Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lider sindicat: Poliţiştii îşi vând uniformele pentru a-şi putea plăti ratele şi facturile

Publicat

in

Bogdan Bănică, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România DECUS, atrage atenţia asupra situaţiei în care se află poliţişti cu zeci de ani vechime, spunând că au ajuns să îşi vândă pe site-urile de profil echipamentele şi uniformele pentru a-şi putea plăti ratele şi facturile, relateaza mediafax.

Poliţistul susţine că salariile au rămas la nivelul celor din 2009, astfel că poliţiştilor le este din ce în ce mai greu să ducă un trai decent.

Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România DECUS, Bogdan Bănică, atrage atenţia, într-o postare publicată marţi pe Facebook, că poliţiştii au împânzit site-urile de profil şi reţelele sociale de socializare cu anunţuri de vânzare a caschetelor, epoleţilor, sacourilor şi accesoriilor uniformei de poliţie pentru a-şi putea plăti ratele şi facturile şi pentru a-şi putea ţine copiii în grădiniţe şi şcoli.

Conform anunţurilor postate pe reţelele de socializare, o geacă de poliţie se vinde cu preţuri cuprinse între 150 şi 250 de lei, gradele se vând cu 20 de lei, iar o caschetă de poliţie ajunge la 70 de lei.

”Anunţurile privind vânzarea uniformelor şi accesoriilor uniformelor de poliţie apar peste tot, atât pe site-urile de profil, cât şi pe site-urile de socializare. Am dat exemple concrete, dar am preferat să anonimez datele colegilor pentru a nu avea probleme. Din păcate în halul acesta s-a ajuns! Suntem salarizaţi la nivelul anului 2009. Valoarea de referinţă este de 197 de lei, cea din 2009, atâta timp cât în 2018 ar trebui să fie de 1.900, însă prevederile Legii 153 ne vor fi aplicabile numai din 2022. Ştiu cazuri concrete de poliţişti care au ajuns în această situaţie. Eu am aproape 20 de ani vechime şi câştig 3.000 de lei pe lună, fiind bugetar. Poliţia fost lăsată de căruţă.Suntem în categoria bugetară cea mai defavorizată”, a declarat Bogdan Bănică.

Vicepreşedintele SNPR spune că există diferenţe foarte mari între nivelul de salarizare la poliţişti, fiind dezavantajaţi cei care lucrează de ani buni în sistemul de ordine publică şi apărare, în timp ce tinerii care acum intră în sistem au salarii la nivelul unui poliţist cu 20 de ani vechime.

”Un agent care acum intră în sistem va câştiga cât mine, care am 20 de ani vechime ca şi specialist criminalist. Ei intră pe valoarea nouă, pe salariul minim pe economie de 1.900 de lei. Poliţiştii angajaţi anul trecut au avut salarii aproape cât noi, cei cu vechime, iar cei de anul acesta ne vor egala sau chiar ne vor depăşi. Vom continua protestele, suntem pregătiţi pentru orice formă legală de protest, aşteptăm să fim invitaţi la discuţii la negocieri de către doamna prim-ministru, de către Guvern, de către doamna Dan”, a spus Bogdan Bănică.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Moment neplăcut la Australian Open: Ce a făcut-o pe Amanda Anisimova să plângă la conferința de presă

Publicat

in

De

Amanda Anisimova (24 WTA) a fost eliminată de la Australian Open încă din primul tur, americanca cedând în trei seturi cu Zarina Diyas. La conferința de presă de după înfrângere, o întrebare a întristat-o pe Amanda până la lacrimi.

După ce a pierdut meciul cu Diyas, Amanda s-a prezentat la tradiționala conferință de presă. Aici, printre altele, a fost întrebată dacă se simte în continuare singură și afectată de decesul tatălui său. Konstantin Anisimov, tatăl și antrenorul sportivei de 18 ani, a murit în august 2019, în urma unui infarct.

„Chiar e necesar să vorbim despre asta imediat după meci?”, a spus, printre altele, Amanda, după care a izbucnit în lacrimi.

Apărată de Nick Kyrgios

La puțin timp după incident, Nick Kyrgios a postat pe contul personal de Twitter un mesaj de încurajare pentru Anisimova.

„Asta mă deranjează foarte tare! Aveți inimă, vă rog. Nu este corect. Ține capul sus, Amanda!”, a precizat Kyrgios.

Cea mai bună performanță de până acum a Amandei la un Grand Slam este calificarea în semifinalele de la Roland Garros. În sferturi, americanca trecuse de Simona Halep.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Au clacat! România a pierdut în față coreenilor

Publicat

in

De

 Fostul consilier al ministrului Tineretului și Sportului, Adrian Socaciu, a considerat că” influența pe plan global a făcut diferența”, deși Guvernul României a susținut candidatura României pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2024.

România a pierdut vineri organizarea celei de-a patra ediții a Jocurilor Olimpice de Tineret din iarnă lui 2024 în favoarea provinciei sud-coreene Gangwon, unde se află localitățile Gangneung și PyeongChang. Țară noastră fost reprezentată de orașul Brașov că viitoare gazdă a JO de Tineret, însă n-a avut nicio șansă în față coreenilor. Granada (Spania) și Sofia (Bulgaria) au fost alte orașe care și-au dorit găzduirea competiției.

Adrian Socaciu: „Influență pe plan global a făcut diferența” Adrian Socaciu, fost consilier al ministrului Tineretului și Sportului, în prezent președintele Institului Sportiv Român, a explicat pentru Prosport de ce România a pierdut organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2024. „În primul rând doresc să felicit COSR și Guvernul României pentru susținerea candidaturii. Consider că țările sunt apropiate că infrastructură și astfel este vorba despre influență pe care o avem pe plan global. Aici cred că am pierdut. Este nevoie să punem bazele conceptului de diplomație sportivă prin care să susținem orice candidatura a României pentru organizarea unui eveniment și a românilor pentru orice funcție într-o structura de conducere internațională. Din punctul meu de vedere acesta trebuie să fie un efort comun al Ministerului de Externe, Ministerul Tineretului și Sportului, Federatilor, Universităților, COSR și societate civilă”, a declarat Adrian Socaciu pentru Prosport.

În cadrul celei de a 135-a ediții a Sesiunii a Comitetului Internațional Olimpic (CIO), cei aproximativ 100 de membri CIO, prezenți la întrunire, au încredințat organizarea ediției de iarnă din 2024 a Jocurilor Olimpice ale Tineretului provinciei sud-coreene Gangwon, unde să află localitățile Gangneung și PyeongChang, gazdă ediției de iarnă a Jocurilor Olimpice din 2018. La JOT 2024 se vor folosi mai ales instalațiile de la PyeongChang (sporturi montane) și Gangneung (sporturi pe gheață) construite pentru JO de iarnă 2018. În cursa pentru organizarea JOT 2024 s-a aflat și Brașov, orașul care a organizat la standarde înalte ediția de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013″ – Reacția COSR, informează orange.

Vezi și:

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend