Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

MÂNZÂNĂ confirmă: La PSD Argeș, orice cal ajunge gloabă și orice baricadă…redută !

Publicat

in

Noua echipă de conducere a PSD Argeș a venit, astazi, în fața presei, în frunte cu președintele Mânzână. Am ezitat să merg la conferinta de presă după ce, ultima dată, am dârdâit de frig devenind, imediat, si purtator de muci… Ca să nu mai amintesc de cafeaua călâie plină de zaț. Nu o să detaliez ce a fost, azi, acolo, dar trebuie remarcat, în primul rând, faptul ca noua conducere a PSD a venit cu o altfel de abordare, mai prietenoasa, in ciuda faptului ca Gentea părea adus cu forța acolo. In stilul Vadim, mai cu o gluma, mai cu un zambet sau un citat, Mânzâna a facut un prim anunț important. Da, da ! Un anunt de genul celor cu care ne-am obisnuit din partea PSD: VOM FACE AUTOSTRADA, VOM AVEA PARTIE DE SKI samd, adica acel gen de anunt pompieristic cat sa te faca doar sa apari prin ziare. Si atât ! Mânzana a anuntat, așadar, cu o mândrie atenuată de mutra acră a lui Gentea, că două personalități marcante s-au convins de bunele intentii ale PSD si au batut la usa partidului cerând să fie candidati la primării. Atât ! Geaba au incercat jurnalistii sa smulga niste detalii, un nume, o initială, un sex…. Nimic și exact, asa cum spuneam mai sus, ca in anunturile despre autostrada: fără detalii, fără termene… Dar, părerea, mea, cel mai important lucru care l-a transmis Mânzână astazi, a fost acela ca va renunța la practici politice vechi dar dovedite ca fiind eficiente, mai exact că, sub conducerea sa, mulți primari în funcție ai PSD vor fi opriti sa mai candideze iar. Ori, avand in vedere actualul context si actuala situatie a PSD mi se pare o tentativa de suicid politic, cel putin în privinta unor cazuri concrete pe care eu personal le cunosc, unul dintre acestea fiind Cornel Ionica.(intre noi fie vorba, Ionica e presat de ceva vreme sa renunte de buna voie la candidatra pentru un nou mandat, cam de un an ). Spun tentativă, pentru ca sunt si sanse ca cineva sa ramana in viata dar, oameni buni, daca seful PSD spune ca chiar si actuali primari cu 5, 6 mandate vor fi opriti sa mai candideze si vor fi inlocuiti cu altii, e o recunoastere clară ca, in Arges, PSD a promovat primari slabi, ca a dat zeci de comunități pe mâna unora văzuti drept incapabili chiar de conducerea partidului pe care il reprezintă. Mărturisesc, e un demers curajos al lui Mânzana, dar care are mari șanse să cotonogească extrem de dureror PSD-ul la locale.

Tot din conferinta de astazi am mai reținut, din declarațiile lui Manzana, ca după alegerile de saptamana trecuta, falia dintre cele doua tabere s-a adâncit și nicidecum îngustat. Cu referire la Manu, Măria si alti primari ultrasi, Mânzînă a confirmat ca, și la PSD Argeș, orice cal ajunge gloabă. Iar din scurta lui povestioară, aproape lacrimogenă, cum că a tot fost pe post de baricadă în episoadele Nicolescu sau Tecău ( alaturi de Simona si omițând-o pe Zoană), mai ca imi venea sa ii strig în conferință că si orice baricadă ajunge (adesori) redută. Dar, iată, i-o spun acum: da, domnule Mânzână, daca nu v-ați prins, din baricadă ați ajuns, acum, o veritabilă redută. Și nu pentru PNL sau alți dreptaci, ci pentru stângacii din organizația pe care o conduceți.

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Traian Băsescu reacționează: „ar fi o mare greşeală”!

Publicat

in

De

Traian Băsescu, fostul Președinte, contestă decizia luată de Klaus Iohannis. Conform acestuia ceea ce face este o mare greșeală. 

„Nu mai poate merge pe varianta Ludovic Orban (preşedintele Klaus Iohannis – n.r.). Mai mult decât atât, ar fi o mare greşeală să meargă pe varianta tehnocrată pentru că ar fi o variantă care nu ar avea putere în mod real. Trebuie să recunoaştem şi să observăm că în jurul PSD-ului s-a format o nouă majoritate în Parlament. PSD-ul cu aliaţii săi au din nou majoritate în Parlament, ceea ce înseamnă că cea mai convenabilă soluţie pentru preşedinte ar fi să desemneze un premier dintr-un partid pe care să-l agreeze, inclusiv din PNL, dar să stimuleze un guvern politic de largă majoritate parlamentară, adică va trebui să fie PNL-ul şi PSD-ul în acest guvern. Şi să nu-mi spuneţi că o să aibă prea multe complexe să o facă, deocamdată pică din nevoi electorale, dar până mai acum câţiva ani au fost cu USL-ul, s-au înţeles foarte bine”, a declarat fostul Președinte într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Vezi și:

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

E lege! Câti bani primești dacă intri în carantină sau ești izolat la domiciliu

Ăsta da oficial! Un ministru spune adevărul: ‘Nu e loc de panică. Mai mulți oameni mor de gripă, decât de coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Se instaurează criza? Victor Ponta dă cărțile pe față

Publicat

in

De

Victor Ponta, fostul premier, a dat bomba serii: ”Eu cred că în condițiile actuale, în care avem un caz confirmat (n.r Se referă la infecția cu coronavirus)…”.

Victor Ponta a declarat la România TV:

”Eu cred că în condițiile actuale, în care avem un caz confirmat (n.r Se referă la infecția cu coronavirus), cred că vom avea mai multe cazuri confirmate, și în situația actuală politică, eu cred că avem nevoie de un Guvern. Voturile le au.

Asta înseamnă că se votează. Noi nu o să votăm pentru că nu am fost de acord, probabil că nici PSD-ul nu o să-i voteze, dar ei au voturile. Să se apuce de treabă.

Singura variantă în care Guvernul Cîțu nu va trece este aceea în care PNL nu își votează propriul Guvern”.

Vezi și:

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

E lege! Câti bani primești dacă intri în carantină sau ești izolat la domiciliu

Ăsta da oficial! Un ministru spune adevărul: ‘Nu e loc de panică. Mai mulți oameni mor de gripă, decât de coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend