Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Marian Oprișan, gest în premieră – a depus o plângere penală la parchet: Acuzații de abuz în serviciu, fals și uz de fals

Publicat

in

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a anunţat că a depus plângere penală pe numele şefilor Inspectoratului Şcolar Judeţean care ar împiedica desfăşurarea unei activităţi care încurajează lectura, proiect aprobat de Consiliul Judeţean într-o şedinţă anterioară, scrie news.ro.

Oprişan a anunţat că a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea împotriva inspectorului general al IŞJ Vrancea, Dorin Cristea, şi a inspectorului general adjunct, Daniela Gabriela Marchitan, pentru că ar împiedica desfăşurarea activităţii ”Magia Crăciunului”.

Lia Olguţa Vasilescu, după ce Arafat a fost agresat la aeroport: ‘Când PNL trimite retarzii să îi rezolve treaba murdară’

Activitatea durează trei zile, a fost stabilită printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean, iar la finalul ei copiii ar urma să primească diferite cărţi.

”Eu, Marian Oprişan, care nu am semnat niciodată o plângere penală împotriva cuiva, am înaintat parchetului plângeri penale pentru execuţia elementelor constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu, fals şi uz de fals împotriva celor doi şefi de la ISJ care împiedică Consiliul Judeţean Vrancea să ducă la bun sfârşit o hotărâre adoptată de organul deliberativ, Consiliul Judeţean Vrancea”, a declarat şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan.

Niciunul dintre cei doi şefi ai Inspectoratului Şcolar nu vrea să facă vreo declaraţie legată de această situaţie, însă, în urmă cu doar câteva zile, şcolile au primit o adresă de la Inspectorat, în care directorilor li se atrage atenţia că activităţile extraşcolare trebuie să aibă loc în afara orelor de curs

Magia Crăciunului se desfăşoară la Sala Polivalentă, gazda evenimentului fiind actriţa Monica Davidescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Criză FĂRĂ PRECEDENT: Pacienții Spitalului Județean de Urgență Deva ar putea rămâne fără mâncare

Publicat

in

De

Medicul coordonator al blocului alimentar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva a depus un memoriu la Prefectura Hunedoara, în care sesizează că spitalul nu mai are mâncare pentru bolnavi.

Potrivit memoriului depus de Codruța Fotescu, „situația la blocul alimentar este extrem de gravă”, conform Mediafax.

Medicul coordonator al blocului alimentar susține că s-a semnat contract exclusiv pentru livrarea de pui, dintr-un total de 70 de alimente necesare.

Citește și: BREAKING Gheorghe Dincă, amenințat cu moartea și huiduit la Tribunalul Olt

„Acest fapt afectează grav întocmirea meniului zilnic (3 mese zilnice plus gustări pentru bolnavii internați și medicii de gardă”. Am semnalat de la sfârșitul anului trecut această situație, dar nu s-a făcut nimic. Ca o consecință am avut semnale de pe secții zilele trecute referitor la meniul distribuit, cum că acesta ar fi un meniu insuficient caloric și deficitar în proteine de origine animală”, se arară în memoriu.

Codruța Fotescu susține că stocul de alimente „mai ajunge cu indulgență doar pentru trei zile”, în condițiile repetării aceluiași meniu în fiecare zi.

Mai mult, medicul coordonator al blocului alimentar se plânge și de lipsa acută de bucătari.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Prefectura Hunedoara, aici a avut loc o întâlnire provocată de de o situație de criză, din cauza faptului că un computer tomograf s-a stricat. Memoriul semnat de Codruța Fotescu a fost prezentat la această întâlnire, potrivit Prefecturii Hunedoara.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ilie Bolojan exultă după decizia Guvernului Orban: ‘Va genera un val de schimbări a primarilor, indiferent de culoarea lor politică’

Publicat

in

De

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, consideră că alegerea primarilor în două tururi conferă mai multă legitimitate şi dă posibilitatea schimbării primarilor care nu performează. Bolojan spune că alegerile în două tururi vor duce la schimbarea multora dintre primarii în funcţie, indiferent de culoarea lor politică.

”Alegerile în 2 tururi reprezintă un vot care conferă mai multă legitimitate. Votul din turul 2 favorizează mai mulţi candidaţi şi în general generează schimbări mai frecvente, mai ales în cazul primarilor care nu performează. Acesta va genera un val de schimbări a primarilor, care sunt astăzi în funcţie, indiferent de culoarea lor politică”, arată Ilie Bolojan, într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a PNL.

Dacian Cioloș explică de ce a fost lansat Vlad Voiculescu în avans: atac VIRULENT la adresa PNL

Bolojan consideră că, de multe ori, un primar în funcţie poate să ia 35% în primul tur – ceea ce în sistemul actual ar însemna câştigarea unui nou mandat – dar în turul 2, voturile negative care însumate sunt mai multe de 35% se întorc împotriva lui.

”În plus, cred că este recomandat să fie alegeri anticipate, pentru că astfel se tranşează lucrurile cât mai repede ceea ce ar permite viitorului Guvern, cu o majoritate parlamentară stabilă, să ia măsurile corecte pentru a pune România pe roate în direcţia corectă”, a mai afirmat primarul din Oradea.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi, a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Ludovic Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend