Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Liderul deputaților PSD: Vom depune moțiunea de cenzură până vineri

Publicat

in

Deputatul PSD Alfred Simonis a declarat, luni, că PSD va depune moțiunea de cenzură până la sfârșitul săptămânii. Guvernul Orban urmează să-și asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, miercuri, în Parlament.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților a mai spus că partidul are semnăturile necesare pentru a depune moțiunea.

„După citire, după angajarea răspunderii Guvernului, miercuri, sunt trei zile până când poate fi depusă moțiunea. Deci vineri va trebui depusă moțiunea de cenzură. Avem numărul de semnături pentru ca această moțiune să fie depusă și avem i numărul de voturi, sper eu, pentru a adopta aeastă moțiune”, a declarat liderul deputaților PSD Alfred Simonis, la Parlament.

PSD are în acest moment 200 de deputați și senatori. Cu voturile UDMR care a anunțat că sprijină demersul PSD sunt 230. Pentru a fi demis Guvernul este nevoie de votul a jumătate plus unu din numărul de mandate, mai exact 233.

Guvernul Orban urmează să-și asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, în cursul acestei săptămâni în Parlament.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Anchetă la ’căminul morții’ – A fost depusă o sesizare la IPJ

Publicat

in

De

Prefectura Galaţi a depus o sesizare oficială la Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, referitoare la modul în care s-au îmbolnăvit de coronavirus bătrânii din azilul privat de la Galaţi potrivit news.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, comisarul şef Gabriela Costin, a fost depusă o sesizare de către Instituţia Prefectului, urmând a se face verificări şi în funcţie de acestea va fi încadrată fapta.

„În cursul zilei de astăzi a fost depusă o sesizare oficială din partea Prefecturii Galaţi. În prezent, se fac verificări pentru a se stabili încadrarea juridică a faptei”, a declarat Costin.

În azilul privat ”Sfântul Ilie” din Galaţi, doi bărbaţi au murit infectaţi cu coronavirus, iar unitatea este în carantină totală.

Potrivit unor surse medicale, rezultatele testelor prelevate de la cei circa 130 de bătrâni din azilul privat din Galaţi au arătat că 18 persoane sunt pozitive.

Citește și: Klaus Iohannis aduce vești bune: Primim în această săptămână 2,5 milioane de măști pentru medici, 5 milioane de măști pentru forţe de ordine, 8 milioane de măști care vor ajunge la populație

O parte dintre bolnavi au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, în timp ce alţii au fost duşi la Spitalul CFR, spital de suport pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 care au şi alte afecţiuni ce necesită îngrijiri medicale.

Şi alţi bătrâni din azilul privat de la Galaţi au simptome de boală.

În judeţul Galaţi, 119 persoane au fost confirmate până acum cu coronavirus, iar patru persoane, dintre care două din centrul de bătrâni, au decedat din cauza infecţiei.

În acest centru, cea de la care a fost răspândit coronavirusul este proprietara azilului, care s-a îmbolnăvit de la soţul ei, care a călătorit în Turcia. Bărbatul de 61 de ani a murit din cauza coronavirusului, iar femeia este internată în spital.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

BREAKING – Pentru prima dată de la începutul pandemiei, China raportează ZERO decese din cauza coronavirus

Publicat

in

De

În China nu s-a înregistrat niciun nou deces pentru prima oară de când sunt date publicităţii statistici privind numărul bolnavilor care au murit ca urmare a infectării cu noul coronavirus în luna ianuarie, conform informaţiilor furnizate marţi de autorităţile sanitare, transmite AFP.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 35: ‘Debandada care se va crea cu ăştia ieşiţi pe străzi vă va depăşi’

De la primul deces înregistrat pe 11 ianuarie, 3.331 de chinezi şi-au pierdut viaţa în urmă îmbolnăvirii cu COVID-19.

China continentală a raportat marţi o scădere a numărului de cazuri importate de îmbolnăvire cu noul coronavirus, după adoptarea măsurilor de închidere a frontierelor pentru aproape toţi cetăţenii străini şi de creştere a vigilenţei în cazurile de infectare a persoanelor care nu manifestă simptome, dar care pot transmite virusul, potrivit Reuters.

Numărul total al infectărilor importate a ajuns la 983. Până luni, 1.033 de pacienţi asimptomatici se aflau sub observaţie medicală.

Zborurile internaţionale au fost reduse la aproximativ 3.000 pe zi, de la zecile de mii care aveau loc înaintea lunii aprilie.

Tot din aprilie, s-a început testarea tuturor călătorilor zborurilor internaţionale.

Numărul cazurilor confirmate oficial luni în China continentală a ajuns la 81.740. Un total de 32 de noi cazuri confirmate s-au înregistrat luni, în scădere cu şapte faţă de duminică, conform datelor furnizate de Comisia naţională de sănătate.

Măsurile de izolare instituite în Wuhan pe 23 ianuarie urmează să fie ridicate miercuri, persoanele cu o stare de sănătate bună urmând să fie, în principiu, autorizate să părăsească metropola de 11 milioane de locuitori.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend