Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mare atenție! O substanță face ravagii în piețele din România

Publicat

in

Vești importante pentru toți românii! Autoritățile doresc să-i pună în gardă pe cei care cumpără fructe și legume din piețele din România.

Autoritățile vor să intervină pentru a proteja sănătatea românilor. Concret, Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului vrea să-i oblige pe vânzătorii din piețe, ca atunci când au produse expuse la tarabe să atragă atenţia cumpărătorilor asupra pesticidelor folosite la stropirea legumelor şi fructelor care pot provoca boli mortale.

O îngrijorare aparte este legată de substanţa numită „imazalil”, cu care se stropesc inclusiv cireşele, deşi, cojile tratate astfel nu ar trebui consumate.

Dorința autorităților este de a interzice această substanţă în viitor, iar până atunci să oblige vânzătorii să afişeze mesaje care să atragă atenţia asupra posibilelor riscuri.

Chiar dacă legal ei ar trebui să afișeze mesaje cu acest lucru, situația nu stă deloc așa. Din această cauză, oficialii vor să îi oblige pe vânzători ca, pe lângă atenţionarea că este produsul a fost stropit cu imazalil, să scrie şi că substanţa poate provoca boli grave, scrie capital.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

VERDICTUL specialiștilor: prețurile proprietăților IMOBILIARE sunt UMFLATE cu mult peste valoarea lor reală!

Publicat

in

De

Căutați să vă cumpărați un apartament însă vi se pare că prețurile sunt extrem de piperate. Bănuielile dumneavoastră sunt confirmate de specialiști: prețurile sunt UMFLATE de agenții imobiliari!

Mai mult de jumătate (62%) dintre analiştii CFA România consideră că preţurile proprietăţilor imobiliare din principalele oraşe sunt supraevaluate, iar un procent aproape similar (61%) estimează majorarea dobânzilor pentru scadenţe scurte, conform Agerpres.

„Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (februarie 2021/februarie 2020) a înregistrat o valoare medie de 4,04%.

Sunt de remarcat anticipaţiile privind majorarea ratelor de dobândă atât pentru scadenţele scurte (ROBOR 3M) cât şi pentru cele lungi (obligaţiuni suverane cu scadenţa 5Y /5 ani/ denominate în RON), peste 61% şi respectiv 64% dintre participanţii la sondaj anticipând aceste evoluţii. În ceea ce priveşte preţurile proprietăţilor imobiliare din principalele oraşe, aproape 62% dintre respondenţi le consideră supraevaluate”, se arată într-un comunicat al CFA România remis marţi AGERPRES.

În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, aproape 85% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel, valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,8345, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8931.

În luna ianuarie 2020, Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA Society România a crescut faţă de luna anterioară cu 2,2 puncte până la valoarea de 63,7 puncte (faţă de aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul a crescut cu 39,9 puncte). Această evoluţie s-a datorat componentei anticipaţii a Indicatorului.

Astfel, Indicatorul condiţiilor curente a scăzut faţă de luna anterioară cu 3,3 puncte, până la valoarea de 73,1 puncte, în timp ce, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul condiţiilor curente a crescut cu 33,8 puncte. Indicatorul anticipaţiilor a crescut cu 4,9 puncte până la valoarea de 59 puncte, iar comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul a crescut cu 43 puncte.

Indicatorul de Încredere Macroeconomică a fost lansat de către Asociaţia CFA România în luna mai 2011 şi reprezintă un indicator prin intermediul căruia organizaţia doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an. De asemenea, sondajul în baza căruia este calculat Indicatorul include şi întrebări referitoare la evaluarea condiţiilor curente macroeconomice.

„Prin modul de realizare, acest sondaj cuprinde atât elemente specifice unui indicator de sentiment (încredere) care arată percepţia grupului de analişti membri ai Asociaţiei CFA România privind evoluţia pieţelor financiare, a mediului de afaceri, a randamentelor şi riscurilor, cât şi un indicator fundamental de prognoză privind evoluţiile cursului de schimb, a ratelor dobânzilor şi inflaţiei. Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni iar participanţii sunt membri ai Asociaţiei CFA România şi candidaţii pentru nivelurile II şi III ale examenului CF”, se precizează în comunicatul citat.

Indicatorul de Încredere Macroeconomică ia valori între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economia românească) şi este calculat pe baza a 6 întrebări cu privire la condiţiile curente referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii şi la anticipaţiile pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal la nivel de economie şi evoluţia averii personale la nivel de economie.

Pe lângă întrebările necesare pentru calculul Indicatorului de Încredere Macroeconomică, sondajul evaluează şi anticipaţiile, tot pentru un orizont de timp de un an, pentru rata inflaţiei, ratele de dobândă, cursul de schimb EUR/RON, indicele bursier BET, condiţiile macroeconomice globale şi preţul petrolului.

Asociaţia CFA România este organizaţia profesioniştilor în investiţii din România, în mare parte deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrată de CFA Institute (USA).

În prezent, Asociaţia CFA România are peste 245 de membri, majoritatea deţinători ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Descoperire EPOCALĂ a savanților: A fost găsită prima ființă care NU RESPIRĂ

Publicat

in

De

Henneguya salminicola, un parazit care se stabilește în țesutul muscular al peștilor, este singurul organism căruia îi lipseşte complet secvenţa genetică dedicată respiraţiei ca proces fiziologic.

Potrivit unui studiu publicat luni de revista Proceedings of the National Academy of Sciences, Henneguya salminicola este singurul organism căruia îi lipseşte complet secvenţa genetică dedicată respiraţiei ca proces fiziologic. Savanţii spun că toate celelalte organisme multicelulare de pe Pământ prezintă secvenţe genetice dedicate respiraţiei, informează mediafax.ro.

Citește și: Victor Ponta anunță dezastrul: O criză este inevitabilă, o repercusiune asupra economiei globale

Studiul a revelat faptul că parazitul nu are genomul mitocondrial, porţiunea de ADN care conţine genele responsabile pentru respiraţie, arată Live Science. Organismul microscopic face parte din clasa de protozoare myxozoa, rude îndepăratate ale meduzelor.

Henneguya salminicola este posibil să fi semănat cu meduzele, dar în procesul evolutiv ar fi renunţat la majoritatea trăsăturilor multicelulare. „Au renunţat la ţesuturi, la celule nervoase, la muşchi, la tot”, notează coautoarea studiului, Dorothée Huchon, biolog specializat în evoluţie la Universitatea din Tel Aviv.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac: Jos ticăloșii!

„Acum realizăm că au pierdut până şi abilitatea de a respira”, a arătat savanta.

Henneguya salminicola este un parazit care se stabileşte în ţesutul muscular al peştilor şi al viermilor subacvatici.

Citește și: E oficial! Gabriela Firea a făcut anunțul: Ce se întâmplă cu vinieta Oxigen .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend