spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Lereşti, comuna care se dezvoltǎ mai ceva ca un municipiu 

Facebook Twitter Google+
Lereşti, comuna care se dezvoltǎ mai ceva ca un municipiu 

Aproape final de an, final de programe de investiţii şi de lucrǎri în multe dintre localitǎţile judeţului Argeş. Pentru unii a fost un an mai bun, pentru alţii mai rǎu. Existǎ totuşi primari care s-au zbǎtut, au muncit iar rezultatele nu numai cǎ se vǎd dar îi mulţumesc pe deplin pe locuitori.

In comuna Lereşti spre exemplu, primarului nu i-ar ajunge o zi întreagǎ sǎ înşire pe hârtie lucrǎrile pe care le-a realizat în acest an şi care, în ciuda vremii, continuǎ.

In doar câteva cuvinte, primarul Marian Toader ne-a povestit despre câteva dintre obiectivele pe care a reuşit sǎ le realizaze în acest an.

Parcurile de joacǎ, prioritate în comunǎ, mai ceva ca în municipii

„Am avut lucrǎri şi încǎ mai avem pentru cǎ trebuie sǎ ne mişcǎm. Pentru acest an aşi aminti reabilitarea Ateneului din Voineşti dar şi a Cǎminului Cultural din Lereşti. Am realizat, cu bani de la bugetul local, 50.000 de lei, douǎ parcuri de joacǎ iar în primǎvarǎ vom mai amenaja unul. S-au construit 6 tribune mobile pentru terenul de sport dar pe care le putem folosi şi la alte evenimente cum ar fi Zilele Comunei sau Festivalul de Teatru, s-a turnat covor asfaltic pe mai multe strǎzi cu bani de la bugetul local. De asemenea, cu ajutorul Consiliului Judeţean s-a finalizat şi recepţionat o lucrare de canalizare menajerǎ în valoare de 320.000 lei” spune primul edil al comunei.

Aşa da, toate şcolile autorizate ISU

Siguranţa copiilor este de asemenea prioritate la Lereşti astfel cǎ zilele trecute au fost obţinute toate avizele din partea ISU pentru funcţionare, lucru cu care nu se pot mândri multe şcoli din din municipiile judeţului. „A fost nevoie sǎ mai facem câteva lucrǎri, nişte schimbǎri, a fost o documentaţie stufoasǎ dar am reuşit. Singurul lucru de care mai avem nevoie este o autorizaţie pentru grǎdiniţa din Pojorâta” mai spune primarul Toader.

Planurile pentru 2018 au fost fǎcute

Iar pentru cǎ 12 luni de zile au fost prea puţine pentru ca primarul Toader sǎ finalizeze ceea ce avea de gând, o bunǎ parte din proiecte se vor desfǎşura anul viitor.
”Nici nu vroiam sǎ mǎ gândesc de acum la 2018 însǎ am constatat cǎ mai sunt foarte multe de fǎcut. Mai avem de modernizat aproximativ 6 kilometri de drum pentru ca toatǎ comuna sǎ fie asfaltatatǎ iar pentru aceastǎ lucrare am primit 1 milion de euro de la Uniunea Europeanǎ. Urmeazǎ sǎ demarǎm prcedura de licitaţie pentru proiectare şi apoi cea pentru execuţie. De asemenea anul viitor trebuie sǎ modernizǎm stadionul şi terenul de fotbal dar şi sǎ amenajǎm o piaţǎ agro alimentarǎ în zona Târgului Sǎptǎmânal. Vom monta camere de supraveghere în mai multe zone, în special pe ultiţele care duc spre Râul Târgului pentru cǎ avem probleme cu cei care aruncǎ gunoiul pe albia râului şi aşa vom putea prinde din ei” mai spune edilul.

Una peste alta, la Lereşti se munceşte. Cum, necum, bani sunt şi la bugetul local iar primarul a reuşit sǎ atragǎ fonduri şi de la Uniunea Europeanǎ dar şi de la Consiliul Judeţean Argeş.

 

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments