Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Membru în CA al Bursei de Valori București: ‘Trăim vremuri tulburi; avem probleme date de epidemia de coronavirus și de incertitudinea politică’

Publicat

in

Trăim vremuri tulburi în care probleme date de epidemia de coronavirus au afectat piețele de capital internaționale, iar în România avem și incertitudine politică, a afirmat, vineri, Claudia Ionescu, membru în Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București (BVB).

„Trăim vremuri tulburi în care avem odată problemele de sănătate date de epidemia de coronavirus. Aceasta a fost una din cauzele pentru care pieţele internaţionale au căzut. Şi peste toate acestea, noi, în ţară, avem şi această incertitudine politică dată de faptul că nu avem un guvern stabil”, a spus Claudia Ionescu, la evenimentul „Sună Clopoţelul pentru Egalitate de Gen”.

Întrebată dacă incertitudinea politică s-a simţit pe Bursă, ea a răspuns: „Întotdeauna politicul poate avea influenţe pe burse, în primul rând pentru că politicul este cel care trebuie să dea stabilitate şi predictibilitate”.

Claudia Ionescu a participat la un eveniment special pentru egalitatea de gen dedicat Zilei Internaţionale a Femeii, intitulat „Sună Clopoţelul pentru Egalitate de Gen”.

În acest context, ea menţionat că în urmă cu doi ani era singura femeie din Consiliul de Administraţie al BVB, în timp ce acum proporţia în CA este de 23% femei şi 77% bărbaţi.

La rândul său, Silvia Buicănescu, directorul general al Depozitarului Central, a apreciat că la nivelul instituţiei pe care o conduce femeile au fost întotdeauna bine reprezentate în board, la nivelul conducerii executive fiind o balanţă perfect echilibrată, dar în rândul angajaţilor balanţa „este mult în favoarea doamnelor”.

Pe de altă parte, Elisabeta Moraru, directorul general al Google România, a fost de părere că discuţia despre egalitate de gen induce ideea că aceasta nu există.

„Eu cred cu tărie că discuţia despre egalitate provoacă în sine afirmarea faptului că nu există această egalitate de gen sau că femeile cred că nu sunt egale cu bărbaţii. Şi refuz asta. O refuz zilnic în ceea ce fac eu în cariera mea şi în felul în care în cresc copiii şi, mai mult decât atât, cred asta pentru că cred că este vorba de echitate de şansă şi în tot ceea ce facem noi, în proiectele pe care le-am desfăşurat de-a lungul anilor a fost despre echitate şi despre faptul că trebuie să oferim oportunităţi tuturor şi atunci cel mai bun profesionist câştigă. De altfel, şi când veniţi la birou nu sunteţi neapărat doamnele, mamele, partenerele, sunteţi profesionistele şi vă comparaţi sau trebuie să ne comparăm cu profesioniştii şi să nu vedem xy-ul sau xx-ul din noi, ci potenţialul de a face lucruri extraordinare”, a susţinut Elisabeta Moraru.

Banca Mondială, IFC, UN şi BVB au organizat vineri evenimentul special de Ziua Internaţională a Femeii intitulat „Sună Clopoţelul pentru Egalitate de Gen”.

Conform organizatorilor, această inţiativă a început ca o colaborare globală între bursele din întreaga lume, pentru a sărbători Ziua Internaţională a Femeii. În martie 2019, un număr de 85 de burse au sunat clopoţelul pentru egalitatea de gen, o creştere importantă de la 33 de burse în urmă cu patru ani, iar în 2020 este de aşteptat ca numărul să continue să crească, conform Agerpres.ro

Vezi și:

Sistemul și oamenii săi. Revenirea în forță a unui fost general între ficțiune și realitate

Nimic nu mai este sigur în România, nici să dai șpagă. Întâlnirile de afaceri se mută peste granițe

Un fost senator român trage un puternic semnal de alarmă: Serviciile secrete ale Federației Ruse organizează o misiune de destabilizare a societății române

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Jumătate din cazurile de COVID, în zona Câmpulung – Prefectul nu exclude carantina la Godeni

Publicat

in

De

Statistica oficiala anunțată astăzi, arată faptul că zona Câmpulung pare să devină un focar de infecție cu COVID, cu sursa principala comuna Godeni. După ultimele 13 îmbolnăviri din zona in doar 2 zile, avem de a face cu o situație care nu este deloc pe placul specialiștilor din sistemul de sănătate argeșean: comuna Godeni se transformă in epicentrul unui previzibil focar de infectie din zona Campulung. Potrivit informatiilor, pacientul zero in zona, pare a fi un șofer care face curse internaționale startul valului de infectii a fist dat, fara voia ei, de angajata companiei Lear care a folosit mijloace de transport în comun pentru a ajunge la serviciu unde a intrat in contact cu alte zeci, poate sute, de persoane.

După ce o parte a presei a relatat despre problemele de la Godeni dar si dupa cresterea brusca a cazurilor de infecii cu COVID 19, prefectul Argeşului, Emanuel Soare, a transmis primarilor din Câmpulung şi Godeni să se întrunească luni, 6 aprilie, pentru evaluarea situaţiei din cele două localităţi, privind măsurile ANTICOVID. După analizarea situației si stabilirea măsurilor, cei doi primari trebuie să transmită Comitetului Judeţean pentru Situaţiile de Urgenţă Argeş propunerile de măsuri suplimentare în aceste localităţi, daca se considera a fi necesare. 

„Măsura închiderii unei localități este una foarte importantă și se ia în urma unei analize foarte serioase, nu în urma unor apariții în presă sau a unor declarații ale unora sau altora. Comitetul Local pentru Situații de Urgență se întrunește, analizează situația și prezintă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență eventualele propuneri. În urma analizei în CJSU, se transmite către minister această propunere. Dacă sunt întrunite condițiile, se poate decide, prin ordonanță militară, o asemenea măsură. Sâmbătă (05.04.2020), am transmis Primăriei municipiului Câmpulung și Primăriei localității Godeni să întrunească, luni, comitetele locale pentru evaluarea situației și să transmită CJSU propunerile de măsuri suplimentare, dacă se impun. Între timp, așteptăm rezultatele probelor prelevate de la toate persoanele suspecte care s-au prezentat la spital sau au sunat la 112, pentru a avea imaginea clară a persoanelor și a zonelor afectate”, a informat prefectul Argeșului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vești proaste! Alte trei decese anunțate astăzi

Publicat

in

De

Vești proaste! Grupul de Comunicare Strategică anunță duminică că numărul deceselor persoanelor confirmate cu coronavirus a urcat la 151.

“Deces 149

Bărbat, 68 ani din jud. Ilfov.

Persoană dializată la Clinica privată București, contact caz confirmat, internat la Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila” București.

Data deces: 26.03.2020.

Data confirmare: 24.03.2020.

Deces raportat de Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila” la DSP Ilfov în data de 02.04.2020, de catre DSP Ilfov la CNSCBT, in 05.04.2020.

Deces 150

Bărbat, 56 ani din jud. Suceava.

Persoana cu boală renală std. final, proba recoltata la Sp. Campulung, decesul survine la SJU Suceava.

Data recoltare: 27.03.2020.

Data deces: 30.03.2020.

Data confirmare: 04.04.2020

Deces 151

Bărbat, 74 ani din jud. Galați.

Persoana asistată in Centrul de Ingrijiri Bătrâni Galați, contact cazuri confirmate.

Data recoltare: 04.04.2020.

Data deces: 04.04.2020.

Data confirmare: 05.04.2020.”, informează GCS.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend