Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lovitură pentru pesionarii speciali! Apelul făcut de Viorica Dăncilă

Publicat

in

Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel major împotriva pensionarilor speciali. Concret, șefa Executivului face un apel la toți parlamentarii să analizeze proiectul demarat de Eugen Teodorovici, în privința impozitării pensionarilor speciali.

Viorica Dăncilă a declarat joi că pensiile speciale reprezintă recunoaşterea unor condiţii de muncă sau unor restricţii speciale, nu înseamnă privilegii speciale, ea salutând iniţiativa ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, depusă în Parlament, prin care propune impozitarea suplimentară a acestor venituri.

„Salut iniţiativa domnului ministru Eugen Teodorovici, depusă în calitate de senator, prin care propune Parlamentului impozitarea suplimentară a pensiilor speciale. Este o măsură justă, de echitate socială, promovată deloc întâmplător în acelaşi timp cu majorarea drepturilor tuturor pensionarilor. Pensiile speciale reprezintă recunoaşterea unor condiţii de muncă sau unor restricţii speciale, nu înseamnă privilegii speciale. În această cheie trebuie analizat proiectul de lege care sunt nicio formă nu are scopul să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat. De altfel, impactul bugetar dovedeşte acest lucru. Fac apel la toţi membrii Parlamentului României să analizeze şi să trateze cu maximă responsabilitate această iniţiativă a domnului ministru Eugen Teodorovici”, a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Totodată, ea a anunţat că joi expiră interimatul lui Mihai Fifor la conducerea Ministerului de Interne, căruia i-a mulţumit pentru modul în care „s-a implicat în organizarea alegerilor şi pentru toată activitatea MAI într-o perioadă marcată de foarte multe provocări”.

„Fac încă o dată apel către preşedintele Iohannis să lase deoparte jocurile politice şi să renunţe la blocarea Guvernului pentru a nu periclita funcţionarea instituţiilor statului”, a menţionat aceasta.

Vezi și

EXCLUSIV Cel mai temut interlop, favorizat de Justiție! La Udrea și Mazăre, ‘Legea tăcerii’ nu s-a aplicat

Mega-lovitura dată de frații Dedeman! Tranzacția uriașă făcută de aceștia

Lovitură pentru polițiști! Ordinul ministrului de Interne a fost publicat în Monitorul Ofical

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

ULTIMA ORĂ ! Vânzarea cartelelor PREPAY doar cu BULETINUL, NECONSTITUȚIONALĂ

Publicat

in

Curtea Constituțională a decis că ordonanța de urgență care reglementează vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul și prevede stocarea datelor este neconstituțională. „Guvernul nu a motivat în cuprinsul actului normativ criticat situația extraordinară a cărei reglementare nu putea fi amânată și nici urgența reglementării, limitându-se la a justifica oportunitatea și necesitatea reglementărilor”, arată CCR, menționând că aplicarea prevederilor privind achiziția de cartele prepay a fost amânată de două ori, mai întâi până la 31 decembrie 2019, apoi până la 31 martie 2020, în condițiile în care OUG e publicată în Monitorul Oficial din 3 septembrie, „fapt care dovedește inexistența urgenței reglementării”.

În vara anului trecut, Guvernul a decis că vânzarea cartelelor de telefon prepay fără act de identitate va fi interzisă din acest an, actualii posesori de astfel de cartele având timp până la 1 septembrie 2020 să se identifice. Astăzi, însă, plenul Curții Constituționale s-a pronunțat asupra excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 62/2019 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență și pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2011 privind comunicațiile electronice, excepție ridicată direct de Avocatul Poporului, scrie Agerpres. „În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 62/2019 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență și pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2011 privind comunicațiile electronice este neconstituțională, în ansamblul său”, a transmis CCR.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Scandal la audierea ministrului pentru Economie! Daniel Zamfir acuză PNL că are acțiuni concertate împotriva lui Firea: ‘V-aţi făcut ţintă din Primărie’

Publicat

in

De

În timpul audierii ministrului desemnat la portofoliul Economie, senatorul PSD, Daniel Zamfir, a acuzat că PNL împreună cu Virgil Popescu acționează concertat împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

„V-aţi făcut ţintă din Primărie. Vreţi să blocaţi conturile. Aveţi acţiune concertată împotriva Primarului General. Văd că acum ministrul Muncii este interesată de ţevile sparte de la RADET”, a afirmat Daniel Zamfir, preşedintele comisiei economice a Senatului, făcând referire la Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti.

Virgil Popescu a replicat că Primăria Capitalei şi Termoenergetica au datorii de 280 de milioane de lei pe care trebuie să le plătească.

„Primăria Capitalei şi Termoenergetica trebuie să fie conştiente că datoriile către ELCEN trebuie plătite. Primăria a semnat o convenţie de plată în avans a gazului. Noi am notificat ANAF. După notificare s-au plătit 70 de milioane de lei, sunt însă 280 de milioane de lei care trebuie plătite. Eu nu vreau să blochez conturile, eu vreau să se plătească datoria. Problema ELCEN-ului este că trebuie să se modernizeze centralele. Subvenţia de termoficare se duce în gaura neagră care era RADET şi devine Termoenergetica. Pentru ce a luat domnul Piperea 130.000 de euro taxă de insolvenţă? Acum este o avarie majoră în Sectorul 6 şi nu are apă”, a explicat Popescu, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Pedepse mai dure pentru agresorii sexuali! Senatorii au majorat anii de închisoare pentru orice faptă ce implică contact sexual cu un minor

„Prețul cu care ELCEN vinde gigacaloria, de 196 de lei, este foarte mic. Primăria produce gigacaloria cu aproape 500 de lei. ELCEN și-a modernizat Centrala Vest și avem acolo o producție de 150 de Mw. Problema e că nu am văzut nicio încercare a Primăriei de modernizare a acelor centrale de cvartal care produc energie foarte scump. Banii se duc în gaura neagră care a fost RADET și acum devine Termoenergetica”, a mai explicat ministrul desemnat pentru Economie.

Liberalul a mai spus că nu are nimic împotrivă ca ELCEN să treacă sub autoritatea Primăriei, dacă plăteşte preţul just.

Iulian Iancu: Traian Băsescu a refuzat să investească în rețeaua de termoficare

Președintele comisiei pentru industrie a Camerei Deputaților Iulian Iancu a declarat că, deși au existat fonduri pentru modernizarea rețelei de termoficare din București, acestea nu au fost folosite. Pe atunci, primarul Capitalei era Traian Băsescu.

„Stimaţi colegi, vă rog să închidem aici. Discuţia dintre dumneavoastră este absolut inevitabilă. În 2005, România avea program de finanţare 3,7 miliarde de dolari de la Banca Mondială pentru termoficare în România. Programul s-a închis în 2008-2009. În acel moment, Primăria Generală condusă de Traian Băsescu a refuzat să investească vreun leu în sistem. Orice primar trebuie să investească 2 miliarde de lei în termoficare”, a afirmat Iulian Iancu.

În ceea ce priveşte Green-deal european, deputatul PSD a spus că este vorba de un program care presupune mii de disponibilizări peste noapte, dacă România nu va fi în stare să înainteze un proiect de tranziţie energetică.

„Mii de disponibilizări peste noapte, dacă noi nu suntem în măsură să înaintăm un proiect de tranziţie. Germania a zis că tranziţia lor va dura până în 2036. România nu poate să închidă mai devreme pentru că orice proiect în energie ne ia 5-7 ani. Indiferent de guvern, noi trebuie să stabilim un program de tranziţie. Programul înseamnă impactul economic, social şi transferul către noile capacitate de energie”, a explicat Iancu.

Virgil Popescu a primit aviz pozitiv din partea Comisiilor reunite de specialitate din Parlament, cu 21 de voturi „pentru” şi 21 „respingeri”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend