Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Locurile de joacǎ, pericol public – Imaginile groazei în parcurile din Curtea de Argeş

Publicat

in

Locurile de joacǎ din Curtea de Argeş sunt pericole reale pentru micuţii care le folosesc şi nu o datǎ au avut loc fel de fel de incidente. Copii zgâriaţi, cu mâini sau picioare rupte, cu genunchii zdreliţi sau muşcaţi de maidanezi şi înţepaţi de cǎpuşe în timp ce se jucau în ceea ce reprezentanţii administraţiei locale numesc locuri de joacǎ.

Indeiferenţa pentru modul în care se simt şi siguranţa celor mici i-a sensibilizat în cele din urmǎ pe cei din conducerea societǎţii STEINEL. Ei au sponsorizat pentru amenajarea unor locuri cu leagǎne şi tobogane noi şi tot ei, vǎzând cu cât de puţin pot fi fǎcuţi fericiţi zeci, poate chiar sute de copii, au suplimentat suma şi au grǎbit lucrǎrile pentru cât mai multe asfel de locuri.

DSCF4400La polul opus însǎ sunt reprezentanţii administraţiei locale care de ani de zile nu au mai investit nici un leu în igienizarea parcurilor de joacǎ, în reparaţii sau alt gen de investiţii. Toboganele sunt rupte, leagǎnele nu mai au spǎtare, balansoarele sunt doar o urmǎ a ceea ce au fost o datǎ iar cei mici sunt nevoiţi sǎ le foloseascǎ în acest fel, pentru cǎ altele fie nu sunt, fie sunt mult prea departe faţǎ de blocurile unde locuiesc.

Imaginile alǎturate dovedesc dezinteresul celor din administraţia localǎ dar şi lipsa de civilizaţie a celor care de cele mai multe ori vandalizeazǎ astfel de obiecte şi în general mobilierul din parcuri, în numai câteva zile dupǎ ce sunt montate.

DSCF4399La Terasa 1 Mai, imagine de ghetou şi copii de lumea treia

De departe cel mai aglomerat loc de joacǎ din Curtea de Argeş este cel de la Terasa 1 Mai. Deşi este şi cel mai mare, investiţii nu au mai fost fǎcute de ani de zile iar pǎrinţii şi bunicii care îşi scot copiii în parc sunt nevoiţi sǎ fie tot timpul cu ochii pe ei, sǎ îi ţinǎ de mânǎ când se dau pe tobogane pentru ca nu cumva sǎ se rupǎ ceva şi copiii sǎ cadǎ de la înǎlţime.

DSCF4401Imaginea dezolantǎ este, încǎ, încununatǎ de alte realizǎri ale administraţiei local, realizǎri de care se aude numai în campaniile electorale şi numai în fazǎ de proiecte. Termoizolarea blocului 72, un fost imobil pentru nefamilişti, un veritabil ghetou al Curţii de Argeş a reprezentat o idee, un proiect şi o prioritate numai pe afişele electorale de acum câţiva ani. Pe aceleaşi afişe, în special cele roşii, se mai vorbea de rezolvarea problemelor cauzate de câinii care şi acum terorizeazǎ bǎtrânii în parcuri şi copiii prin cartiere.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Eutanasiati Maidanezii Romania

    25 august 2015 la 18:48

    Daca vedeti ca primaria nu face nimic in privinta maidanezilor si refuza aplicarea legii 258/2013 atunci voi dece nu iesiti la protest cu pancarte in fata primariei ? Va place sa vedeti oameni muscati mutilati si omoriti de haitele de maidanezi ?? Ce asteptati bai oameni buni ca nu inteleg ? Asteptati sa vina isus sa va salveze sau ce asteptati ca nu pricep ? Chiar sunteti un popor de sclavi si nu sunteti in stare sa faceti nimic ?

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

DOCUMENT – Primăria Curtea de Argeș cheltuie 1 MILIARD LEI vechi pentru DEZINFECȚIE ! Doar pe Bulevard ?

Publicat

in

De

In timp ce in alte orase au fost efectuate mai multe serii de igienizare si dezinfectie, la Curtea de Arges a avut loc doar una si aceea pe bulevard si doar in prezenta camerei de filmat ca sa dea bine pe facebook. La cetatenii din Curtea de Arges nu prea a dat, iar multi au reclamat, revoltati, faptul ca oamenii cu pompe si cisterne nu au fost vazuti si prin cartierele lor. S-a ajuns pana intr-acolo incat, in timp ce alti consilieri locali tac mâlc si isi cearta cetatenii sau ii blocheaza, Liga Judeteana a Alesilor unui partid istoric a facut apel public la primarul din Curtea de Argeș, Pitesti si Campulung sa igienizeze orasele in plina criza de coronavirus, La Pitesti, primarul Ionica a reacționat imediat si a facut rost de un sponsor economisind bani pentru a da la spital si, cu utilajele primariei, va demara de maine o operatiune de igienizare de amploare. La Curtea de Arges, primarul Panturescu nu a mai stat sa caute sponsori si sa puna la treaba masinile lui Ghita, asa ca a decis sa dea din bugetul orasului 1 miliard de lei vechi, circa 25.000 Euro, controversatei firme Coral din Ploiesti – stiti voi, cea care apare in cateva dosare DNA privind contracte cu primarii- pentru a igieniza oarsul. Nu e o problemă, foarte buine am putea spune, avand in vedere situatia critca in care ne aflam, si chiar daca e cam tarziu, achizitia fiind facuta abia vineri, 27 martie. Numai ca, de o saptamana nu s-a facut nimc la acest capitol si, probabil, va mai dura cateva zile pana cand cei de la Coral vor veni sa faca treaba si sa incaseze miliardul. Asta in timp ce Romania trece la scenariul 4 privind epidemia de Coronavirus. Speram ca de data aceasta sa se respecte contractul iar argesenii sa vada si prin cartiere lor ca se igienizeaza, nu numai pe bulevard. Asta pentru ca in contract s-a stabilit ca vor fi igienizati 100.000 mp.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Aleșii locali liberali, apel către primarii din Pitești, Curtea de Argeș și Ștefănești: IGIENIZATI ORAȘELE !

Publicat

in

De

Consilierii locali liberali au lansat, in aceasta dimineata, un apel catre primarii din Pitești, Curtea de Argeș și Ștefănești prin care le cer, simplu: IGIENIZATI ORAȘELE !

„Ca aleși locali liberali, ne dorim sănatate și bunăstare pentru orașele care ne-au mandatat să le reprezentăm interesele. De aceea, solicităm primarilor din Pitești, Curtea de Argeș și Ștefănești – dat fiind că sunt mandatați tot prin votul cetățenilor – să demareze urgent acțiunea de igienizare a orașelor. De asemenea, la Câmpulung, Topoloveni și Costești, unde a fost efectuată o igienizare, este necesar ca aceasta să fie reluată pentru păstrarea sănătății publice.

Este o măsură eficientă în situația in care Covid-19 este extrem de contagios. O igienizare corespunzătoare a strazilor, trotuarelor, intrarilor în blocuri, etc. poate limita răspândirea virusului!  Prioritatea noastră, sănătatea dumneavoastră!

Semnează consilierii locali liberali din municipii și orașe.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend