Acest continut nu poate fi copiat !
spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Maine la Balea Lac- un maraton unic in Europa

Facebook Twitter Google+
Maine la Balea Lac- un maraton unic in Europa

Un număr de 400 de concurenţi din opt ţări vor lua startul sâmbătă, la Bâlea Lac, la 2×2 Race, într-o cursă unică în Europa, singura competiţie de alergare montană din România care leagă cele mai înalte vârfuri – Moldoveanu (2.544m) şi Negoiu (2.535m).

Cursa principală, 2X2, are aproximativ 46 km lungime, cu 4.200 m diferenţă pozitivă de nivel şi are startul şi finish-ul la Bâlea Lac, atingând Vârful Moldoveanu şi Vârful Negoiu. Cursa X2 are aproximativ 18 km lungime şi 1.800 m diferenţă pozitivă de nivel şi atinge doar Vârful Negoiu, plecarea şi returul fiind tot la Bâlea Lac.

Datorită dificultăţii traseului la competiţie se pot înscrie doar alergători cu experienţă, care au terminat, cu cel mult 18 luni înainte de înscriere, cel puţin o cursă de minim 35 km lungime şi 1.500 m diferenţă pozitivă de nivel.

„Faţă de un maraton obişnuit, 2×2 Race este un Ultra Sky Maraton, caracteristica lui fiind dată în principal de diferenţa de nivel de pe traseu, în cazul de faţă fiind de 4.200 – 4.500 de metri. Competiţiile de acest tip se desfăşoară pe teren acccidentat, de la poteci de pământ prin pădure şi goluri alpine până la creste şi stânci cu grad înalt de dificultate. La 2×2 Race se aleargă doar în gol alpin şi în proporţie de 80% pe stânci. Vremea este tot timpul dificilă pe munte, astfel că trebuie să ne asigurăm că alergătorii sunt pregătiţi mental şi fizic pentru acest efort”, declară unul dintre organizatori, Florin Băraş.

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator editia online si print

Facebook Comments

Mai poti citi si....