spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

La primăria Curtea de Argeș – Contribuabilii plătesc și taxele poștale și plicurile pentru somații

Facebook Twitter Google+
La primăria Curtea de Argeș – Contribuabilii plătesc și taxele poștale și plicurile pentru somații

7 lei taxa pentru că ai fost înștiințat de datorii – Chiar dacă nu ai restanțe
Pentru că la primăria Curtea de Argeș mai sunt sume mari de încasat la bugetul local, de la datornici, atât persoane fizice cât și juridice, în ultima perioadă sute de locuitori ai orașului au fost avertizați fie că vor fi executați silit, fie că li se vor pune popriri pe conturi de unde li se vor lua banii datorați bugetului local. Si cum e vorba, în total, de milioane de euro pe care primăria le are de recuperat, funcționarii publici au început serios să încercere să facă, cel puțin teoretic, pe recuperatorii.
Se recuperează și banii pe plicuri și taxe poștale
Oarecum ciudat este însă faptul că funcționarii primăriei Curtea de Argeș percep taxe și pentru plicurile și somațiile trimise acasă argeșenilor. Un astfel de caz a avut loc zilele trecute când unei argeșence i s-au cerut 7 lei pentru plic și taxele poștale ale unei somații care i-a venit acasă deși nu avea nici un leu datorie la buget. Cum fusese vorba de o amendă de circulație, plătită într-un alt oraș, argeșeanca a demonstrat că nu este datoare însă, funcționarii primăriei i-au încasat cei 7 lei pentru plic și taxe poștale.
Lista rușinii, publicată pe internet
Toți datornicii către bugetul local sunt, cel puțin în ultima perioadă, cuprinși pe liste publicate pe pagina de internet a primăriei. Sunt actualizate permanent atât anunțurile individuale cât și cele colective iar multe dintre ele sunt afișat și la avizierul primăriei. Referitor la acest subiect, primarul Constantin Panțurescu s-a arătat oarecum nemulțumit de eficiența funcționarilor publici care se ocupă de această colectare de taxe însă a promis că va lua măsuri pentru a banii care trebuie să intre la buget să fie recuperați. De asemenea, în cazul marilor datornici, firme aflate în insolvență, primăria este înscrisă la masa credală și ar urma să își recupereze banii în momentul în care bunurile acestor societăți vor fi valorificate, procedură care durează însă și ani de zile.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....