spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Lansarea albumului „Regina si Frontul” s-a desfasurat in plina emotie

Facebook Twitter Google+
Lansarea albumului „Regina si Frontul” s-a desfasurat in plina emotie

Una dintre cele mai importante personalități care au marcat istoria este Regina Maria a României, care este cunoscută pentru contribuția pe care a avut-o în Primul Război Mondial, prin campaniile de ajutorare a soldaților români, fapt pentru care a fost supranumită și „Regina soldat”.

Regina Maria a fost şi o îndrăgită scriitoare. Ea a început să scrie mai întâi poveştile pe care le spunea copiilor ei, mai apoi, în anii războiului, a scris pentru soldaţi şi pentru diferite ziare.

Lansarea albumui „REGINA SI FRONTUL” a avut loc marti 8 august la Sala Basarabilor a Muzeului Municipal Curtea de Arges. Albumul de fotografie care o prezenta pe Regina Maria a fost deschis de catre directorul muzeului Stefan Dumitrache.

Inaltpresfintitul Calinic Arhiepiscopul Argesului si Muscelului a intrat in sala Binecuvantand pe toti cei prezenti urmand sa admire expozitia alaturi de cea care a si realizat-o Anca Beatrice Todireanu dar si de directorul muzeului. Complet emotionat a admirat in detaliu fiecare fotografie in parte.

Anca Beatrice Todireanu a descris-o pe Regina Maria ca fiind Regina Soldat si „Mama tuturor ranitilor”.

Curtea de Arges este al 10-lea loc in care aceasta expozitie apare, a fost plimbata atat prin strainatate cat si in tara.

In anul 1923 Regina Maria a fost desemnata ca fiind „cea mai puternica femeie din lume”.

Cei prezenti, au ramas complet uimiti de fotografiile pe care le-au admirat vazand in Regina Maria o femeie puternica, o femeie care ar fi facut orice pentru bine, acea femeie care ii ajuta pe cei necajiti si indurerati.

In incheierea cuvantului sau, Inaltpresfintitul Calinic, a subliniat un lucru „Noi romanii nu stim cine a fost cu adevarat Regina Maria, stiu doar cei care citesc. Regina Maria=mamele romance”.

Cei prezenti au admirat cu interes si emotii viata Reginei prezentata in cateva fotografii, au facut poze cu tablourile si au ascultat cu placere povestile fiecaruia in parte.

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator editia online si print

Facebook Comments

Mai poti citi si....