spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Martin Schulz, despre Marea Britani: Întâi referendumul propus de premierul Cameron și apoi discuțiile cu blocul comunitar

Facebook Twitter Google+
Președintele Parlamentului European cere britanicilor să organizeze cât mai repede referendumul propus de premierul David Cameron.

Martin Schulz vrea informații despre decizia populației privind rămânerea în Uniunea Europeană, ca mai apoi să se poarte negocieri cu privire la o eventuală revizuire a raporturilor Marii Britanii cu blocul comunitar, scrie Agerpres.

„Cred că ar fi mai bine ca britanicii să organizeze rapid referendumul. Astfel vor decide dacă vor să rămână în UE’, a declarat Schulz în fața presei la sosirea la o reuniune a Eurogrupului ce se desfășoară la Bruxelles. ‘Odată ce (britanicii) se vor fi decis asupra chestiunii de fond, atunci vom putea discuta cu ei să vedem ce este mai bine de făcut”, spune Schulz.

Premierul britanic, însă, vrea mai întâi negocierile, ca apoi în 2017 să fie organizat referendumul pentru ca cetățenii să decidă dacă sunt sau nu de acord cu noile reglementări.

„În Europa nu așa se procedează. Trebuie mai întâi să se ia o decizie de fond. Astfel se poate lucra ulterior mai ușor cu partenerii”, conchide germanul.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments