spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Mare atenție! Ce se poate întâmpla dacă telefonul mobil este folosit timp îndelungat

Facebook Twitter Google+
Mare atenție! Ce se poate întâmpla dacă telefonul mobil este folosit timp îndelungat

Puțini știau de această problemă!  Potrivit unui studiu, tinerii riscă să dezvolte noi oase din cauza utilizării îndelungate a telefonului mobil.

Un studiu din domeniul biomecanicii sugerează că tinerii dezvoltă oase care depăşesc zece milimetri în lungime şi se aseamănă cu ţepi sau coarne în zona din spate a capului. Motivul invocat de cercetători ar fi folosirea prelungită a telefonului mobil.

Studiul a fost realizat anul trecut, fiind din nou adus din nou în atenţia publicului, ca urmare a unui articol al celor de la BBC, care vorbeşte despre ”felul în care viaţa modernă transformă scheletul uman”.

Faptul că tehnologia a avut un efect major asupra vieţilor noastre este un lucru incontestabil, mulţi dintre noi schimbându-ne stilul de viaţă datorită unor modificări aduse de aceasta. Surprinzător este însă faptul că aceasta acţionează şi asupra scheletului uman, conform cercetătorilor, scrie Adevărul.

Ei au descoperit că aceste creşteri osoase sunt cauzate de înclinarea în faţă a capului, care mută greutatea de pe coloana vertebrală pe muşchii aflaţi pe partea din spate a capului, cauzând astfel o creştere a oaselor în ligamentele şi tendoanele conectate. Transferul de greutate în urma căruia apar aceste ”coarne” poate fi comparat cu felul în care pielea se îngroaşă şi se transformă într-o bătătură, ca răspuns la presiune sau abraziune.

Unul dintre autorii studiului, chiropracticianul David Shahar, avertizează că această formaţiune constituie o deformare serioasă a posturii şi poate cauza dureri de cap şi dureri în partea superioară a spatelui şi în zona cefei.

El a fost surprins şi de mărimea pe care o ating aceste excrescenţe, majoritatea depăşind 10 milimetri, cu cea mai mare dintre ele atingând chiar 27,8 milimetri.

Citește și:

Afacerile cu statul ale USR-istului acuzat de trădare! Finanțări anuale pentru unul dintre ‘băieții deștepți’ ai Guvernului Cioloș

Se aplică de la 1 iulie 2019! Mii de români sunt vizați

EXCLUSIV Acuzații-dinamită la adresa giganților de pe piață: ‘Suprataxează românii din cauza bonurilor de masă’

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments