spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Luni, PARADA MODEI în şcoli şi licee ! Mai exista uniformele de altădată?

Facebook Twitter Google+
Luni, PARADA MODEI în şcoli şi licee ! Mai exista uniformele de altădată?

– MODĂ şi FIŢE la începutul ŞCOLII !

Vremurile în care elevii erau obligați să poarte uniforme școlare sau matricole, toți la unison, au apus de mult. Acum, începutul de an şcolar reprezintă, pentru mulţi elevi, un bun prilej de a-şi expune cele mai noi şi mai provocatoare haine. În preajma unităților de învățământ vedem mereu destul de mulți elevi care fac, efectiv, parada modei şi nu se mai îmbracă cu uniforme școlare, cele care pe vremuri erau atât de importante și necesare pentru a putea frecventa cursurile. În concluzie, este clar că nu prea mai este în vogă uniforma, altădată blazonul unei școli sau colegiu, ce lăsa impresia de unitate printre elevi.

Care este situația la nivelul județului Argeş? Spre exemplu, in marea majoritate a unitatilor de invatamant din judeţ nu există o uniformă a școlii, ci, in cel mai bun caz, un cod vestimentar prezent de genul tricou/cămașă în culori deschise, nețipătoare, pantalon/fustă de culoare închisă.
Sunt rare cazurile de  școli, sau chiar unele clase din școli, care au elemente vestimentare specifice: elemente de imbracaminte cu logo-ul școlii, insigne, vestuțe etc. Sistemul de învaţământ, ca în multe alte ţări civilizate sau cum era, pe vremuri, in Romînia, impune o rigoare, asigură o unitate, nu doar la nivel vizual, contribuind la crearea unei culturi organizaționale și mai ales răspunde la întrebarea, din ce în ce mai frecventă a copiilor din ziua de azi, «Eu cu ce mă îmbrac azi la școală?». Evident că părerile sunt împărțite. Uniforma din școlile prestigioase din afara țării este purtată cu mândrie, în timp ce nouă ne amintește, poate, de perioada comunistă, din păcate.
Aşadar, luni 10 septembrie, odată cu deschiderea noului an şcolar vom avea parte de o paradă a modei şi mai puţin de mândria de a purta o uniformă reprezentativă a şcolii sau liceului unde elevii învaţă. O fi bine ? Nu cumva vor fi mulţi care se vor întreba: Unde sunt uniformele de altădată?

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....