Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

La finalul proiectului “Ora de Educație Rutieră”, 1.100 de elevi sunt cu 13,66% mai pregătiți în trafic

Publicat

in

Proiectul educațional “Ora de Educație Rutieră”, implementat în rândul a 1.100 de elevi din 12 școli gimnaziale din București (dintre care 974 au avut răspunsuri validate), a reușit să ridice cu 13,66% gradul de cunosțințe rutiere – teoretice și practice, în contextul în care țara noastră a înregistrat a doua cea mai mare rată a deceselor din cauza accidentelor rutiere din Uniunea Europeană.
Studiul coordonat de psihologii Nicoleta Burlacu și Ana Irina Ionescu, de la Asociația “Împreună Pas cu Pas” a fost aplicat anterior desfășurării cursului și la finalizarea acestuia, pentru a calcula impactul real pe care l-a avut “Ora de Educație Rutieră” asupra celor 974 de elevi chestionați. Astfel, potrivit studiului, înainte de implementarea proiectului, doar 27,31% știau cum trebuie să circule corect pietonii în orașe, iar după participarea la curs, nivelul de cunoaștere a crescut cu peste 32 de procente, până la 59,34%. Mai mult decât atât, doar 71,87% dintre cei chestionați au știut inițial care sunt cele două culori pentru semaforul destinat pietonilor, iar proiectul educațional a reușit să ridice nivelul de cunoaștere până la 92,20%.
Chiar și cunoștințele cu privire la rolul polițistului în raport cu pietonii au crescut considerabil în cadrul acestui proiect; daca inițial doar 65,50% știau cum să recunoască un polițist, la finalul proiectului procentul a crescut până la 74,95%. Creșteri semnificative s-au înregistrat și la întrebările „Când ma adresez unui polițist?”, de la 60,06% (răspunsuri ante-proiect), la 84,09% (răspunsuri post-proiect), “La ce culoare a semaforului vehiculele trebuie să aștepte?”, de la 61,60% la 80,29% și la “Cum te numești când mergi pe stradă?”, de la 82,85% la 95,79%.
Proiectul “Ora de Educație Rutieră” este inițiat de Asociația Profesională a Polițiștilor Locali “A.I. Cuza” și Direcția Generală de Poliție Locală Sector 3 în parteneriat cu Asociația “Împreună Pas cu Pas” și Asociația “Inovart”, cu sprijinul Primăriei Sectorului 3 și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, în perioada 10 noiembrie – 5 decembrie 2014, în 12 școli din sectorul 3 al Capitalei. Proiectul, la care au participat 1.100 de elevi, are menirea de a-i ajuta pe aceștia să-și însușească regulile de circulație corect și să le respecte și, implicit, să reducă numărul de accidente în rândul copiilor.
Pe tot parcursul proiectului au fost împărțite în trafic 10.000 de fluturași informativi, având drept scop conștientizarea șoferilor, iar cursul va fi extins pe viitor în mai multe școli din România.
“Grație colegilor de la Asociația “Împreună Pas cu Pas”, Primăria Sectorului 3, Inspectoratul Școlar Sector 3 și Direcția Generală de Poliție Locală Sector 3, putem spune, fără teama de a greși, că proiectul educațional Ora de Educație Rutieră a fost un real succes. Am reușit să ridicăm destul de mult nivelul de cunoaștere, atât teoretică, cât și practică, al elevilor în contextul în care educația rutieră reprezintă, la ora actuală, un domeniu deficitar, iar slaba pregătire poate pune în pericol siguranța pietonilor – mai ales a copiilor – în trafic. Datorită impactului pozitiv pe care l-a avut proiectul în rândul tinerilor, ne dorim foarte mult să-l extindem și în alte orașe din România și, de ce nu, vom încerca pe viitor să-l propunem ca un curs opțional în școli”, declară Liviu Zorilă, managerul proiectului.
“Chiar dacă, potrivit evaluărilor noastre, nivelul de cunoaștere teoretică era unul relativ ridicat, am constatat că problema majoră a elevilor era cea cu privire la cunoașterea practică. Astfel, obiectivul nostru major a fost găsirea echilibrului dintre teorie și practică, iar rezultatele studiului final au aratăt că țintele noastre prioritare au fost atinse. Studiul a avut și o componentă calitativă, iar din aceasta am concluzionat faptul că elevii, în proporție de peste 50%, nu au reușit să ne ofere răspunsuri mai detaliate cu privire la anumite aspecte importante, ci doar unele simplistă sau insuficient detaliate”, declară psihologul Nicoleta Burlacu, coordonatorul studiului și președintele Asociației “Împreună Pas cu Pas”.
În ceea ce privește construcția chestionarului, dificultatea acestuia este medie, conținând un număr de 10 întrebări (întrebări de tip grilă, enunț cu răspuns deschis și item cu suport visual). Această statistică are o marjă de eroare de +/-2%.
Sponsorul principal al proiectului “ Ora de Educație Rutieră” este București Mall (Anchor Group). Website-ul proiectului este www.oradeeducatierutiera.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

Campulung

Protest de amploare la Câmpulung! Alexandru Cumpănașu și-a anunțat prezența

Publicat

in

Pe data de 1 martie, la ora 14.00, a fost anunţat un protest de amploare în Câmpulung, în faţa Poliţiei din municipiu. Anunţul a fost făcut de Alexandru Cumpănaşu pe pagina sa de socializare, fiind un protest organizat împotriva „interlopilor şi poliţiştilor de la Câmpulung”.

Protestul va fi organizat și după ce presa națională a publicat povestea tragică a adolescentei Mihaela Miloiu din Capul Piscului, care a fost racolată de proxeneți și ucisă ulterior.

Alături de Alexandru Cumpănaşu la Câmpulung vor fi prezente şi familiile Alexandrei şi Luizei.

„PROTEST in fata Politiei Campulung pe data de 1 martie 2020 la ora 14:00. O prima VICTORIE in batalia cu interlopii si politistii de la Campulung: Seful Politiei Campulung a fos DEMIS‼‼ Familia Alexandrei si Familia Luizei vor fi alaturi de noi la Campulung!”, arată Alexandru Cumpănașu, pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Șerban Nicolae, tranșant în privința alegerilor anticipate și îl ia la mișto pe Iohannis: ‘citește câteva pagini într-o lună’

Publicat

in

De

Președintele Comisiei juridice din Senat, Șerban Nicolae, consideră că decizia Parlamentului referitoare la OUG privind organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen ‘nu poate fi decât de respingere’.

Șerban Nicolae a invocat avizul negativ al Consiliul Legislativ, explicând că un astfel de aviz pentru OUG „trebuie obţinut înainte de adoptare în şedinţa de Guvern” şi că lipsa acestui aviz „duce la neconstituţionalitatea” acestei legi.

„Nu ne-am pronunţat pe fond, nu am intrat în dezbaterile legate de reglementarea propriu-zisă pentru că, în mod evident, criteriul de constituţionalitate nu a fost respectat şi atunci nu putem dezbate pe chestiuni de fond sau de detaliu o chestiune de detaliu”, a spus Şerban Nicolae, marţi, după şedinţa Comisiei juridice în care a fost acordat un raport de admitere pentru respingerea Ordonanţei privind anticipatele”.

El a arătat că dorinţa PNL sau a şefului statului de a organiza alegeri anticipate „nu pot constitui elemente obiective, ci mofturi electorale”.

„În mod absolut evident, modificarea legislaţiei electorale cu câteva luni înainte de alegeri (…) nu poate să fie de bun augur, nu poate să fie justificată.(…) Din punctul meu de vedere, dorinţa PNL sau dorinţa lui Iohannis nu pot constitui elemente obiective, ci pur şi simplu, nişte mofturi electorale. Sunt convinşi că sunt pe un val de simpatie populară şi e bine să-l valorifice. De altfel, în mod evident, le este frică de alegerile parlamentare la termen. Dacă ar fi buni guvernanţi, dacă ar lua măsurile aşteptate de români, nu s-ar teme de faptul că mai au la dispoziţie câteva luni să-şi dovedească capacităţile guvernamentale. În mod evident, toate abuzurile, toate actele de servire a unor interese private, foarte puţin morale, îi fac să nu îşi dorească să mai guverneze în aceste condiţii. Speră să obţină repede majoritate parlamentară şi confortul pe perioadă lungă”, a afirmat Şerban Nicolae.

El a menţionat că PSD „nu are de ce să se teamă de alegeri în an electoral”. „Suntem pregătiţi întotdeauna pentru alegeri, nu avem cum să ne temem de votul cetăţenilor, chiar dacă ne este favorabil sau nefavorabil”, a spus Nicolae.

Șerban Nicolae a mai precizat că:

„Decizia nu poate fi decât de respingere (…) Gândiţi-vă că am ajunge la alegeri, Parlamentul este dizolvat, Guvernul este demis, autorităţile publice locale sunt la final de mandat, practic România ar arăta ca o ţară neguvernată şi ştim că nu avem în fruntea statului un preşedinte implicat şi responsabil, ci unul care citeşte câteva pagini într-o lună, aşa cum a fost cu decizia CCR, un om care nu şi-a întrerupt niciodată vacanţa, indiferent cât de importante au fost temele publice, deci practic am fi într-o ţară neguvernată, neguvernabilă şi care nu poate fi un partener de încredere pentru străini şi pentru angajamentele pe care le avem deja”, a mai declarat senatorul PSD.

Şerban Nicolae a explicat că:

PSD nu poate participa la votul de învestitură al Cabinetului Orban II, pentru că „nu este solicitată învestirea, fiind doar o mascaradă”.

Comisia juridică a Senatului a acordat, marţi, un raport de admitere pentru respingerea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen.

Comisia a adoptat un amendament propus de UDMR prin care a fost modificat titlul actului normativ din „proiect pentru aprobarea OUG” în „proiect pentru respingerea OUG”. Raportul a fost adoptat cu opt voturi „pentru” şi trei „împotrivă”, conform Agerpres.ro

Vezi și:

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

EXCLUSIV După mega-alianța Stângii, Rareș Bogdan reacționează! Dezvăluire din interior: Nu vom sta cu mâinile în sân

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend