Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ludovic Orban recunoaște: NU își poate impune noul Guvern în Parlament fără voturile TUTUROR partidelor de la moțiune

Publicat

in

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că a stabilit mai multe strategii pentru a combate un boicot din partea PSD, dar şi pentru a mobiliza parlamentarii. ”În condiţiile în care partenerii care au fost alături de noi la moţiunea de cenzură vor merge până la capăt, sunt încrezător că avem şanse foarte mari să obţinem învestitura din prima”, a spus, duminică, Ludovic Orban, reclamând că este ”stare de necesitate”.

Citește și: Avertizare METEO de ULTIM MOMENT – Sunt vizate 12 județe și municipiul București

”Am stabilit o strategie în cazul în care ne vom confrunta cu un boicot. Am prgătit o strategie de mobilizare, am introdus în Programul de Guvernare lucruri solicitate de partenerii de a combate un boicot din partea Pad, dar şi pentru a mobiliza parlamentarii. discuţii, am mai făcut o evaluare pe fiecare partener şi o evaluare a situaţiei în plan parlamentar şi am mai stabilit exact cu cine vom vorbi săptămâna viitoare”, a declarat, duminică, Ludovic Orban.

Întrebat dacă aceste strategii vor funcţina, Orban a spus: ”În condiţiile în care partenerii care au fost alături de noi la moţiunea de cenzură vor merge până la capăt – nu se vor opri la jumătatea drumului, că încă Dăncilă şi resturile Guvernului sunt la butoane şi fac prostii în fiecare zi – strategia va funcţiona, sunt încrezător că avem şanse foarte mari să obţinem învestitura din prima”.

De asemenea, întrebat ce solicitări ale partidelor au fost instruse în Programul de Guvernare, premierul desemnat a spus: ”Sunt elemente care au fost solicitate. Listarea la Bursă, de exemplu, a Hidroelectrica, monitorizarea marilor proiecte de investiţii în infrastructura de transport, infrastructura energetică, de asemenea, rectificarea bugetară pentru a asigura resursele financiare tuturor unităţilor administrativ-teritoriale pentru că deja avem semnale din toată ţara că multe primării nu mai au bani, deja sunt întârzieri în plata indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi, a salariilor asistenţilor personali, care ştiţi că au căzut în sarcina bugetelor locale, fără să li se asigure resursele financiare. De asemenea, sunt primării care au rămas fără bani de co-finanţări, inclusiv pe proiecte pe fonduri europene şi riscăm să compromitem absorţia pe fonduri europene şi multe altele”.

În plus, Orban a sus că ”Guvernul interimar alocă bani pe ochi frumoşi, fără niciun fel de analiză a necesităţilor reale şi a priorităţilor”.

”Pur şi simplu, e tot o formă de mituire a primarilor PSD în perspectiva campaniei electorale. Dacă mai aşteaptă mult Parlamentul pentru învestirea unui Guvern, o să găsim vistieria goală şi nu numai, angajate cheltuieli nenumărate pentru care nu există resurse financiare”, a mai precizat Orban.

Întrebat cum va contracara boicotul din partea PSD, premierul desemnat a afirmat: ”Să ne asigurăm cvorumul în BPR-uri, ceea ce presupune să identificăm cel puţin un membru din Birourile Permamente Reunite care să participe la reunine. Să convocăm Birourile Permanente Reunite, în cazul în care preşedinţii celor două Camere nu convoacă Birourile Permanente Reunite prin intermediul procedurii de convocare cu minim o treime. Acum nu o să vă dau chiar toate detaliile planului pus la punct”.

În plus, Orban a anunţat că a stabilit un calendar cât mai strâns.

”Depunerea joi sau vineri şi fie luni, fie marţi audierea, iar dacă se face audierea miniştrilor în comisii luni, votul marţi, dacă se face marţi, votul să fie miercuri”, a precizat Ludovic Orban.

Acesta a spus că învestirea Guvernului ar trebui să se facă cât mai repede, fiind ”stare de necesitate”.

”E stare de necesitate. România are nevoie de un guvern cu depline puteri, un guvern legitimat prin votul Parlamentului, un guvern care să rezolve marile probleme cu care ne confruntăm în situaţia de astăzi. Obiectivul nostru este săptămâna viitoare să avem guvern”, a mai afirmat premierul desemnat.

Acesta consideră că toţi cei care nu votează învestirea Guvrnului vor fi vinovaţi de situaţia creată.

”Cine nu votează, înseamnă că, de fapt, vrea să o ţină pe Dăncilă la Palatul Victoria şi resturile acestui guvern care a fost demis prin moţiuna de cenzură şi care în fiecare zi se ocupă de abuzuri, de angajări de cheltuieli, de fixarea clientelei politice PSD-iste în mod ilegal în funcţii publice, în special în funcţii publice de conducere. Cine nu susţine Guvernul propus de noi, de fapt o ţine pe Viorica Dăncilă la Palatul Victoria şi ajută PSD şi ajută candidatul PSD, pentru că Viorica Dăncilă este candidatul PSD la prezidenţiale şi cu cât este ţinută mai mult la Palatul Victoria, cu atât fiind în poziţia de prim-ministru îşi foloseşte funcţia de prim-ministru pentru a face campanie”, a afirmat Orban.

Întrebat despre măsuri economice concrete, în condiţile în care social-democraţii vorbesc despre tăieri de pensii şi salarii, Oarban a spus: ”Trebuie să îşi vadă de campanie şi de conducerea PSD-ului şi să nu mai lanseze fake-news împotriva PNL. Obiectivul PNL este de a creşte veniturile cetăţenilor, iar această creştere a veniturilor să ducă şi la creşterea puterii de cumpărare, iar creşterea veniturilor să nu se facă prin decizii administrative, ci să fie rezultatul dinamizării economiei, creşterii investiţiilor publice, atragerii investiţiilor private, susţinerii companiilor care vor să investească în dezvoltare, de asemenea, o creştere economică care să se bazeze pe inovare, pe cercetare, pe aplicarea rezultatelor cercetării, pe creşterea competitivităţii, pe creşterea productivităţii, lucrurile care în mod normal soliditatea unei creşteri economice. Noi în niciun caz nu o să facem ceeea ce a făcut PSD-ul, minţindu-i pe români să dea cu o mână şi să ia cu două mâini înapoi”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Gabriela Scutea a rămas fără ‘onoarea de profesionist’: Noul procuror general credea săptămâna trecută că are probleme de legitimitate (VIDEO)

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea noilor procurori-șefi: Gabriela Scutea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Crin-Nicu Bologa la DNA și Elena-Giorgiana Hosu la DIICOT. Scutea şi Hosu au fost avizate negativ săptămâna trecută de Secţia pentru procurori a CSM. În cadrul interviului susţinut în faţa procurorilor CSM, Gabriela Scutea susţinea că respectarea avizelor CSM este obligatorie, pentru că aşa spune Comisia Europeană în cadrul MCV. Ulterior, aceasta a „uitat” de propriile principii.

Dialog Ban-Scutea la interviul de la CSM:

Cristian Ban: „Sunteţi expertă în materie de MCV, de aceea îmi permit să pun această întrebare. Care ar fi soluţia pe care o propuneţi dvs. dacă sunteţi procurori general în legătură cu implementarea recomandărilor MCV nr. 1 din 2017 şi nr. 6 din 2018? Recomandarea 1 sună aşa: ‘Punerea în practică a unui sistem robust şi independent de numire a procurorilor de rang înalt, pe baza unor criterii clare şi transparente.’ Recomandarea nr. 6 din 2018 spune aşa: ‘Respectarea avizelor negative ale CSM cu privire la numirea în posturile de conducere a procurorilor sau revocarea procurorilor din funcţiile de conducere, până la instituirea unui nou cadru legislativ în conformitate cu recomandarea 1 din 2017.’

Gabriela Scutea: „Referitor la recomandarea 6, în eventualitatea unui aviz negativ cred că aş fi prima care să transmit domnului ministru regretul că performanţa mea nu a fost convingătoare şi probabil domnul ministru sau orice ministru nu va da curs mai departe unei astfel de proceduri cu un aviz negativ. Eu mă refer la mine. Aceasta este onoarea mea de profesionist şi deja multor cunoştinţe care… aşa, percepând din spaţiul public, ca neprofesionişti, spuneau că avizul este doar consultativ, le-am spus: ‘Atenţie, MCV recomandă unui ministru, oricare ar fi el, ca în cazul unui aviz negativ să nu continue cu o procedură pentru că de fapt avizul poate însemna o discuţie, un semn de întrebare asupra legitimităţii candidatului.

Cristian Ban: „Care este caracterul recomandărilor MCV?”

Gabriela Scutea: „Eu îl consider obligatoriu.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ludovic Orban: USR se comportă ca PSD / VIDEO

Publicat

in

De

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat joi ca este „mâhnit” de criticile USR la adresa liberalilor și la adresa șefului statului și că USR a ajuns ca PSD, afirmatiile lui Orban fiind un atac fără precedent la USR.

„Ma mahneste atitudinea pe care o au in ultima perioada. Nu am raspuns, nu voi raspunde in niciun fel acestor atitudini pe care nu le consider normale, cu atat mai mult cu cat partenerii de la USR stiu ca vrem un proiect comun de guvernare si nu face bine pentru coeziunea fortelor democratice aceasta atitudine care practic ii plaseaza umar la umar fata de PSD. Eu le-am solicitat colegilor mei sa nu raspunda la niciun fel de atac”, a declarat Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend