Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

La iniţiativa ANI, CSM va analiza legalitatea candidaturii lui Mircea Diaconu

Publicat

in

MIRCEA DIACONU IN PITESTIAgenţia Naţională de Integritate a sesizat Inspecţia Judiciară din CSM cu privire la conduita judecătorului de la Tribunalul Bucureşti care a decis că argeşeanul Mircea Diaconu poate candida la alegerile europarlamentare ca independent. Raportul întocmit de Inspecţia Judiciară va fi înaintat plenului Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide dacă îşi va însuşi sau nu concluziile acestuia. Judecătoarea Camelia Maria Ilie, de la Tribunalul Bucureşti, a admis, pe 5 aprilie, contestaţia lui Mircea Diaconu privind candidatura acestuia ca independent la alegerile europarlamentare. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care pe 9 aprilie a menţinut hotărârea Tribunalului Capitalei. Judecătoarea Camelia Maria Ilie a arătat, în motivarea deciziei privind candidatura lui Mircea Diaconu, că acesta are „vocaţia legală incontestabilă” de a ocupa funcţia de europarlamentar, arătând totodată că legea privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice nu poate fi asociată legii penale.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ouăle genereaza PROTESTE în fața magazinelor PROFI

Publicat

in

De

Asociația F.R.E.E (Freedom and Respect for Every Earthling) va organiza în acest weekend o serie de proteste care vor viza supermarketul Profi, singurul care nu a publicat încă un angajament privitor la oprirea aprovizionării cu ouă marcate cu cifra 3, care provin de la găini chinuite în cuști. Această serie de proteste vine în continuarea campaniei Ouă otrăvite.
Ouăle cu cifra 3 provin din ferme care țin găinile captive în spații mici, de o dimensiune echivalentă cu a unei foi A4. Acest sistem de exploatare prezintă numeroase riscuri și probleme de sănătate a găinilor, care se reflectă, desigur, asupra calității ouălor pe care oamenii le consumă.

În România, majoritatea supermarketurilor au publicat un angajament conform căruia, până în anul 2025 sau mai devreme, vor opri aprovizionarea cu ouă marcate cu cifra 3, care provin de la găini chinuite în cuști.

Dar Profi, spre deosebire de competitorii săi, nu își asumă un angajament cage-free, pentru bunăstarea animalelor.

Tu poți ajuta găinile din fermele românești semnând petiția adresată companiei PROFI, pe ➡ http://chng.it/fYKgqKzh

Mai multe despre cruzimea de pe rafturile Profi, aici ➡ https://ouaotravite.ro/profi/

MAI JOS CALENDAR PROTESTE

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Peste 1000 de porci, sacrificați la DanBred în două zile

Publicat

in

Pe 19 februarie, a fost confirmat virusul pestei porcine africane la porcii domestici din o altă exploatație comercială DanBred. Este vorba despre o fermă de reproducție-creștere, cu un efectiv de 42.090 de capete, din localitatea Slobozia. Toți porcii urmează să fie sacrificați și îngropați.

Conform reprezentanţilor DSVSA Argeş, la societatea afectată s-a declanşat deja procedura de sacrificare a animalelor.

„Am ucis toate animalele din hala care a fost infectată. Este vorba despre 1003 capete. Acum, am stopat un pic treaba asta pentru că  am făcut groapa la o distanță mai mare de 2 km și a plouat. Pământul este ud și se  împotmolesc camioanele. Deocamdată nu sunt semne de boală în celelalte hale și ne permite timpul să amânăm un pic aplicarea planului de măsuri mai departe”, ne-a precizat Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend