spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

MAINE – SUPER LUNA albastră sângerie – Eveniment nemaiintalnit de 150 de ani

Facebook Twitter Google+
MAINE –  SUPER LUNA albastră sângerie  – Eveniment nemaiintalnit de 150 de ani

Un eveniment astronomic rar se va produce pe 31 ianuarie, când o eclipsă lunară totală va coincide cu Luna „albastră”. În acea noapte, satelitul natural al Pământului se va afla pe orbita sa la cea mai mică distanţă faţă de Terra şi va determina apariţia unui fenomen denumit de astronomi „Super Lună albastră sângerie”, informează AFP.

Pe 31 ianuarie 2018 vom fi martorii unui fenomen nemaiintalnit de 150 ani: Eclipsa totală de Lună, cunoscuta si sub denumirea de „Luna Albastră”. Fenomenul va fi vizibil din Asia, Australia, Pacific şi vestul Americii de Nord. Din România se va putea observa doar ieşirea Lunii din penumbra Pământului, maximul eclipsei având loc ziua, la ora 15:31.

Intreaga eclipsa va dura 5 ore si 17 minute, iar eclipsa totala va avea durata de 1 ora si 17 minute.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor fi favorabile, Luna va oferi pământenilor un spectacol fascinant, miercuri.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....