spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Lavinia Năstase: Posturile se dau în funcție de slugărnicie și carnet de partid  

Facebook Twitter Google+
Lavinia Năstase: Posturile se dau în funcție de slugărnicie și carnet de partid  

Dupa cum bine stiti,acum mai bine de o lună, Primăria Piteşti a dat startul concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Centrului Cultural Piteşti. Toti trei candidati inscrisi au picat precum spicele de grau sau, cum ar spune carcotasii, precum ulucile din gardul subreyit al culturii argesene. Au fost soapte, au fost si strigate si, nici macar dupa contestaţia Laviniei Năstase, situaţia nu s-a schimbat. Nici in gri, nici in roz ! Ce a fost a fost dar ce va fi ? Un posibil rapsuns ni l-a dat chiar unul dintre concurenti, cel mai cu vana in a-si cere drepturile presuspus incalcate. Lavinia Nastase, caci despre ea esate vorba, ne-a dat acordat un scurt interviu din care se pot trage mai multe concluzii. Total dezamagita, Lavinia susţine că , in ciuda vicisitudinilor, ramane o luptatoare, o femeie puternica dar cu un gust amar dat de cei care , desi ii credea apropiati, au tradat-o la prima strigare A cui ? Aflati din interviul de mai jos.
Z.P: De ce nu ai câștigat concursul la Centrul Cultural? Crezi că, poate, când i-ai făcut cadou primarului un capac de WC de ziua lui trebuia să îi dai și un sul de hârtie igienică sau altul a fost motivul?
L.N. Cred că în Argeș se pleacă greșit de la conceptul că ”cine nu e cu noi și cu Șeful e împotriva noastră,deci nu e bun”. Posturile se dau sau se câștigă în funcție de cumințenie, slugărnicie și carnet de partid. Cât despre cadou, cu un cinism cunoscut piteștenilor, Ionică mi-a făcut și el unul de ziua mea respingându-mi contestația la rezultatul concursului.
Z.P: Te așteptai să câștigi sau ai vrut doar să-l enervezi?
L.N. Mă așteptam să facă ceva, am stat precum fecioarele cu candelele veșnic aprinse, ca în parabolă. Și în urmă cu doi ani la Teatrul Davila ne-au smuls foile după două ore să nu trecem de 70 de puncte, dar măcar au lucrat mai finuț. Am urmărit atent de la momentul votării în Consiliul Local, am rămas și eu uimită că nu au publicat data concursului cum era normal decât după trei luni, am aflat că Jean Dumitrașcu în colaborare cu Dan Teodorescu agață de pe facebook directori certați cu mine să facă parte din comisie, am constatat că nu știu Legea 189 și au chemat oameni care au avut raporturi contractuale în ultimii doi ani cu Centrul Cultural, am sesizat și câteva erori de procedură, bugetul neactualizat, minciuni în Caietul de obiective și multe teme care aparțineau mediului rural, nicidecum unei instituții de cultură de la oraș. Am avut și o discuție cu primarul Ionică, afară,însoțit de 6 inși, acesta explicându-mi că pe el nu îl interesează cultura, că nu știe ce e ăla jazz și…poate nu îmi trece dosarul!
Z.P: Totuși dosarul a trecut și ați rămas doi candidați. De ce nu ați primit notă și care a fost discuția cu Arțăruș, tehnoredactorul talentat, un fost om de baza si al publicației noastre?
L.N.Deși dosarul a trecut,știau că dacă voi fi notată și iau peste 7, la proba următoare va fi greu să nu câștig așa că, în loc să fim notați de comisie, comisie PSD, țin să fac această precizare, la proba următoare au hotărât să ne elimine, pe contracandidatul meu pentru că avea la proprietățile DVD-ului, asta dacă ești bolnav mintal sau obligat de Ionică să rezolvi problema, dacă dai click dreapta te duci cu săgeata în jos și dai la proprietăți apărea numele computerului unde a fost imprimat proiectul, adică numele lui. În cazul meu, apărea numele computerului lui Dan Arțăruș, deci nu mi-am dezvăluit identitatea și nici un indiciu nu avea cum să ducă la mine. În mode normal trebuia să trec mai departe dar au mai inventat o altă chestiune care nu există în lege de care s-a mirat și Ministerul Culturii căruia m-am adresat ulterior, cum că m-am exprimat la feminin într-o frază.
Z.P: Se va relua concursul? Vei mai participa?
L.N. În mod normal se reia în 30 de zile. Primăria Pitești a ținut 10 ani o persoană fără concurs, ceea ce în mod normal se numește abuz în serviciu așa că nu știu ce se va întâmpla cu concursul dar sper ca următoarea dată să coincidă cu încheierea mandatului lui Ionică în urma procesului cu ANI exact pentru Centrul Cultural și spațiile închiriate. Și încă ceva, îi doresc să fie judecat nu cu dreptatea cu care am fost eu judecată la concursul lui ci cu corectitudine!

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....