP 25.000 de lei. Partidul s-a imprumutat de 1.930 de lei. Din subinchirierea spatiilor pentru birouri parlamentare, PMP a incasat 2.309 lei.

UDMR a primit cotizatii de 1.415.340 de lei. Donatiile primite au fost si ele consistente: 624.570 de lei, printre donatori fiind mai multi parlamentari si lideri locali. UDMR a mai incasat 6.277 lei din donatii ale unor persoane juridice. UDMR a primit și donații confidențiale de 60.289 de lei. Ca venituri proprii, UDMR a mai realizat 99.589 de lei din inchirieri/instrainari de bunuri/spatii.

PRO România a început primit cotizații de 250.603 lei, iar PLUS – 6.155 de lei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Mirela Vaida reacționează după ce cazul Vulpiței a ajuns pe masa CNA: Este incredibil

Publicat

in

De

Prezentatoarea emisiunii ”Acces Direct”, Mirela Vaida a vorbit despre cazul Vulpiței după ce acesta a ajuns pe masa CNA. 

Cum ar zice un vecin: «Păi, ce-am facut, mă, nene, mă… Iar ne-am uitat?» Iar am fost lideri de audienţă? E de-a «râsu’-plânsu’». E clar că ne aşteaptă încă o săptămână cu «Vulpiţa»! Este incredibil cât de mediatizată şi de hulită, dar şi de urmarită este această emisiune cu cele două personaje: Veronica, zisă Vulpiţa, şi Viorel! Totul a pornit de la o alarmă falsă: un presupus viol dovedit a fi un «amantlâc în serie». Telenovela a început! Restul a venit de la sine! Nu am înţeles nici până azi de ce aceste personaje au electrizat publicul, de ce au devenit un «caz naţional» comentat de toată lumea! E clar că, dacă de mai bine de o lună, peste două milioane de telespectatori, uneori chiar trei milioane, privesc cu sufletul la gura această poveste, ea va continua!

Eu nu pot decât să le mulţumesc telespectatorilor că au înţeles că povestea trebuie privită în ansamblul ei. Este povestea reala de viaţă a unui cuplu din cel mai sărac judeţ al UE, fără educaţie şi fără loc de muncă, asistat social, dar care se confruntă cu probleme de familie des întâlnite şi la case mai mari!“, a transmis Vaida. Prezentatoarea a continuat prin a sublinia că formatul nu are rolul de a educa: „Nu am prezentat şi nu prezentăm acest subiect ca pe un exemplu de urmat! Sub nicio formă! Ci ca pe o realitate des întâlnită, produs al societăţii româneşti sau, mai degrabă, «victimă» a ei! Da, copiii nu au ce învăţa de aici! Decât ce să facă pentru a nu ajunge în această situaţie!

Dar copiii nu au ce învăţa în general de la TV! Altfel ar trebui să nu se mai difuzeze ştirile de la ora 5, ar trebui să dispară toate canalele de ştiri care vorbesc despre cazul Dincă, despre infractori, pedofili, prostituţie, trafic de persoane, corupţie, luare de mită! Educaţia se face în familie şi la şcoală! Eu prezint acest caz şi evoluţia lui zilnică, într-un show TV, pe un post de televiziune comercial, care se autofinanţează, pentru că telespectatorii ţin în viaţă în număr atât de mare această poveste!

De altfel, emisiunea «Acces Direct» s-a ocupat şi se va ocupa mereu de cei mai defavorizaţi de soartă, de tarele societăţii, încercând să îndrepte şi să ajute, acolo unde îi stă în putere! Eu, ca prezentator de emisiuni zilnice, şi noi, ca echipă, nu putem fi decât bucuroşi că publicul, cel care are de ales între Antena 1 şi alte posturi TV, sau între a se uita si a NU se mai uita la acest subiect, ne alege, zilnic, în număr atât de mare! Fără ipocrizie, acesta este scopul oricărei emisiuni TV: interesul publicului! Atâta timp cât un produs are căutare, el nu se va opri! E lege universală! Şi să lăsăm falsa pudoare! M-am uitat acum pe Youtube. Ştiţi cine e în trending azi? Copilul de Aur, Culita Sterp, Florin Salam şi Carmen de la Sălciua. Deci… Asta ziceam şi eu! Tre’ să plec la muncă! Ne vedem la 5! Zi minunată!“.

Mirela Vaida a dat un exemplu de o emisiune de calitate pe care a prezentat-o la Antena, „Totul pentru dragoste“, şi la care „nu s-a uitat nimeni“.

„P.S. În urmă cu doi ani începeam, plină de entuziasm, emisiunea «Totul pentru dragoste», cu psihologi invitaţi permanent, cu invitaţi unul şi unul: de la medici de renume ce salvează sute de vieţi de copii, femei şi mame supereroine care au luptat pentru copiii lor şi i-au adus pe marile podiumuri ale lumii, fie în sport, fie în ştiinţe, până la mari artişti de operă, actori consacraţi şi mari sportivi ai ţării! Ştiţi cum a sfârşit emisiunea? După trei luni a fost scoasă ruşinos de pe post din cauza minimului istoric de audienţă înregistrat! Nu s-a uitat nimeni! Am rămas fără locuri de muncă vreo 50 de oameni! Asta este adevărul trist!! Prea trist…“, a fost mesajul prezentatoarei „Acces Direct“.

Vezi și:

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

EXCLUSIV După mega-alianța Stângii, Rareș Bogdan reacționează! Dezvăluire din interior: Nu vom sta cu mâinile în sân

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Olguța Vasilescu, despre majorarea pensiilor de luna viitoare: E o țeapă data pensionarilor

Publicat

in

De

Fostul ministrul al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a reacționat la informațiile potrivit cărora PNL a decis majorarea pensiilor chiar de luna viitoare.

E o țeapă data pensionarilor!, afirmă Olguța Vasilescu într-o postare pe pagina sa de Facebook. ”Una este sa iti creasca pensia cu 40 la suta si alta e sa iti creasca doar cu 13 la suta. Una e sa ai din ianuarie 2021 o crestere de 40 la suta fata de ianuarie 2020 si alta e sa ai o crestere de doar 13 la suta, raportat de la 1 ianuarie 2020, fata de 2021. E o noua inginerie marca PNL, ca sa aloce anul viitor mai putini bani pentru pensii!”, scrie fostul ministru.

Ca să nu amintesc ca și anul viitor ar trebui sa fie tot o creștere de 40%, prin aplicarea noii legi, o parte din bani fiind ca urmare a cresterii punctului de pensie la 1875 lei, iar alta parte provenind din noua formula de calcul care prevede eliminarea inechitatilor din sistem.

E clar ca nu vor sa aplice legea noastra, lege votata in Parlament! De asta nici nu s-au apucat de recalcularea celor 5 milioane de pensii, de la 1 ianuarie, asa cum ar fi trebuit! Intelegeti de ce tot spun toti PNL-istii ca vor respecta legea, dar nu amintesc nimic de cresterea punctului de pensie cu 40 la suta? Vor respecta legea, dar pe cea facuta de ei, adica una modificata…

Cum majoreaza guvernul pensiile de luna viitoare cand nu mai are dreptul sa adopte vreo Ordonanta de Urgenta? Alta minciuna!, concluzionează Lia Olguța Vasilescu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend