Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

MANU și PREFECTUL au stârnit revolta la Nucșoara ! Primarul Cojocaru: „Au luat decizia pe genuchi. De ce n-au făcut carantină la Spitalul de la Miveni ?”

Publicat

in

Așa cum anunțam într-o știre anterioară, autoritățile din județul Argeș au stabilit in cadrul sedintei extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență măsurile luate pentru prevenirea infectării cu coronavirus. Astfel, in judetul Arges au fost stabilite doua centre de carantină. Ambele sunt situate in comuna Nucșoara, in centrul de agrement si la Cabana Bahna , care insumeaza 17 locuri.

Dar… Imediat după publicarea stirii de catre ziarul nostru, au inceput sa zbârnâie telefoanele in redactia PROFIT si SUPER TV. Zeci de cetateni din Nucsoara si-au manifestat revolta fata de decizia autorităților de a infiinta centre ce carantina in comuna lor. Cel mai revoltat a fost primarul de la Nucșoara, Cojocaru Ion. Acesta ne-a declarat că a aflat din ziarul nostru de decizia autorităților și că nu a fost intrebat sau informat, măcar, cu privire la decizia luata. „Mi se pare anormal ce se intampla si e firesc ca cetatenii sa fie revoltati. Nu m-a intrebat nimeni nimic, nu mi s-a cerut părerea… Sunt dezamăgit, ce pot să spun. Eu de ce mai sunt primar aici ? Nu inteleg de ce au decis sa faca aceste centre de carantina aici pentru ca stiu bine ce e acolo. Nu sunt conditii, sunt niste darapanaturi la centrul de agrement, nu sunt minimele cerinte pentru asa ceva, nici un animal nu il poti caza acolo. Pai asa se face un centru de carantina, in acele darapanaturi vrei sa izolezi un virus? Normal ca lumea isi face griji, ca numai de izolat virusi nu poate fi vorba acolo, Au luat aceasta decizie pe genuchi, fara a sti situatia din teren. De ce nu au facut centre de carantina la noul Spital de milioane de la Mioveni, ca tot il lauda? Sau in alte locatii pe care le au langa Pitesti ? Ce a ajuns Nucsoara sat fara caini si loc de carantina ? „, ne-a declarat revoltat primarul Cojocaru de la Nucsoara.

„La Centrul de Agrement Nucșoara, unde avem 10 locuri, de asemenea Cabana de Vânătoare Bahna, unde avem 7 locuri. Suntem în discuții pentru a găsi și alte locații. În perioada următoare vom comunica locațiile identificate” a anunța prefectul Emanuel Soare, in aceasta dimineață, land prin surprindere primaria si locuitorii din Nucșoara..

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Orban, despre polițistul care a lovit cu pumnii un bărbat: ‘Trebuie aplicate măsurile disciplinare’

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a spus, joi seara, despre cazul în care un poliţist a lovit cu pumnii un bărbat, că trebuie aplicate măsurile disciplinare care se impun într-o astfel de situaţie. El spune că a cerut forţelor de ordine să aibă un comportament ferm, dar civilizat și politicos.

„Trebuie aplicate măsurile disciplinare care se impun într-o astfel de situaţie. Nu cred că activitatea Poliţiei, Jandarmeriei sau Armatei trebuie judecate după un caz individual. Acest caz individual trebuie tratat în conformitate cu preve legale şi poliţistul să suporte sancţiunile care se impun ca urmare a comportamentului pe care l-a avut. Trebuie să suporte consecinţele încălcării legii”, a spus Ludovic Orban, la TVR 1.

El a mai spus că le-a cerut forţelor de ordine să aibă un comportament ferm, dar civilizat, politicos, să nu abuzeze de forţa cu care sunt învestiţi decât atunci când se confruntă cu situaţii în care este necesar să apeleze la forţă.

Pe internet au apărut imagini cu un poliţist care loveşte cu pumnii un bărbat. Pentru refuzul de a se legitima, bărbatul şi un prieten au primit câte 200 de lei amendă. Asta se adaugă la încă 10.000 de lei pentru că nu au avut la ei declaraţiile pe proprie răspundere. În acelaşi timp, însă, poliţistul este cercetat disciplinat de superiorii săi, conform Mediafax.ro

Vezi și:

Sindicatele din Poliție reacționează la filmarea care a scandalizat România: Realitatea din spatele imaginilor

Bătaie mare la raft! Odată cu epidemia de coronavirus, aceste cunoscute produse au dispărut din magazine

EXCLUSIV În plină epidemie de coronavirus, Dan Barna grăbește fuziunea cu PLUS! Ar fi un scandal intern în USR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

România va primi echipamente medicale donate de Guvernul Emiratelor Arabe Unite

Publicat

in

De

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat că, joi şi vineri, vor ajunge în ţară echipamente medicale de protecţie donate României de Guvernul Emiratelor Arabe Unite.

„Este vorba de 3 milioane de măşti, 2,7 milioane de mănuşi de examinare, 84.000 de mănuşi de protecţie, 37.000 de combinezoane, 20.500 ochelari de protecţie”, a precizat Aurescu, joi, în cadrul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti, Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi, a avut un rol „excepţional” în obţinerea acestei donaţii.

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului de Externe să hotărască de comun acord o întrevedere cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti pentru a-şi exprima direct „gratitudinea” pentru ajutorul „extrem de benefic şi de util”.

Totodată, ministrul Afacerilor Externe a solicitat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a unui proiect de ordonanţă de urgenţă pentru completarea OUG 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, cu completările ulterioare.

„Avem toate avizele. Este vorba despre o prevedere care dă posibilitatea MAE să deconteze şi alte cheltuieli decât cele care erau aprobate deja”, a explicat Aurescu, conform Agerpres.ro

Vezi și:

Sindicatele din Poliție reacționează la filmarea care a scandalizat România: Realitatea din spatele imaginilor

Bătaie mare la raft! Odată cu epidemia de coronavirus, aceste cunoscute produse au dispărut din magazine

EXCLUSIV În plină epidemie de coronavirus, Dan Barna grăbește fuziunea cu PLUS! Ar fi un scandal intern în USR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend