Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Mâncarea de Sărbători: cât ţii alimentele în frigider şi cum eviţi risipa de mâncare

Publicat

in

Deseori ne lovim de situaţii în care, după perioada sărbătorilor de iarnă, suntem nevoiţi să aruncăm resturile de mâncare, iar asta pentru că am pregătit mai mult decât era nevoie şi nu s-a consumat. Cu toţii ştim cum arată mesele de Crăciun şi de Anul Nou: bogate în preparate tradiţionale, pline de zahăr şi grăsimi, nu tot timpul atât de sănătoase cum ne-am aştepta şi, de cele mai multe ori, uitate în frigider şi lăsate să se strice.

Risipa de mâncare este o problemă majoră la nivel global, anual fiind estimată o pierdere de 1,3 miliarde de tone de mâncare, mai exact o treime din producţia globală. Într-o lume în care 1 din 7 persoane merg la culcare înfometate, numărul estimat este îngrijorător.

Sfaturi de sărbători: ce să faci pentru a nu mai arunca mâncarea

Una dintre modalităţile eficiente de a evita risipa de mâncare este aceea de a prepara cantităţi mai mici sau chiar refolosirea resturilor în crearea altor preparate.

  • Fii realist în privinţa cantităţii de mâncare pe care o consumi;
  • Înainte de a face cumpărăturile fă-ţi o listă exactă;
  • Foloseşte cantităţi mai mici;
  • Depozitează resturile;
  • Donează sau reutilizează ce nu mănânci.

Cât timp să păstrezi alimentele după sărbători

Carnea de porc. Pentru o depozitare corectă, dar mai ales pentru a nu te expune riscului ca produsele din carne de porc să se contamineze este recomandat ca aceasta să fie acoperită, în frigider şi să se consume în cel mult 48 de ore. În plus, trebuie să te asiguri că temperatura din frigider este de 5 grade sau mai puţin.

Carnea de pui. Carnea de pui trebuie şi ea depozitată similar cărnii de porc şi consumată în cel mult 48 de ore. În cazul în care nu a fost gătită corespunzător, aceasta poate fi contaminată cu salmonella, iar simptomele care apar ulterior sunt febră, dureri de cap, diaree, dureri abdominale, stări de greaţă şi vomă. Acestea apar între şase şi 72 de ore de la consumul mâncării contaminate şi ţine între patru şi şapte zile.

Fructele de mare proaspete sau gătite. Dintre toate alimentele, fructele de mare au ”cea mai mică durată de viaţă”. Dacă nu se gătesc, trebuie consumate în cel mult o zi, iar dacă sunt gătite, nu trebuie să stea la frigider mai mult de 48 de ore.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Situație halucinantă în plin haos pandemic de coronavirus la Suceava. Asistentele fură dezinfectanți și măști. Poliția va face verificări

Publicat

in

De

Prefectul județului Suceava cere polițiștilor să verifice, în regim de urgență, o sesizare primită pe telefon conform căreia unele asistente de la Spitalul Județean Suceava fură dezinfectanți, măști și mănuși.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Suceava, asistentele ar folosi sticluțe și borcane de mici dimensiuni pentru a nu fi prinse.

În plus, în sesizare se vorbește și de furtul unor măști sau al unor mănuși de protecție destinate personalului medical.

„Astfel de fapte în aceste clipe nu numai că nu fac cinste celor care le comit, dar ele reprezintă un risc crescut atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical care are atât de mare nevoie de aceste materiale de protecție pentru a se proteja și pentru a ne proteja!”, au transmis reprezentanții Prefecturii Suceava într-un comunicat de presă.

Totodată, prefectul județului Suceava face apel la toate cadrele medicale din Spitalul Județean Suceava, dar și către oameni, să fie solidari, să acționeze împreună pentru a depăși criza și să respecte regulile și măsurile dispuse pentru combaterea răspândirii COVID-19, conform Mediafax.ro

Vezi și:

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Se vor lua noi măsuri în România! Ce presupune scenariul 4

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Numărul deceselor din cauza coronavirusului ajunge la 40. Printre victime, o tânără de 27 de ani

Publicat

in

De

Au fost înregistrate încă 2 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus. România a ajuns la un număr de 40 decese.

Deces 39

Bărbat, 71 ani, județul Suceava (contact cu o persoana care
a revenit din Austria). În data de 25.03.2020 s-au recoltat probe biologice
pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli
Infectioase Cluj-Napoca. Rezultatul testarii din data de 26.03.2020 a fost pozitiv.

Data deces: 29.03.2020 – Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca,
Secția ATI.

Patologie preexistenta: Tumora neuroendocrina. HTA. Anevrism de aorta.

Deces 40

Tânăra, 27 ani cu domiciliul în județul Botoșani . În data de 22.03.2020
s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la
Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi. Rezultatul testării din data de
23.03.2020 a fost pozitiv.

Data deces: 29.03.2020 – Spitalul Boli Infectioase Iasi

Patologie preexistenta: Diabet zaharat tip I decompensat.

Vezi și:

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Se vor lua noi măsuri în România! Ce presupune scenariul 4

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend