spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Masa de Crăciun, trimisă argeșeni în străinătate prin curier

Facebook Twitter Google+
Masa de Crăciun, trimisă argeșeni în străinătate prin curier

 Firmele de curierat de-abia fac faţă comenzilor în această perioadă a anului. Mulţi argeșeni vor să trimită, de Crăciun, pachete celor dragi, stabiliţi în străinătate. Iar coletele sunt şi ele de sezon, pline cu produse tradiţionale, murături, zacuscă sau ţuică, adică tot ce trebuie pentru ca cei plecaţi în străinătate să se simtă, de sărbători, ca acasă.

Sergiu are un frate care lucrează în Barcelona de cinci ani. Nu-i mai merge la fel de bine ca în anii trecuţi, aşa că Sergiu s-a gândit să îl ajute şi-i trimite tot ce-i trebuie pentru o masă îmbelşugată de sărbători.

„Pregatim pachetul pentru frățiorul: îi trimitem compot, făcut la mama acasa, un borcan de gem.Bineînțeles, tradiționale, că de aia le și trimitem, ca să se simtă că acasă. Să aibă o bucată de România la el”, spune Sergiu.

Cozi de sute de persoane în fața gării din Curtea de Argeș – se trimit și se primesc pachete

La fel ca el, sute de alţi oameni trimit zilnic pachete celor dragi, plecaţi la muncă în ţări străine. În fiecare după amaiză, în fața gării din Curtea de Argeș zeci de persoane încarcă cutii în mașinile care pleacă spre copii sau nepoți, spre Spania, Italia sau Germania. Și la

O femeie spune că trimite un pachet în Italia, la băiat și nepoți, un pachet cu „de toate”. „I-am trimis brânză, caș, nişte carne friptă, într o căldărușă, niște cimbru, sâmburi de lubeniță, caltaboș”, spune o alta.

Până de Craciun aceste colete trebuie să ajungă pe mâinile argeșenilor plecați la muncă în străinatate.

Situația este aceeași și invers. Anul acesta și cei pleacția au fost parcă mai darnici așa că au trimis acasă pachete cu fel de fel de cadouri. De la televizoare și laptopuri la alimente și dulicuri sau haine, argeșenii care muncesc în afara granițelor au încercat să facă o bucurie, pe măsura posibilităților, celor care au rămas acasă. Pentru mulți părinți și bunici însă, cadourile primite de Crăciun nu fac altceva decât să prelungească așteptarea celor dragi pe care ar putea să nu îi mai vadă niciodată.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....