spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Mare atenție! Bugetul SRI nu a fost tăiat

Facebook Twitter Google+
Mare atenție! Bugetul SRI nu a fost tăiat

Comisia de specialitate din Parlament a avizat favorabil bugetele ministerelor şi instituţiilor publice. Programul privind asigurarea cu vitamina D a trecut de comisie, deşi bugetul SRI a fost avizat fără tăierea cerută de Liviu Dragnea.

La avizarea bugetului Parchetului General procurorul general Augustin Lazăr a subliniat că banii alocaţi în proiect nu asigură funcţionarea Ministerului Public, scrie Mediafax.

Marţi şi miercuri comisiile de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor vor elabora rapoartele, acestea urmând a fi depuse la Birourile permanente reunite miercuri, la ora 15.00.

Şedinţa comună a celor două camere ale Legislativului pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va începe miercuri, la ora 16.00. Votul final este programat vineri.

Scandal pe banii Ministerului Public | Augustin Lazăr: Vom fi în imposibilitatea de a îndeplini obiectivele/ Suplimentarea bugetului, refuzată pe motiv că nu a fost trimisă în termen

Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat, luni, în comisiile juridice ale Parlamentului,că bugetul prevăzut în proiect nu asigură funcţionarea Ministerului Public. El a cerut suplimentarea bugetului, însă propunerea a fost refuzată de preşedintele Comisiei, pe motiv că nu a fost trimisă în termen.

„Din păcate propunerile de buget ale ordonatorului principal de credite al Ministerului Public nu au fost împărtăţite, ele fiind reevaluate în minus de Ministerul de Finanţe. Din păcate în această situaşie vom fi imposibilitate de a îndeplini obiectivele care revin Ministerului Public, astfel cum avem aceste resurse la dispoziţie. Pentru aceasta noi am formulat câteva amendamente pe care vă rugăm să le aprobaţi, prin care să aveţi în vedere că noi am încadrat începând cu 1 ianuarie 2019 66 auditori de justiţie, 25 de procurori numiţi, 18 specialişti, 9 grefieri, de asemenea, în cadrul Ministerului Public funcţionează os ecţie de investigare a infracţiunilor din justiţie care a primit o clădire nouă, căreia trebuie să îi achităm chirii, să îi facem îmbunătăţiri, să o dotăm cu echipamente, pentru ca ea să poată funcţiona. (…). Aş dori să precizez că la capitolul bunuri şi servicii noi am propus un amemdament de 19 mii 805 mii lei având în vedere că au crescut nevoile de expertize judiciare, contabile, criminalistice, care impun mai mari cheltuieli pentru înffăptuirea actelor de justiţie. Pentru acestea vă rugăm să ne aprobaţi amendamentele solicitate”, a declarat Augustin Lazăr, în şedinţa comună a comisiilor juridice ale Parlamentului.

Preşedintele comisiei, Robert Cazanciuc, a afirmat că Ministerul Public nu are voie să afcă amendamente, spunându-i procurorului general că trebuia să trimită către grupurile parlamentare propunerile în termen.

„Nu a fost depus niciun amendament în termen. Domnul procuror general putea să depună la grupurile parlamentare amendamentele, în termen, din timp. Nu am auzit să fie ceva acceptat până acum”, a declarat Cazanciuc.

Comisia de control SRI a avizat favorabil proiectul de buget pe 2019, fără amendamentele lui Liviu Dragnea   Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI a dat aviz favorabil, luni, proiectului de buget pe 2019 propus de Guvern. În comisie nu s-au dezbătut amendamentele propuse de Liviu Dragnea, în vederea tăierii bugetului.   Comisia Parlamentului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI a avizat favorabil, luni, proiectul de buget pentru anul 2019, propus de Guvern, cu 6 voturi pentru şi 2 împotrivă. Comisia nu a avizat şi nici nu a dezbătut amendamentele propuse luni de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care vizează micşorarea bugetului instituţiei cu aproximativ 20%, faţă de forma iniţială propusă de Executiv.

„Astăzi, Comisia de control a activităţii SRI a fost sesizată privind avizarea sau nu a bugetului SRI. A participat la această întâlnire unul dintre directorii adjuncţi ai SRI şi un reprezentant al Ministerului de Finanţe. Bugetul pe care îl propune Guvernul a fost de 2.465.885. Este o creştere faţă de anul trecut de la 2.335.000”, a declarat, luni, preşedintele Comisiei de control a activităţii SRI, Claudiu Manda.   Claudiu Manda a declarat că la Comisia SRI nu au ajuns amendamentele propuse de Liviu Dragena, astfel nu au avut cum să le dezbată şi voteze, potrivit adevarul.ro

Vezi și

Se pun la punct ultimele detalii! Schimbarea uriașă pe care o pregătește Armata Română

Lovitură pentru acești angajați! Vârsta de pensionare va crește

Vești bune pentru acești români! Vor primi încă o pensie

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments