Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Masa de Crăciun, trimisă argeșeni în străinătate prin curier

Publicat

in

 Firmele de curierat de-abia fac faţă comenzilor în această perioadă a anului. Mulţi argeșeni vor să trimită, de Crăciun, pachete celor dragi, stabiliţi în străinătate. Iar coletele sunt şi ele de sezon, pline cu produse tradiţionale, murături, zacuscă sau ţuică, adică tot ce trebuie pentru ca cei plecaţi în străinătate să se simtă, de sărbători, ca acasă.

Sergiu are un frate care lucrează în Barcelona de cinci ani. Nu-i mai merge la fel de bine ca în anii trecuţi, aşa că Sergiu s-a gândit să îl ajute şi-i trimite tot ce-i trebuie pentru o masă îmbelşugată de sărbători.

„Pregatim pachetul pentru frățiorul: îi trimitem compot, făcut la mama acasa, un borcan de gem.Bineînțeles, tradiționale, că de aia le și trimitem, ca să se simtă că acasă. Să aibă o bucată de România la el”, spune Sergiu.

Cozi de sute de persoane în fața gării din Curtea de Argeș – se trimit și se primesc pachete

La fel ca el, sute de alţi oameni trimit zilnic pachete celor dragi, plecaţi la muncă în ţări străine. În fiecare după amaiză, în fața gării din Curtea de Argeș zeci de persoane încarcă cutii în mașinile care pleacă spre copii sau nepoți, spre Spania, Italia sau Germania. Și la

O femeie spune că trimite un pachet în Italia, la băiat și nepoți, un pachet cu „de toate”. „I-am trimis brânză, caș, nişte carne friptă, într o căldărușă, niște cimbru, sâmburi de lubeniță, caltaboș”, spune o alta.

Până de Craciun aceste colete trebuie să ajungă pe mâinile argeșenilor plecați la muncă în străinatate.

Situația este aceeași și invers. Anul acesta și cei pleacția au fost parcă mai darnici așa că au trimis acasă pachete cu fel de fel de cadouri. De la televizoare și laptopuri la alimente și dulicuri sau haine, argeșenii care muncesc în afara granițelor au încercat să facă o bucurie, pe măsura posibilităților, celor care au rămas acasă. Pentru mulți părinți și bunici însă, cadourile primite de Crăciun nu fac altceva decât să prelungească așteptarea celor dragi pe care ar putea să nu îi mai vadă niciodată.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Moise Guran face dezvăluirea explozivă! Nicușor Dan umilit

Publicat

in

De

Fostul jurnalist, Moise Guran, trece la dezvăluiri, avându-l în vizor pe Nicușor Dan. 

„Programul lui Nicușor Dan nu s-a schimbat față de 2016, nici opinia mea față de candidatura lui”, a transmis Moise Guran pe propria pagină de Facebook.

„Îmi pare rău, dar eu sunt om liber, și cred în limite clare ale compromisului în politică. În 2016 am insistat ca Predoiu să se retragă în favoarea lui Dan tocmai pentru că devenea previzibilă câștigarea alegerilor de către Dragnea, în urma pierderii Bucureștiului pe mâna dezbinării opoziției.
Iar pentru că asta chiar s-a întâmplat, în stradă am stat noi să apărăm democrația, nu Băsescu, nici Orban.
Nu cred că este acceptabil ca acum Băsescu și Orban să decidă pentru noi ce putem sau ce nu putem noi vota. Nu, nu pentru asta am stat în stradă. Acesta nu este un mod nou de a face politică ci unul foarte vechi, cel care ne-a adus pe toți unde ne-a adus”, a scris Guran.

Vezi și:

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Informații utile! Când și cum îi va afecta, sistemul de imigraţie ce va fi aplicat în UK ,pe cei care doresc să se stabilească în Regat?

Publicat

in

De

Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a informat că sistemul de imigraţie pe bază de puncte a fost gândit de mult timp de Guvernul britanic, iar datele din documentul politic publicat la 19 februarie sunt trasate în linii mari.

Sistemul de imigraţie pe bază de puncte, ce va fi aplicat în UK, nu îi afectează pe românii şi restul cetăţenilor UE care care s-au înregistrat pentru statut special, de rezident sau pre-rezident, ci pe cei care doresc să se stabilească în Regat, anul viitor, când expiră perioada de tranziţie post-Brexit, a declarat, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble.

Potrivit unui document ce prezintă planurile guvernului de la Londra, cetăţenii UE cu o calificare în meserie se pot înscrie pentru a se stabili în Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2021, dacă vor cumula minim 70 de puncte, acordate pentru criterii precum calificarea în muncă, educaţie, dacă au deja un angajator în Regat şi dacă au un venit minim garantat.

Vezi și

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend