Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Medic de la Spitalul de Pediatrie Pitești, rugăminte către părinți: „Să fiți un pic mai răbdători”

Publicat

in

Cazurile de gripă sunt în creștere în județul Argeș, de la o zi la alta. În ultimele două luni au fost confirmate în județ 67 de cazuri de gripă, dintre care 60 la copii și 7 la adulți. A fost înregistrat și un prim deces, un bărbat de 78 de ani din Pitești, care avea condiţii medicale preexistente şi multiple comorbidităţi.

De asemenea, și numărul de persoane, care se prezintă la compartimentul de primiri urgențe din cadrul Spitalului de Pediatrie, este în creștere. În ultima săptămână, părinții s-au prezent în număr mare la spital, alături de cei mici. Consilierul județean dr. Viorel Enache, medic de urgenţă la Spitalul de Pediatrie Piteşti, roagă părinții copiilor să fie mai răbdători atunci când se prezintă la urgențe.

„La Spitalul de Pediatrie s-au prezentat copii cu simptome de gripă. Au fost evaluați, triați și trimiși către Spitalul de Boli Infecțioase. Ca adresabilitate a rezultat o creștere în ultimele zile, în ultima săptămână în special, dar și pentru alte afecțiuni, care nu au nicio legătură cu gripa. A fost o creștere a adresabilității atât în cursul zilei cât și în cursul nopții. Există o tensiune  mare în compartimentul de primiri urgențe la nivel de așteptare și rog pe această cale, dacă s-ar putea face o comunicare către părinți: să fie un pic mai răbdători. Am rămas același număr de medici și același număr de asistenți de vreo câțiva ani încoace, spitalul având o creștere a adresabilității de la un an la altul”, a precizat Dr. Enache în cadrul unei întâlniri la CJ Argeș, cu reprezentanți ai instituțiilor sanitare în contextul evoluției gripei la nivelul județului.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Autospecială pentru ISU Argeș de Ziua Protecției Civile

Publicat

in

De

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a sărbătorit astăzi “Ziua Protecţiei Civile din România” prin organizarea unor activităţi festive și educative. Astfel, cu această ocazie, a avut loc înaintarea în grad a unor  cadre militare, înainte de expirarea stagiului minim, și trecerea în rezervă a unor cadre ale Inspectoratului. În cadrul evenimentului, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a predat către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș autospeciala pentru misiuni pirotehnice achiziționată de CJ, la solicitarea I.S.U. Argeș. De asemenea, pentru buna colaborare dintre cele două instituții dar și în semn de apreciere pentru munca angajaților ISU Argeș, președintele Dan Manu a oferit inspectorului șef al ISU Argeș, locotenent colonel Bogdan Olar, “Trofeul Argeșului”. Autospeciala pirotehnică este destinată pentru intervenția operativă în vederea asanării teritoriului de muniție rămasă neexplodată în cadrul misiunilor specifice ISU Argeș. Asigură transportul echipamentelor și materialelor din dotare precum și a echipajului pirotehnic la locul intervenției. Valoarea mașinii este de 206.465 lei cu TVA.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ULTIMA ORĂ ! Două NOI cazuri de coronavirus in România – pacienții sunt INTERNAȚI

Publicat

in

De

Două noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România.

Nelu Tătar, secretar de stat în Ministerul Sănătății a informat că mai avem două confirmări coronavirus pozitiv – un bărbat de 45 de ani din Maramureș venit din Italia în afara zonelor din carantină. Era bolnav în Italia, a mers la medic, i s-a prescris tratament și a venit în România. I s-a făcut rău, a fost testat și internat la Cluj. Al doilea caz e o femeie de 38 de ani din Timișoara, care pe 17 februarie a fost la Bergamo. La 27 a fost la spital, nu a prezentat simptomatologie, a mers acasă în izolare. Femeia a fost internată la centru din Timișoara, adică la Spitalul Victor Babeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend