Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

LA NOI DE CE NU ? Premierul Bulgariei și toți miniștrii își donează jumătate din salarii familiilor afectate de CORONAVIRUS

Publicat

in

Primul ministru al Bulgariei, Boyko Borisov, și toți membrii guvernului său au decis să doneze, fiecare, câte 1.000 BGN (aproape jumatate din salariu) din salariile lor pentru a sprijini familiile defavorizate social în timpul stării de urgență decretate în țara vecina. Acest lucrua fost raportat oficial, ieri, de Consiliul de Miniștri, care se află in izolare. Suma provenita din donașiile facute de premieri si ministri va fi transferată in conturile Fondului de protecție socială, care va înființa un program special care vizeaza distribuirea de ajutoare familiilor care se afla in dificultate pe perioada starii de urgentă.

Până în prezent, prin Programul Operațional Alimentar derușat de guvernul bulgar, Ministerul Muncii și Politicii Sociale a distribuit 241.395 de pachete cu 16 produse esențiale pentru 457.000 de persoane nevoiașe și familiile lor. Aceasta este egală cu 6000 de tone. Se estimează că 1.500 de tone de produse alimentare sunt distribuite în prezent către aproape 40.000 de persoane. Prin donația primului ministru, deputații și miniștrii săi vor sprijini aproape încă 300 de familii.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Scrisoarea emoționantă a unui tată medic pentru Arafat: ‘La război pleca soldatul. Își lăsa soția și copiii acasă’

Publicat

in

De

Un medic urolog din Galați a scris o scrisoare emoționantă adresată secretarului de stat Raed Arafat, spunând că se teme pentru copiii lui, deoarece și el, și soția lui sunt medici și îl roagă pe șeful DSU să o lase pe mama celor mici acasă, promițând că astfel „va fi soldat exemplar”.

Medicul urolog Ciprian Ghilic a postat pe pagina sa de Facebook o scrisoare adresată secretarului de stat Raed Arafat, în care îl roagă să nu îi „distrugă” familia, întrucât el și soția sa sunt medici, dar au și doi copii, unul de 2 ani și jumătate și altul de 5 ani și 11 luni.

„Domnule Arafat, vă rog să mă ascultați. Nu îmi distrugeți toată familia! Sunt medic urolog, soția hematolog și avem doi copii de 2 ani și jumătate și respectiv 5 ani și 11 luni. În situația de față sunt disperat. Nu avem nici o soluție pentru cei mici daca noi ne vom îmbolnăvi. Spuneți că e război. Părerea mea e că e mai mult mai grav decât la război pentru că inamicul e invizibil…„armata” e foarte mică și daca pica unul nu e altul de pus în loc, iar mijloace de apărare sau atac nu sunt (știm și noi și dumneavoastră)”, scrie medicul urolog.

Acesta promite că dacă va fi lăsat să plece doar el „la război”, iar soția va putea rămâne acasă cu copiii, va fi „un soldat disciplinat” și nu se va gândi să dezerteze.

„Chiar și așa…la război pleca doar soldatul… își lăsa soția și copiii acasă. Și lupta pentru patrie cu gândul să își apere familia. Lasă-mă și pe mine să lupt cu gândul că soția și copii vor fi bine. Nu îmi obliga soția să vină pe front și voi fi soldat exemplar. Nu mă voi plânge că nu am protecție sau medicamente. Voi lupta și asimptomatic și simptomatic. Atât doar… lasă-mi soția acasă să aibă grijă de copiii. Și nu mă voi gândi să <dezertez>”, scrie doctorul Ciprian Ghilic.

Postarea a devenit virală și a fost comentată de sute de internauți, conform Mediafax.ro

Vezi și:

Vești pentru pensionari în plină criză de coronavirus! Pensiile, în pericol?

EXCLUSIV E loc de combinații! Poliția de Frontieră cumpără măști de protecție cu negociere ‘la secret’

Aplauze pentru Marcel Vela! Șeful MAI a rezolvat problema în timp-record

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Violeta Alexandru: ‘Fără stres și fără griji suplimentare. Plata indemnizației de creștere copil, care expiră pe durata stării de urgență, prelungită automat’

Publicat

in

De

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță că s-au luat măsuri pentru prelungirea automată a plății indemnizației de creștere copil care expiră pe durata strării de urgență, iar părinții nu trebuie să depună niciun document.

”Părinţii care au acasă copii mici merită să fie liniştiţi. M-am gândit mai ales la aceia care ar putea să fie stresaţi pentru că le va înceta plata indemnizaţiei de creştere copil în perioada stării de urgenţă. În acest sens, am făcut toate demersurile ca aceştia să beneficieze de o prelungire automată a plăţii, până la finalul decreteului prezidenţial privind instituirea stării de urgenţă. Fără stres şi fără griji suplimentare. Mă interesează ca fiecare părinte să primească în această perioadă semnalul că este văzut de Guvern”, a scris, luni, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Potrivit acesteia, prelungirea are loc automat, prin efectul legii, iar părinţii nu trebuie să depună niciun document şi nu trebuie să facă niciun demers.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, la începutul săptămânii viitoare, va prelungi cu o lună starea de urgenţă, urmând a emite un nou decret, conform news.ro

Vezi și:

Vești pentru pensionari în plină criză de coronavirus! Pensiile, în pericol?

EXCLUSIV E loc de combinații! Poliția de Frontieră cumpără măști de protecție cu negociere ‘la secret’

Aplauze pentru Marcel Vela! Șeful MAI a rezolvat problema în timp-record

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend