spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Maraton poetic internaţional în Oraşul Regal – Începe Festivalul Internaţional „Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş”

Facebook Twitter Google+
Maraton poetic internaţional în Oraşul Regal – Începe Festivalul Internaţional „Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş”

Este deja tradiţie ca, în fiecare an, la mijloc de iulie, Oraşul Regal să preia titulatura binemeritată de  capitală mondială a poeziei.

Astfel, în perioada 11-17 iulie, 2018, se va desfăşura la Curtea de Argeş ce-a de-a XXII – a ediţie a Festivalului Internaţional ”Nopţile de Poezie”. Evenimentul se înscrie printre cele 6 mari festivaluri de gen ale lumii contemporane şi transformă singurul oraş regal din România în capitala mondiala a poeziei. Anul acesta, Festivalului Internaţional ”Nopţile de Poezie” va fi dedicat Marii Uniri. Peste 65 de poeţi din 34 de ţări vor participa la maratonul poetic din oraşul regal iar printre ei se va afla, ca în fiecare an, un invitat surpriză. Partenerii din acest an ai evenimentului sunt: Consiliul Județean Argeș; Institutul Cultural Român, COPYRO,  Primăria și Consiliul Municipiului Curtea de Argeș; Centrul de Cultură și Artă George Topîrceanu, Curtea de Argeș; Muzeul Municipal Curtea de Argeș; Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Activităţile se vor derula la Centrul de Cultură şi Arte, la Primăria Curtea de Argeş, la Muzeul Municipal şi la Palatul Episcopal. În program vor fi incluse mai multe recitaluri poetice internaţionale şi alte activităţi culturale: lansări de carte – unele tipărite, altele neconvenţionale, expoziţii de artă dar şi concerte de muzica clasica. Programul pregătit invitaţilor va mai include recitaluri folclorice, vizitarea Bisericii Domneşti şi a Mânăstirii Argeşului, precum şi excursii la Mânăstirea Corbii de Piatră, la Cetatea Poenari sau la Barajul Vidraru.
La Palatul Episcopal va avea loc ceremonia primirii de noi membri în Academia Internaţională Orient-Occident. Evenimentul se va încheia cu un miting poetic internaţional, urmat de festivitatea decernării premiilor.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....