Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ludovic Orban, despre efectele Green Deal: În domeniul energetic, există riscul să pierdem până la 40% din capacitatea de producere/ Cărbunele este condamnat

Publicat

in

Premierul Ludovic Orban consideră că noua politică a Comisiei Europene legată de reducerea emisiilor de carbon, așa-numitul Green Deal (acordul verde european), va fi o provocare pentru România. Va fi afectat domeniul energetic, existând riscul pierderii a 40% din capacitatea de producție, în condițiile în care cărbunele nu va mai putea fi folosit ca resursă energetică. Ludovic Orban a spus că trebuie găsite soluții pentru producerea de energie verde.

„Va trebui să obţinem resurse pentru a ne atinge obiectivele, pentru că, cel puţin în domeniul energetic, există riscul să pierdem până la 40% din capacitatea de producere, dacă ei vor vor considera combustibilii fosili ca neutilizabili. Oricum, cărbunele este condamnat ca şi resursă energetică, iar aici gândirea pe care trebuie să o avem pe termen nu foarte lung, aproximativ orizontul 2030, să găsim soluţii de producere a energiei care să diminueze emisiile de gaze care generează efecte de seră”, a declarat miercuri Ludovic Orban, la o întâlnire cu mediul de afaceri, organizată la Palatul Victoria.

Prin noua politică, Green Deal, Comisia Europeană urmărește reducerea emisiilor de carbon de 55% până în anul 2030 şi de asigura neutralitate până în 2050. Încă nu au fost stabilite măsurile pe care statele membre trebuie să le adopte. Vor urma negocieri dure între instituțiile europene și statele membre.

Ludovic Orban a mai transmis că în ceea ce privește fondurile europene, Guvernul urmărește descentralizarea absorbției acestora pe agenții de devoltare regională. „Faţă de ce avem astăzi, propunem înfiinţarea a trei Autorităţi de Management şi, de asemenea, descentralizarea absorbţiei fondurilor pe Agenţii de Dezvoltare Regională, unde, practic, vor funcţiona Autorităţi de Management aferente fiecărei Agenţii de Dezvoltare Regională, pentru a simplifica procedura pe absorbţie pe dezvoltarea regională”, a afirmat premierul.

Pentru viitorul exerciţiu multianual (2021-2027), Comisia Europeană intenționează să aloce 35% din Fondul European de Dezvoltare Regională 35% „pentru obiectivul numărul 1 care înseamnă specializare inteligentă, inovare, cercetare, soluţii inteligente, smart city, digitalizare”, a spus Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Roger Federer se antrenează în izolare, în Elveția

Publicat

in

De

Roger Federer s-a izolat în Elveţia, acolo unde se recuperează după operaţia la genunchi. Campionul şi-a liniştit fanii prin intermediul unui clip în care arată că starea sa fizică este una bună.

Jucătorul cu cele mai multe titluri de Mare Şlem în palmares a efectuat un antrenament ca în copilărie: la perete, în timpul unei ninsori destul de puternice, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 30: ‘Situaţia de la Spitalul Universitar este un secret de stat’

Fostul lider mondial, care va împlini 39 de ani în luna august, a executat câteva lovituri spectaculoase, pentru a se asigura că nu le uită, aşa cum el a recunoscut. Vestimentaţia a fost adecvată condiţiilor meteorologice din Elveţia: pantaloni de trening, vestă, fes şi o mănuşă.

Recent, Roger Federer şi soţia sa, Mirka, au donat un milion de franci elveţieni pentru familiile din Elveţia aflate în dificultate în timpul pandemiei de coronavirus.

Campionul elveţian este aşteptat să revină pe teren la turneele pe iarbă, din luna iunie. Întrecerile ATP ar trebui să se reia chiar în acea lună, însă totul depinde de evoluţia pandemiei de coronavirus.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ambasada României în Portugalia transmite o actualizare…

Publicat

in

De

– Președintele Republicii Portugheze, prof. Marcelo Rebelo de Sousa, va avea în zilele următoare discuții cu reprezentanții Guvernului, ai Parlamentului și cu specialiști epidemiologi pentru a evalua necesitatea extinderii stării de urgență până la data de 16 aprilie a.c., la baza deciziei stând și evoluția numărului de persoane infectate cu #COVID-19. Până la 30 martie a.c. (ora 12.00), în Portugalia au fost înregistrate 6408 cazuri de persoane infestate cu COVID-19 și 140 de decese.

– Ca și în alte state, principalii decidenți politici portughezi – președintele, prim-ministrul și ministrul de stat, al economiei și tranziției digitale – sunt implicați, în această perioadă, în discuții cu principalii reprezentanți ai industriei portugheze și ai asociațiilor profesionale din sectorul medical și ai altor sectoare vitale, pentru identificarea de soluții care să permită dezvoltarea unor capacități naționale de producție a echipamentelor medicale și de protecție pentru combaterea COVID-19.

Printre exemplele concrete, evidențiate de premierul Antonio Costa, se numără Centrul Tehnologic pentru Industria Textilă și Îmbrăcăminte (CITEVE), care va confecționa echipamente de protecție individuală, măști, mănuși și încălțăminte medicinală, în principal pentru personalul din sistemul medical.

De asemenea, Centrul de Excelență și Inovare din Industria Auto (CEIIA) și-a reorientat o parte din capacitatea de cercetare pentru dezvoltarea unui model de ventilator care să vină în ajutorul bolnavilor cu insuficiență respiratorie. Modelul de ventilator, care ar putea fi produs la scară mare, în conformitate cu normele de calitate și siguranță, a fost dezvoltat într-un interval de 15 zile, prin colaborarea dintre medici, Facultatea de Medicină a Universității din Minho, CEIIA și reprezentanții industriei de profil. Obiectivul vizat este producerea a 10.000 ventilatoare, primele 100 urmând a fi puse la dispoziție deja din luna aprilie.

Totodată, premierul și-a exprimat gratitudinea față de portughezii care, în această perioadă, fac un efort eroic în toate domeniile profesionale pentru combaterea #COVID 19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend