Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ludovic Orban: Adio scutire de impozit pe venitul minim

Publicat

in

Premierul desemnat Ludovic Orban spulberă speranțele românilor care trăiesc din venitul minim garantat și care sperau să scape de impozitare. Orban a declarat la Digi 24 că a auzit despre intenția USR de a reactiva o mai veche inițiativă a PSD privind scoaterea de la impozitare a veniturilor minime, dar că o consideră o măsură strict populistă, astfel că nu va susține o asemenea inițiativă.

Citește și: Adevărul despre Dan Barna- Detalii neștiute au ieșit la iveală

„Legat de inițiativa de scutire de impozitare a venitului minim, această propunere a existat în programul de guvernare al PSD, dar noi vedem acest lucru drept o măsură populistă. Orice venit trebuie impozitat. Există alte măsuri care pot să atragă voturi, nu trebuie să apelăm la aceste tertipuri populiste”, a declarat premierul desemnat Ludovic Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Liberalii recunosc care este marea lor problemă pentru turul II al alegerilor prezidențiale

Publicat

in

De

Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a declarat joi, în conferinţă de presă, că președintele Klaus Iohannis nu va avea probleme în a-și asigura al doilea mandat, dar singura problemă va fi prezența la vot pentru că există un curent de demobilizare, oamenii considerând că Iohannis este câștigător sigur.

Citește și: VIDEO Gest fără precedent la Guvern: Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a venit în conferință de presă cu un mesaj-protest

„Vom opta între două persoane şi între două direcţii diferite pentru România. Pentru orice om care urmăreşte scena politică din România, fără să facem calificări privind-o pe doamna Dăncilă, cred că este evident că dl Klaus Iohannis este, de departe, cel mai potrivit să fie ales în continuare în funcţia de preşedinte al României şi să reprezinte, aşa cum a făcut şi până acum, România, cu demnitate, în exterior, să susţină o direcţie bună de dezvoltare a acestei ţări şi politici publice care generează modernizarea ţării”, a afirmat Ilie Bolojan. 

Liderul PNL Bihor a precizat cele două direcţii majore, reprezentate de cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale, în turul doi: România care se modernizează şi România care rămâne în urmă. 

Pe de o parte, a spus el, candidatul Klaus Iohannis a definit ce înseamnă România care se modernizează, România normală, în care garanţia îndreptării spre prosperitate este apartenenţa la Uniunea Europeană ce garantează accesul la pieţe economice, o politică externă suprapusă peste politica UE, cu o politică de securitate bazată pe parteneriatul cu SUA şi pe apartenenţa militară la blocul NATO, care susţine întărirea armatei europene, dar nu în afara NATO, cu relaţii civilizate cu toţi vecinii. 

„Acesta este drumul pe care România ar trebui să-l urmeze pentru a recupera cât mai rapid întârzierile pe care le avem”, a subliniat Bolojan. 

De cealaltă parte, candidatul Viorica Dăncilă reprezintă, a precizat Bolojan, România care rămâne în urmă. 

„La 30 de ani de la Revoluţie, beneficiem de o energie cinetică începută cu votul de la europarlamentare, plus referendumul, prin care şase milioane de români au arătat că vor o justiţie normală în ţară. Vin alegerile prezidenţiale, urmează localele şi parlamentarele, ocazie ca această energie a modernizării să depăşească o zonă critică şi, într-adevăr, să se creeze condiţiile pentru ca România să scape de balastul rămas din regimul comunist. Este o realitate că PSD a guvernat peste 20 de ani din aceşti 30 de ani în România şi că, indiferent cât ar dori liderii lui să spună altceva, este partidul care are încorporate cele mai multe din tarele comunismului”, a declarat Ilie Bolojan. 

Liderul PNL Bihor a enumerat aceste tare ca fiind: sistemul de pile şi relaţii de la PCR (favorizând nepotismul şi incompetenţa), preluarea instituţiilor în proprietatea partidului, credinţa că oamenii partidului sunt deasupra legii (tendinţe de modificări ale legilor în beneficiul infractorilor), statul umflat (care consumă resurse în defavoarea investiţiilor), preluarea minciunii şi a fricii, ca instrumente de conducere. 

„Doamna Viorica Dăncilă, creaţia lui Liviu Dragnea, este exponent al acestui sistem. Şi cred că oamenii tineri, care înţeleg încotro trebuie să meargă România, sunt conştienţi că votul de duminică este forţa cu care ei pot să arunce acest balast peste bord. Este o ocazie foarte importantă ca să aducem moştenirea comunistă acolo unde îi este locul, la un procent cât mai mic. Iar România, fără PSD, să scape de acest balast şi să existe condiţiile modernizării. Asta este, de fapt, esenţa votului de duminică: votul prin care România poate să scape de PSD,” a declarat Bolojan. 

El a mai adăugat că electorii nu trebuie să considere că este de la sine înţeleasă câştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis. 

„Da, este o premisă foarte de clară de la care pornim. Dar nu e totuna câţi oameni se vor prezenta la vot. Pentru că noi credem că nu votul în sine este o problemă, ci prezenţa la vot şi ideea că oricum Iohannis va câştiga. Forţa votului este în mâinile oamenilor şi fac apel la toţi concetăţenii noştri să participe la vot şi să voteze pentru România care se modernizează, pentru România normală şi, bineînţeles, pentru România fără PSD. Deci un vot raţional pentru Klaus Iohannis”, a conchis Bolojan. 

Preşedintele PNL Oradea, Florin Birta, viceprimar al municipiului, a declarat că, în urma numeroaselor întâlniri cu cetăţenii, feedback-ul a fost unul pozitiv pentru candidatul PNL la prezidenţiale, dar a subliniat că prezenţa la vot este importantă. 

Viceprimarul Mircea Mălan a afirmat că impresia pe care şi-a făcut-o în campanie este că „oamenii simt o nevoie pronunţată de normalitate”, deoarece „s-au săturat de gâlceavă şi de ceartă, aşteaptă responsabilitate de la oamenii politici, să fie reprezentaţi corespunzător şi aşteaptă rezolvare la problemele lor concrete.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Probleme la prezidențiale în Diaspora: MAE acuză conexiunea slabă la internet

Publicat

in

De

Reprezentantul MAE cu însărcinări speciale pentru procese electorale, Iulian Ivan, a explicat că cele mai multe probleme semnalate în secțiile de votare din străinătate în primul tur al prezidențialelor au fost legate de conexiunea slabă la internet care nu a permis funcționarea corectă a tabletelor, potrivit Mediafax.

„Misiunile diplomatice au comunicat câteva aspecte care pot afecta desfășurarea în condiții optime al celui de-al doilea tur de scrutin. Pentru fiecare problemă sau risc identificate, MAE a întreprins demersuri pentru soluționare. Unele misiuni au identificat disfuncționalități ale Sistemului de Monitorizare a Prezenței la Vot cum ar fi nerecunoașterea CNP-ului sau validarea datelor alegătorilor în mod offline. Toate situațiile au fost semnalate AEP și STS în timp util pe parcursul celor trei zile de vot din primul tur de scrutin. (…) Cele mai multe sesizări au fost pe conexiunea dintre tabletă și server, pe date, pentru că sunt țări unde conexiunea operatorilor de date nu este ca la noi în țară și în momentul în care se valida un alegător în sistem apărea un mesaj care indica că tableta este offline”, a declarat, joi, Iulian Ivan, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul MAE pe tema stadiului pregătirilor organizării celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale în străinătate.

Vezi si: Regrupări la prezidențiale: tabloul de start pentru turul 2 .

Acesta a precizat că Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a trimis la Chișinău patru routere pentru a amplifica semnalul transmisiei de date, trei tablete la Bruxelles și câte o tabletă la Padova, Birmingham și Donauwörth.

Totodată, misiunile diplomatice și oficiile consulare au subliniat riscul ca reprezentanții partidelor politice să nu se mai prezinte sau să nu mai participe în calitate de membri ai birourilor secțiilor de votare la al doilea tur, risc existent și în cazul președinților, locțiitorilor sau ai altor membri. MAE a solicitat Biroului Electoral Central stabilirea unei proceduri care să rezolve această problemă.

„Din informațiile pe care le avem, se fac înlocuiri ale membrilor de partid care au fost la primul tur și nu vor veni la turul doi. Nu sunt semnale că va fi o masă mare de reprezentanți ai partidelor politice care să nu se mai prezinte”, a declarat Iulian Ivan.

Aceștia pot fi înlocuiți de alegători români de pe plan local care pot veni voluntar să completeze birourile electorale în secțiile de votare pe baza propunerii șefilor de misiuni diplomatice.

De asemenea, potrivit reprezentantului Ministerului de Externe, a fost semnalată în continuare problema privind timpul îndelungat de așteptare a răspunsurilor din partea BESVS, atât cu privire la solicitările președinților birourilor secțiilor de votare privind înlocuirea, completarea, suplimentarea componenței biroului electoral cât și confirmarea corectitudinii proceselor verbale finale ale rezultatelor votării.

Pentru al doilea tur, MAE a suplimentat spațiul alocat BESVS prin punerea la dispoziție a unui spațiu suplimentar în cadrul aceluiași sediu, a asigurat dotarea logistică necesară și a crescut resursa alocată ca personal tehnic auxiliar. MAE a alocat la primul tur pentru BESVS 45 de persoane iar pentru al doilea tur Ministerul are în vedere 75 de persoane care sunt organizate pe schimburi, pentru a asigura permanența de joi până marți.

MAE a transmis Autorității Electorale Permanente numărul necesar de buletine de vot, peste 4,6 milioane, și cel al timbrelor autocolante, de peste 2,8 milioane. Numărul de buletine de vot solicitate de misiunile diplomatice pentru turul doi este mai mare cu 107.068 decât pentru primul tur.

MAE a solicitat BEC posibilitatea tipăririi buletinelor de vot pe plan local în secțiile în care nu vor ajunge, joi, materialele pentru vot. Secțiile de votare unde nu pot fi predate buletinele de vot sau există riscul ca acestea să nu ajungă sunt în Angola, Canada, Cuba, Irak, Iran, Siria și Venezuela. Fluxul de alegători în aceste secții la primul tur al alegerilor a fost redus, a explicat Ivan.

Există trei secții de votare pentru care s-a stabilit o locație diferită pentru turul al doilea: 153-Monaco, 256- Patra, 396-Sesto San Giovani. De asemenea, după primul tur de scrutin, „ca urmare a unor situații obiective, MAE a solicitat AEP modificarea adreselor a patru secții de votare: 178-Leipzig; 734-Madrilejos; una din cele două secții de la Plymouth-578 va fi relocată la Londra, Edgware; 294-Ladispoli”, a mai afirmat reprezentantul ministerial.

MAE a alocat 89 de diplomați pentru a face parte din birourile secțiilor de votare din străinătate.

Iulian Ivan a mai precizat că Biroul Secțiilor de Votare din Străinătate a desemnat 95 de secții care să poată îndeplini și atribuțiile de vot prin corespondență.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, miercuri, că numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente în străinătate este de 715.064 de cetățeni români cu drept de vot la alegerile din al doilea tur al prezidențialelor.

Turul al doilea al alegerilor prezidențiale are loc duminică. Românii din străinătate pot vota timp de trei zile, între 22 și 24 noiembrie. Candidați în al doilea tur de scrutin sunt Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend