Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

MAGAZIN Iluzia naturalului. Exista un anotimp al eruptiilor vulcanice? Simptomul graviditatii la barbati. Cand sa iti inveti copiii teoria evolutiei? Cat de corecte sunt reclamele? TED TALKS. Robin Ince: Stiinta versus minune? Cele mai mari 10 mistere ale Universului

Publicat

in

​Bine v-am regasit. Am pregatit pentru astazi o serie de articole pe care le-am gasit interesante in aceasta dimineata. Recomandarile complete le gasiti aici. Mai jos, aveti o lista mai scurta, un fel de „trailer”. Si acum sa discutam putin despre efectul de avutie. Cand iti creste salariul, iti sporesti si cheltuielile, ca ai de unde.  Legatura dintre obezitate si venituri e insa pe dos: cu cat oamenii sunt mai saraci, cu atat obezitatea in randul lor e mai mare, desi ar trebui sa opereze legea lui Engel. Explicatia nu e sofisticata, dar cel mai mai bine e sa cititi acest articol.

    Mai multe linkuri pe aceeeasi tema, aici.

    GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

    Fizica pura.

    A bobtail squid 

    I still can’t really wrap my brain around seeing a nuclear blast from the air

    A properly licensed gallery of Alex Wild’s amazing insect photography

    You’ve got a lot of work to do, but you got this

    1.361 kilograms of 99.999% pure cesium. Watch out for water.

    Ladies, gentlemen, stoners. I present to you: The Spinny LED Thing

    Among the evidence we do have for black holes is the odd motion of stars at our galaxy’s core

      

    VIDEO:

    • Evolution vs Natural Selection

      • Can Video Games Make You Smarter?


        • Universe’s 10 Greatest Unsolved Mysteries

          • TED TALKS. Robin Ince: Stiinta versus minune?

          Oare stiinta distruge magia vietii? In acest monolog tafnos dar fascinant in acelasi timp, Robin Ince argumenteaza ca nu este asa. Cu cat invatam mai mult despre comportamentul surprinzator al universului – cu atat mai mult suntem uimiti.

          Comentati pe blogul Hymerion.ro. Accesptam sugestii si/sau sesizari. 🙂

          Citeste mai mult
          Click si comenteaza

          You must be logged in to post a comment Login

          Lasa un comentariu

          NATIONAL

          A murit o legendă a baschetului românesc

          Publicat

          in

          Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani

          Clubul Sportiv Dinamo a anunţat, joi, decesul profesorului Horaţiu Giurgiu (85 de ani), o legendă a baschetului românesc şi a CS Dinamo.

          Antrenorul cunoscut de apropiati sub numele de alint „Bigu” a jucat la Dinamo în anii 60-70, câştigând şapte titluri naţionale.

          După ce a renunţat la cariera de sportiv, la numai 33 de ani, a îmbrăţişat profesia de antrenor, şlefuind talente precum Constantin „Titi” Popa, Gherasim Tzakis, Mircea Ivanov, Cornel Alecu si Uche Iheadindu.

          El va fi înmormântat sâmbătă.

          Citeste mai mult

          NATIONAL

          Plenul Consiliului Concurenţei va fi format din 9 membri. Legea a fost promulgată

          Publicat

          in

          Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, actul normativ pentru modificarea Legii concurenţei 21/1996, prin care se stabileşte că plenul Consiliului Concurenţei este format din nouă membri, aceştia având un mandat de cinci ani, cu posibilitatea reînnoirii o singură dată, conform Agerpres.

          Actul normativ a fost iniţiat de un grup de parlamentari PSD în octombrie 2017, iar în iunie 2020 a fost adoptat de Senat – for decizional în acest caz. În 2020, PNL, USR şi şeful statului au sesizat actul normativ la CCR, însă Curtea a respins obiecţiunile de neconstituţionalitate. În noiembrie 2020, preşedintele Iohannis a transmis Parlamentului o cerere de reexaminare. Camera Deputaţilor a reexaminat legea în urma cererii preşedintelui Iohannis şi s-a pronunţat prin vot pe 20 decembrie 2022. Senatul a adoptat această lege, în calitate de for decizional, pe 11 martie.

          Potrivit actului normativ, plenul Consiliului Concurenţei este un organ colegial format din nouă membri: un preşedinte, doi vicepreşedinţi şi şase consilieri de concurenţă, numiţi de Camerele reunite ale Parlamentului; trei membri la propunerea grupurilor parlamentare din Senat, patru membri, la propunerea grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor, un vicepreşedinte la propunerea preşedintelui României şi un vicepreşedinte la propunerea prim-ministrului.

          Anterior, legea prevedea şapte membri în plenul Consiliului Concurenţei.

          Numirea preşedintelui plenului Consiliului Concurenţei, a vicepreşedinţilor şi a celor şase consilieri de concurenţă, cu nominalizarea funcţiilor, se face de către cele două camere ale Parlamentului reunite în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi.

          Condiții de numire

          Printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un membru al Consiliului Concurenţei se numără vechimea de minimum 10 ani, studii superioare dovedite cu diplomă, să nu fie condamnat definitiv pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie şi pentru care nu a intervenit reabilitarea, să nu aibă cazier fiscal şi să nu se fi aflat într-o stare de incompatibilitate sau conflict de interese.

          „În caz de condamnare prin hotărâre judecătorească definitivă, revocarea din funcţie intervine de drept. Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, membrii Consiliului Concurenţei pot fi suspendaţi din funcţie de Parlament de la data punerii în mişcare a acţiunii penale”, mai prevede actul normativ.

          Citeste mai mult
          Publicitate

          Curtea de Argeș

          Publicitate

          Câmpulung

          În Trend