Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lovitură pentru românii cu rate!

Publicat

in

Potrivit BNR, indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care se calculează rata dobânzii la majoritatea creditelor în lei, a urcat la 3,11%.

Ratele medii ale dobânzilor pe piaţa monetară interbancară (ora 11) – %p.a.

Perioada ROBID ROBOR
3 dec.2018 29 nov.2018 3 dec.2018 29 nov.2018
O/N 1,99 2,01 2,30 2,32
T/N 1,99 2,02 2,31 2,33
1W 2,11 2,14 2,42 2,45
1M 2,60 2,63 2,91 2,95
3M 2,78 2,77 3,11 3,09
6M 2,97 2,98 3,36 3,36
9M 3,07 3,07 3,45 3,45
12M 3,16 3,16 3,54 3,54

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Liviu Dragnea iese DIN NOU la plimbare – Va fi adus la Tribunal unde are termen la contestaţia la executare a pedepsei definitive

Publicat

in

De

Tribunalul Bucureşti reia, marţi, discuţiile privind contestaţia la executare făcută de Liviu Dragnea, la începutul anului, în faţă de pedeapsa definitivă de trei ani şi jumătate primită în dosarul angajărilor fictive.

În acest dosar, la termenul anterior, au lipsi ambii avocaţi ai fostului şef al PSD.

Acesta va fi scos din penitenciarul Rahova, unde execută pedeapsa definitivă şi va fi adus la instanţă de gardieni.

Citeşte şi: ‘ABANDONAT’ de avocații săi, Liviu Dragnea petrece ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR în penitenciar – Ce s-a întâmplat în instanță

La termenul anterior al procesului avocata sa Flavia Teodosiu a transmis printr-un alt avocat împuternicit că nu se poate prezenta din motive medicale.

Celălalt avocat, Corneliu Liviu Popescu a lipsit de asemenea de la termenul de miercuri.

În aceste condiții procurorul DNA a fost de acord cu cererea de acordare a unui nou termen iar judecătoarea Manuela Orzață a stabilit ca judecarea contestației la executare să se reia în 18 februarie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

UE va lansa o nouă misiune navală şi aeriană în estul Mediteranei

Publicat

in

De

Uniunea Europeană va lansa o nouă misiune navală şi aeriană în estul Mediteranei, pentru a bloca livrările de armament către facţiunile din Libia, au convenit luni miniştrii de Externe comunitari, după ce Austria a renunţat la respingerea prin veto a măsurii, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Decizia a marcat eliminarea unui blocaj după săptămâni de negocieri fără rezultat şi a avertismentului şefului diplomaţiei europene Josep Borrell că blocul european riscă să devină irelevant dacă nu poate acţiona, lăsând soarta Libiei în seama Turciei şi a Rusiei.

”Suntem cu toţii de acord să creăm o misiune care să blocheze intrările de arme în Libia”, a declarat ministrul italian de Externe Luigi di Maio, după reuniunea care a avut loc la Bruxelles, referindu-se la un embargou al ONU pentru arme impus în 2011, care nu prea mai este respectat.

Într-un compromis pentru a calma îngrijorările Austriei că misiunea navală va avea ca efect creşterea numărului de migranţi în Europa, navele UE vor inspecta vasele suspecte în estul mediteranei, unde are loc cea mai mare parte a contrabandei cu arme, departe de rutele migranţilor, au spus diplomaţii.

Borrell speră ca misiunea UE să devină operaţională la sfârşitul lunii martie, Iniţial, misiunea va avea loc în apele internaţionale, nu libiene. Borell a mai spus că misiunea UE nu va patrula la graniţa terestră dintre Egipt şi Libia.

”Ar fi foarte dificil pentru noi să acţionăm între două state suverane”, a declarat Borell reporterilor.

Ministrul austriac de Externe Alexander Schallenberg a spus că este acceptabil, dar că Viena va fi încă vigilentă pentru orice semne că misiunea, a cărei pregătire va dura câteva săptămâni, nu va duce la atragerea de migranţi în Europa.

Actuala misiune  a UE în regiune, cunoscută sub numele de Operation Sophia, a fost oprită în martie anul trecut, după ce Italia, confruntată cu un curent anti-imigranţi, a anunţat că nu va mai prelua migranţi salvaţi pe mare.

Misiunea Operation Sophia va fi desfiinţată.

Schallenberg a spus că Austria a renunţat la veto pentru că noua misiune este pur militară, nu şi umanitară. Cu toate acestea, potrivit legislaţiei internaţionale, navele UE trebuie să îi salveze pe cei aflaţi în pericol pe mare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend