spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

La final de săptămână, „istoricul neconvenţional” Sterian Pricope îşi lansează cărţile la Mioveni

Facebook Twitter Google+
La final de săptămână, „istoricul neconvenţional” Sterian Pricope îşi lansează cărţile la Mioveni

Sâmbătă, 24 ianuarie 2015, la Centrul Cultural din Mioveni, în cadrul programului „Oraşul Mioveni serbează unirea principatelor române”, jurnalistul câmpulungean Sterian Pricope îşi va lansa primele două volume din ciclul „Istorii neconvenţionale din Muscel”.
Primul volum de „istorii neconvenţionale” a fost lansat în anul 2013, iar cel de-al doilea un an mai târziu, seria istoriilor muscelene scrise în stil jurnalistic, de Sterian Pricope, fiind fără un final preconizat.
Ca fiu de preot, moldovean la origini, economistul – jurnalist Sterian Pricope a fost adoptat de Câmpulung în anul 1990 şi treptat a început să cunoască poveştile zonei, pe care a început să le prezinte într-un mod cu totul nou pentru cititorii iubitori de istorie.
În primele două volume, cu titlul „Istorii neconvenţionale din Muscel”, autorul a cuprins mai multe povestiri despre oamenii zonei, declarând chiar de la prima apariţie a cărţii că „nu am eu ani câte poveşti are Muscelul”.
„Ceea ce scrie în cele două cărţi este numai creaţia muscelenilor, nu este creaţia mea. Sunt foarte multe poveşti frumoase, inedite, despre Câmpulung, despre Muscel, despre câmpulungeni şi despre musceleni. Dacă Dumnezeu mă va ajuta, voi continua seria celor două volume, pentru că mai sunt multe de spus. Intenţia mea se vrea plasată între istorie şi jurnalism. Istorie fiindcă se referă la trecut, fără să urmăresc să-i concurez pe istorici, ci doar să suplinesc cumva eforturile lor, alăturând, ca într-un puzzle, date şi informaţii scoase la iveală în diverse momente şi locuri pentru a completa, cât mai exact, subiectul ales.”, sunt numai o parte din gândurile „istoricului neconvenţional” Sterian Pricope.

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....