spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Lovitură dură pentru români! Ce se va întâmpla cu medicamentele

Facebook Twitter Google+
Lovitură dură pentru români! Ce se va întâmpla cu medicamentele

Lovitură dură pentru români! Uniunea Europeană impune noi reguli în ceea ce privește farmaciile.

Potrivit directivei Uniunii Europene, medicamentele nu se mai vând la bucată. Regulamentul a intrat deja în vigoare, însă are și efecte adverse în Romania, deoarece multi bolnavi, fără posibilități financiare, nu își vor mai putea cumpăra doar o pastilă sau două, cum se întâmpla până de curând, informează B1 TV.

Cei mai afectaţi sunt pensionarii bolnavi care spun că nu îşi vor mai putea permite să îşi achiziţioneze medicamentele necesare pentru tratament dacă nu vor avea toţi banii. Şi această situaţie apare mai ales înainte de sosirea pensiilor.

Şi farmaciştii sunt de părere că iniţiativa europeană este prea strictă şi că oricum, în acest moment, ambalajele medicamentelor îi cam pun în dificultate atunci când trebuie să dea toată schema de tratament şi să respecte în acelaşi timp legea.

De fapt, noua directivă europeană are ca scop un control mai strict al medicamentelor de pe piaţă şi identificarea celor falsificate, prin intermediul unui sistem de verificare impus de Uniunea Europeană tuturor statelor membre.

Astfel, producatorii de medicamente trebuie să se conformeze şi să imprime pe medicamente serii unice, pe lângă dispozitivul de protecție, care să prevină deschiderea cutiei. Cele mai multe farmacii au însă stocuri de medicamente în ambalaje obişuite. Astfel că, cel mai propabil o perioadă încă se va mai putea deschide cutia de medicamente pentru completarea reţetetelor. Însă în scurt timp acest lucru va fi practic imposibil.

Măsurile Uniunii Europene au fost luate după ce nu mai puţin de 400 de tipuri de medicamente falsificate au fost raportate în Europa, Inclusiv în România, în ultimii 4 ani.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments