Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mai ceva ca Dincă! A ucis mai mulți copii, iar acum e liber

Publicat

in

Caz incredibil! Prin legea recursului compensatoriu, la fiecare 5 luni executate, deţinuţilor li se mai scade din pedeapsă o lună. Indiferent de fapta pentru care au fost condamnaţi, că au furat, că au primit mită sau că au ucis patru copii, precum Petrică Ciucă. Criminalul în serie din Galați a fost printre primii beneficiari ai legii propuse de PSD.

Avea 21 de ani când a ucis pentru prima oară. Victimele lui erau băieţi cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani. Anchetatorii au avut în dosar patru crime, dar Ciucă a mărturisit doar trei şi a fost trimis în judecată pentru două, pentru că procurorii nu au vrut să riște întoarcerea cazului. Copiii erau violaţi şi ucişi prin sugrumare, scrie Libertatea.

„Are discernământ diminuat”, se spune despre Ciucă în raportul de expertiză. Prin legea recursului compensatoriu, Ciucă a fost eliberat după 16 ani de închisoare.

„Perioada din pedeapsa executată de către condamnat este suficientă pentru reeducarea sa, scopul pedepsei fiind îndeplinit”, își motivează Judecătoria Brăila decizia.

Pe hârtie, Ciucă ar fi trebuit să iasă din puşcărie abia în septembrie 2026. Însă el este deja în libertate, după doar 16 ani de detenţie, deşi a ucis patru copii şi a mărturisit trei dintre crime. Dar cum anchetatorii n-au reuşit să le probeze pe toate, l-au trimis în judecată doar pentru două, de teamă ca instanţa să nu le întoarcă dosarul.

Vezi și

Un fost colonel SRI anunță că s-a dat semnalul împotriva lui Dan Barna: ‘Te vor rezolva rapid. Îți iau ăștia partidul și capul’

EXCLUSIV Cine e omul din umbră al noului ministru de Interne, Marcel Vela

Se dau noi tichete- Cine sunt românii care vor beneficia de ele

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Galerie de artă oferă o metodă inedită de petrecere a timpului liber: puzzle online cu tablouri

Publicat

in

De

Cooper Gallery din oraşul englez Barnsley se numără între muzeele şi galeriile de artă care au ales să ofere publicului ca variantă de petrecere a timpului liber în perioada de izolare la domicilu rezolvarea de puzzle-uri.

Zilnic, galeria Cooper lansează pe reţelele de socializare – gratuit – provocarea, folosindu-se de câte o lucrare de artă din colecţia sa, care cuprinde 400. În plus, oferă informaţii mai puţin cunoscute despre diverse opere.

Între acestea, „Palatul Dogilor, Veneţia” – de Louis Thienon, „Café de Galata, Constantinople” – de Charles Theodore Frère, puzzle rezolvat în puţin peste 4 minute, „Lady Holding a Book” – de I. Sabatini şi portretul lui Watter Joe, pictat de Abel Hold. Cooper Gallery găzduieşte picturi din secolele XVII – XX, inclusiv opere ale lui JMW Turner.

Oameni din întreaga lume au încercat să soluţineze mozaicul în cel mai scurt timp, scrie BBC. Cel mai bun timp scos pentru puzzle-uri, realizate până acum din 80 de piese pentru o operă, este afişat ulterior.

Pentru luna viitoare există planuri de organizare a unei competiţii în care participanţilor le va fi cerut să rezolve o serie de mozaicuri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Român vindecat, după 14 zile la ATI: Nu riscați nimic. Nu e o glumă

Publicat

in

De

Un român depistat cu COVID-19 a petrecut 24 de zile internat, dintre care 14 zile la terapie intensiv. Alin Goga a povestit la Digi24 prin ce-a trecut:

  • „Fiecare moment mi-l amintesc, fiecare efort, echipele care au fost în jur, asistentele care s-au îmbolnăvit aici, tot efortul a fost direcționat să salveze un om necunoscut. Aveau echipament de protecție. Mi s-a prins vena cu 6 perechi de mănuși. Vă dați seama cât de greu este! Procedura pe care au urmărit-o de fiecare data m-a impresionat, era dusă la paranoia, dar respectau cu atâta atenție procedurile să nu ajungă să fie puse în pericol Când mi s-a luat sânge din vena aortă și nu a fost o singură dată, se verifica saturația de oxigen, trebuiau luați câțiva ml de sânge aceea a fost pentru mine durere pe care nu o cunoscusem. Oamenii să se păzească, trebuie să fie nu atenți, nu responsabili, aproape de acea zonă de paranoia, să se gândească că nu trebuie să riște absolut nimic mai ales dacă au soții gravide, părinți bătrâni cu boli asociate. Nu e o glumă!”, a spus el.

Alin Goga a menționat că nu este fumător, nu bea alcool, singura sa problemă medicală fiind cea legată de greutate.

Vezi si: Când ar putea fi epidemia declarată învinsă în România: simulare prezentată premierului Orban și ministrului Sănătății .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend