spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Mihai Eminescu, l-a certat pe Mitrofan: „Dacă nu repari parcul şi monumentul, eu plec de-aici !” 

Facebook Twitter Google+
Mihai Eminescu, l-a certat pe Mitrofan: „Dacă nu repari parcul şi monumentul, eu plec de-aici !” 

– E uşor a cere voturi/ Când nu faci nimic pe bune,/ Manevrând doar halbe goale/ Aşteptînd să facă spume….”, i-ar fi transmis Eminescu lui Miştofan

Situație ciudată pe ceea ce pare a fi moșia emigrantului din PNL, mare boss la Centrul de Cultură și Arte numit, parcă, George Topârceanu. Nu știm exact cum se numește, pentru că liderul PNL, fost viceprimar, emigrant prin PSD și ALDE, nu a fost în stare de vreo doi ani încoace să monteze panoul cu denumirea instituției pe care o conduce.

Eheeee, taică, și o conduce incă de pe vremea când şofa vârtos o Dacia Nova second hand, ruginită. El cică vrea să fie primar la Curtea de Argeș dar nu e în stare să întrețină mica instituție pe care o păstorește.

Un om al străzii ne-a relatat că în noaptea de sămbătă spre dumincă, spre miezul nopții, o voce se auzea în parc.”Miştofaneeee, lasă mișto-urile și pune de repară parcul. Ia din hol chestia aia lungă ( nu te gândi la prostii) și aşeaz-o pe frontispiciul Casei de Cultură, să știe lumea că aici e Centrul de Cultură și Arte George Topârceanu, nu vreo pensiune sau vreo vilă a vreunui baștan. Miştofaneeee, mai repară și aleile, locul de joacă și pricăjita aia de arteziană. Miştofaneeee, hai, accept să mai tărăgănezi cu astea pană la alegeri că să treci şi tu pragul electoral de 5 % dar, gata, chiar că m-am enervat de mi s-a încins bronzul: dacă nu repari monumentul eroilor, eu plec de-aici. Nu stau în parcul tău jalnic și în fața unei clădiri fără denumire, în anul centenarului, faţă în faţă cu un monument al eroilor paradit. Mai ţii minte ce scriam, pe vremuri,  cand vedeam oameni ca tine: E uşor a cere voturi/Când nu faci nimic pe bune,/Manevrând doar halbe goale/Aşteptînd să facă spume….”, ar fi spus vocea care, aproape sigur, era a lui Mihai Eminescu, nou sosit pe moșia lui Mitrofan sub formă unui superb și impunător bust. La ceea ce este în parcul de la Casă de Cultură, mai ales că în anul centenarului nimănui nu îi pasă că monumentul eroilor s-a tot degradat, este într-adevăr penibil să amplasezi bustul lui Eminescu acolo.

 

Acesta este un pamflet și trebuie tratat că atare .

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....